Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinovai piecu punktu spēle, Ražinskim dramatisks zaudējums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinovai piecu punktu spēle, Ražinskim dramatisks zaudējums
Anna Ankudinova (#95), foto: UHC Bremgarten

Šveices florbola čempionātā sieviešu 1.divīzijā ar teicamu sniegumu atzīmējusies līgas rezultatīvākā florboliste Anna Ankudinova, tādējādi sekmējot kluba panākumu. Somijas 2.divīzijā divas piespēles Gustavam Rolandam Ražinskim, taču viņa komandai dramatisks zaudējums pusfināla pirmajā spēlē.

Ankudinova ar pieciem punktiem sekmē komandas panākumu

Ļoti rezultatīvu spēli Šveices florbola čempionāta 1.divīzijā regulārās sezonas izskaņā aizvadījusi Anna Ankudinova, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm mačā, kurā viņas pārstāvētais “UHC Bremgarten” izbraukumā ar rezultātu 6:2 (2:1; 3:0; 1:1) gana pārliecinoši pieveica “piranha Academy Regio”. Divas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “UHC Bremgarten” ar 26 punktiem saglabā pirmo pozīciju turnīra tabulā, par trim punktiem apsteidzot tikko uzvarētās konkurentes un arī “Floorball Zurich Lioness”. Nākamo maču komanda aizvadīs pret ceturtajā vietā esošo “Zuger Highlands” un panākums šajā mačā praktiski nodrošinās uzvar arī regulārajā sezonā. Ankudinova ar 29 (17+12) punktiem ir turnīra pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja.

Biļinska šoreiz bez punktiem komandai neveiksme

Zviedrijas Allsvenskan florbola čempionātā spēli aizvadījis “GS 86 AIF” ar latviešu uzbrucēju Luīzi Biļinsku pirmajā virknējumā. Kārtējā spēlē latvietes pārstāvētais klubs viesos ar rezultāt 2:6 (1:2; 0:3; 1:1) piedzīvoja zaudējumu pret “Telge SIBK”. Komandai tā bija trešā neveiksme pēc kārtas un turnīra tabulā pēc 17 spēļu kārtām “GS 86 AIF” ar 14 punktiem ieņem septīto vietu astoņu komandu konkurencē Rietumu reģionā. Biļinska piedalījusies visās 17 spēlēs, ar 32 (17+15) punktiem esot čempionāta trešā rezultatīvākā florboliste, atpaliekot tikai no divām “Telge SIBK” komandas florbolistēm.

Ražinskim divas piespēles, komandai dramatisks zaudējums pirmajā pusfinālā

Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā sākušās izslēgšanas spēles un pirmajā mačā dramatisku zaudējumu piedzīvojis Gustava Rolanda Ražinska pārstāvētais “Papas”, kas izbraukumā sacentās ar “Popula” komandu. Pirmie nonākuši iedzinējos, “Papas” mača vidū atradās vadībā ar komfortablo 6:2. Divos no vārtu guvumiem ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās arī pirmajā maiņā spēlējošais latviešu florbolists. Līdz otrā perioda beigām mājinieki atspēlēja vienus vārtus, 45. Minūtē realizēja vairākumu, pietuvojoties līdz 4:6. Kad jāspēlē bija desmit minūtes, viesu pārsvars bija sadeldēts līdz minimumam, bet 53. Minūtē rezultāts bija jau neizšķirts. Mača turpinājumā “Papas” izturēja vienu mazākumu, bet dažas sekundes pirms pamatlaika beigām atkal palika mazākumā. “Popula’ komandai tādējādi papildlaikā bija nepieciešamas vien 19 sekundes, lai gūtu 7:6 uzvaru nesošos vārtus, sērijā līdz kādas komandas divām uzvarām tādējādi panākot 1:0 vadību.

Garbarei pārliecinoša uzvara pār Rozīti

Šveices spēcīgākajā florbola līgā savstarpējo maču aizvadīja Jūlijas Rozītes pārstāvētais ”FB Riders DBR” un “Red Ants Winterthur” klubs ar Evelīnu Garbari komandas pirmajā aizsargu pārī. Latvietēm ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, pārliecinošu uzvaru izcīnīja viešņas - 8:1 (1:1; 2:0; 5:0). Ja pirmo divu minūšu laikā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, tad turpinājumā rezultatīvas bija tikai viesu komandas florbolistes. “Red Ants” pēc izcīnītās uzvaras joprojām sekmīgi turpina cīņu par vietas nosargāšanu labāko astotniekā, kamēr “FB Riders DBR” zaudējušas izredzes tikt izslēgšanas turnīrā un sezonas beigās būs jācīnās par vietas saglabāšanu virslīgā.

Jeiges komanda soli no pusfināla

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā ceturtdaļfināla sēriju lieliski turpina Elīnas Jeiges pārstāvētais “UH Lejon Zaziwil”, kas pēc 12:3 uzvaras pirmajā spēlē, otrajā mačā savās mājās tika pie pārliecinošas 9:2 (4:0; 3:0; 2:2) uzvaras pār “Visper Lions”, tādējādi nonākot soļa attālumā no iekļūšanas pusfinālā. Mājinieces visu maču droši kontrolēja notikumu gaitu laukumā, spēles 49. minūtē panākot 9:0 vadību. Neliela atslābināšanās trešā perioda vidū gan noveda pie divu vārtu zaudēšanas 66 sekunžu laikā, taču tas būtiski neietekmēja spēles gaitu.