Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš iemet, komanda vēl cīnās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš iemet, komanda vēl cīnās
Morics Krūmiņš (#4)
Foto: Salibandyliiga

Somijas florbola čempionātā zināmas trīs no četrām komandām, kas spēlēs turnīra pusfinālā. Sezona noslēgusies Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētajam LaSB. Tikmēr Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP" svinēja uzvaru un pagarināja sēriju.

Krūmiņš iemet, komanda pagarina sezonu

Cēsnieka Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP” ceturtdaļfināla sērijā neveiksmes vairs nevar piedzīvot, jo pēc četrām spēlēm ar 1:3 atrodas iedzinējos pret “Happee” vienību. Piekto spēli komanda aizvadīja savās mājās, cēsniekam otro maču pēc kārtas spēlējot otrajā piecniekā. Miko Lākso jau piektajā minūtē vadībā izvirzīja latvieša pārstāvēto komandu, bet, sākoties spēles 30. minūtei, rezultāts viņiem bija jau negatīvs (1:2). Slavenais Henri Johansons panāca izlīdzinājumu, bet Krūmiņš ar metienu no soda laukuma robežas tika pie pirmā vārtu guvuma šīs sezonas play-off turnīrā, vadībā izvirzot jau “Nokian KrP”. Atlikušajā laikā mājinieki iedzinējos vairs nenonāca ne reizes, divas reizes panākot divu vārtu pārsvaru. Tomēr pēdējās piecās minūtēs, pateicoties Jami Maninena diviem vārtu guvumiem, viesi pamanījās izkļūt no zaudētāju pozīcijām un ievirzīt spēli papildlaikā. Tajā mājiniekiem pietika ar nedaudz vairāk kā sešām minūtēm, lai Henri Johansons gūtu uzvaras vārtus un vēl par vismaz vienu spēli pagarinātu šo sezonu.

“Oilers” trīs reizes iemet mazākumā un iesoļo pusfinālā.

Espo “Oilers” komanda uzvarēja pirmajās trijās ceturtdaļfinālu spēlēs pret “Westend Indians”, taču ceturtajā spēlē vāji nospēlēja otro periodu, kuru zaudēja ar 0:4, kas noveda pie 3:5 neveiksmes visā cīņā. Tā rezultātā komandām bija jātiekas arī piekto reizi un mača lielāko daļu šķita, ka neizdosies izvairīties arī no sestās spēles. Viesu komanda visu spēli bija vadībā un astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām viņu pārsvars bija pat trīs vārti (6:3). Tad spēlējot skaitliskajā mazākumā, Justus Kainulainens atspēlēja vienus vārtus, mājinieki nopelnīja vēl vienu noraidījumu, bet Jesepri Lindfors vēlreiz iemeta, komandai spēlējot mazākumā. Fantastiskais scenārijs turpinājās arī pēdējā minūtē, kad “Oilers” atkal nopelnīja noraidījumu, taču guva vēl vienus vārtus, kad precīzs bija Markus Markola – 6:6! Sekoja papildlaiks, kura otrajā minūtē Santeri Lindfors guva uzvaru nesošos vārtus, šoreiz komandām spēlējot vienādos sastāvos - 7:6. Līdz ar to “Oilers” svinēja uzvaru sērijā ar rezultātu 4:1 un kā pirmie kvalificējās pusfinālam.

LaSB atspēlējas no mīnus trīs, tomēr sezonu nespēj pagarināt

Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais Lahti LaSB pēc četrām cīņām atradās iedzinējos sērijā pret pašreizējiem titula īpašniekiem “Classic” ar 1:3 un, lai turpinātu čempionātu, vienība vairs nedrīkstēja piedzīvot zaudējumu. Tomēr piektā spēle, kas tika aizvadīta Tamperē, komandai neizvērtās sekmīgi, jo pēc 30 nospēlētām minūtēm rezultāts bija 3:0 “Classic” komandas labā. Neskatoties uz to, vienība nepadevās un lieliski aizvadīja otrā perioda otro pusi, kad sešu minūšu laikā guva trīs vārtus un panāca 3:3 uz tablo. Trešās trešdaļas ievadā pieredzējušais Janne Lamminens guva vēl vienus vārtus mājiniekiem, atjaunojot vadību ar 4:3. Lai gan laiks bija vēl daudz, Lahti komandai izlīdzinājumu panākt neizdevās un “Classic” vienība varēja līksmot par uzvaru spēlē un iekļūšanu čempionāta pusfinālā. Jānis Ragovskis spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Savukārt Ralfs Orste šoreiz palika rezervē.

TPS uzvar un nodrošina pusfinālu pret “Oilers”

Kā trešie vietu čempionāta pusfinālā nodrošināja Turku TPS florbolisti, kas piektajā mačā savās mājās ar rezultātu 5:4 (3:2, 0:2, 2:0) apspēlēja SPV vienību, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:1. Pirmajā trešdaļā mājinieki divas reizes nonāca iedzinējos, tomēr pārtraukumā devās pie pozitīva rezultāta. Otrajā trešdaļā vārtus guva tikai vieni un mājiniekiem pēdējā periodā bija jādomā kā glābt cīņu. Spēles 49. minūtē, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Miko Hautaniemi panāca izlīdzinājumu, bet pēdējā pamatlaika minūtē uzvaras vārtus guva Toni Salminens. Līdz ar to trijos pāros, kurās cīņas noslēgušās, uzvarējusi ir komanda, kas regulārajā sezonā ieņēma augstāku pozīciju.