Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Isjomina otrā rezultatīvākā Norvēģijā, komanda turpina perfekti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjomina otrā rezultatīvākā Norvēģijā, komanda turpina perfekti
Diāna Isjomina

Norvēģijas sieviešu Elites florbola līgā teicami turpina spēlē "Grei", bet divas komandas latvietes atrodas čempionāta desmit rezultatīvāko skaitā. Perfekta bilance arī mūsu "dānietei" Lienai Krastiņai, kura piecās spēlēs tikusi pie desmit punktiem. Panākumu sēriju Somijā turpina Morica Krūmiņa un Ulvja Mētras komandas, bet savu labāko spēli aizvadījis Ralfs Orste.

"Grei" pirmo apli pabeidz ar perfektu bilanci, Isjomina otra rezultatīvākā
Norvēģijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā noslēdzies čempionāta pirmais aplis, ko perfekti pabeidzis Diānas Isjominas un Līgas Garklāva pārstāvētais "Grei", kas sestās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 8:2 (2:0, 4:1, 2:1) viesos apspēlēja "Sarpsborg" spēlētājas, tādējādi tiekot pie sestā panākuma. Latvietes varbūt nebija tik rezultatīvas kā citās, spēlēs, taču savus punktus sakrāja, Isjominai tiekot pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles, kamēr Garklāva asistēja divos vārtu guvumos. Interesanti, ka divas reizes mājinieces raidīja bumbiņu savā cietoksnī. Pēc pirmā apļa Diāna Isjomina ar 16 (7+9) rezultativitātes punktiem ir visa čempionāta otrā rezultatīvākā florboliste. Garklāva savākusi 9 (4+5) punktus, noslēdzot rezultatīvāko spēlētāju desmitnieku.

Krūmiņam un "Nokian KrP" piektā uzvara pēc kārtas
Lieliski pēc neveiksmīgā turnīra ievada turpina spēlēt Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP', kas viesos ar rezultātu 10:7 (3:0, 5:3, 2:4) apspēlēja "Indians", tādējādi tiekot pie piektā panākuma pēc kārtas. Krūmiņš spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Deviņās spēlēs Krūmiņš sakrājis 8 (3+5) rezultativitātes punktus, bet komanda nostiprinājusies labākajā astotniekā.

Orstem sezonas labākā spēle, Mētras klubs turpina perfekti
Līdzīgi kā Norvēģijas sieviešu Elites līgā spēlējošais "Grei", arī Ulvja Mētras pārstāvētais Somijas junioru Elites līgas klubs "Steelers" spēlē nevainojami, tiekot pie sestās uzvaras tikpat spēlēs, šoreiz viesos ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) apspēlēja Turku TPS. Latviešu florbolists, līdzīgi kā vairumā šīs sezonas spēļu, darbojās savas komandas trešajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Sezonā kopumā Mētra atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Ne tik labas sekmes sezonā Ralfa Orstes pārstāvētajam "LaSB", kuri vien sezonas sestajā spēlē tika pie pirmā panākuma, savā laukumā pārliecinoši ar 11:4 (3:0, 5:1, 3:3) pārliecinoši apspēlēja "Tiikeriit". Latviešu florbolists tradicionāli spēlēja komandas pirmajā virknējumā, aizvadot statistiski veiksmīgāko spēli šajā sezonā, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Pirmajā trešdaļā palicis "sausā", otrajā periodā Ķekavas florbola audzēknis vispirms guva vārtus vairākumā, panākot 5:0, bet pēc desmit minūtēm asistēja komandas septītajā vārtu guvumā. Perioda izskaņā latvietim vēl viens precīzs metiens vairākumā, kas deva jau 8:1 pārsvaru. Uzreiz pēc pārtraukuma, komandai turpinot spēlēt vairākumā, Orste izdarīja vēl vienu piespēli komandas biedram. Pēc šī mača Orstem sešās spēlēs solīda 5 (3+2) punktu statistika.

Freimanis izdara divas rezultatīvas piespēles
Pie panākuma Igaunijas spēcīgākajā līgā ticis Pēteris Freimanis ar komandas biedriem. Viņa pārstāvētais "Jogeva SK Tahe/Olivia" viesos ar rezultātu 7:5 (2:1, 2:2, 3:2) apspēlēja vēl pērn Latvijas čempionātā startējušo "Eesti Maaulikooli SK" vienību. Freimanis spēles izskaņā asistēja komandas pēdējos divos vārtos. Vispirms pēc viņa piespēles Svens Ūē, izcēlās, realizējot skaitlisko vairākumu, bet dažas minūtes vēlāk Ūē no Freimaņa piespēles bija precīzs arī skaitliskajā mazākumā. Jogevas komandai tā bija otrā uzvara trijās spēlēs, kas turnīra tabulā dod otro vietu. Freimanis šajās spēlēs atzīmējies ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem.

Norvēģijas virslīgā otrā sagrāve pēc kārtas
Pēdējās spēles Norvēģijas spēcīgākajā līgā ne tās sekmīgākās bijušas "Harstad" komandai ar trim latviešiem ierindā. Jau iepriekšējā spēlē nācās piedzīvot 5:12 neveiksmi, bet pēdējā spēlē savā laukumā pret "Sarpsborg" jau pirmajā trešdaļā nācās kapitulēt astoņas reizes, spēli zaudējot ar 6:16 (4:8, 2:5, 0:3). Ne tā veiksmīgākā spēle arī latviešiem, laukuma spēlētājiem Tomam Kirmužam un Tomam Niedrem izdarot pa vienai rezultatīvai piespēlei, bet Marekam Belousovam tiekot galā ar 23 no 31 pretinieku metiena. Tāpat Niedrem arī 10 minūšu disciplinārais sods. Ar izcīnītajiem 11 punktiem "Harstad" pašlaik ieņem devīto vietu, taču tikpat punktu ir arī priekšā esošajiem "Tunet" un "Sandnes", kurām gan ievērojami labāka vārtu attiecība. Tieši pret "Tunet" latviešu pārstāvētajam klubam gaidāma nākamā spēle 17. novembrī. Toms Kirmužs ar 24 (14+10) punktiem pašlaik ir turnīra desmitais rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Toms Niedre sakrājis 20 (10+10) punktus, rezultatīvāko sarakstā ieņemot 18.vietu. Tikmēr Belousovs ar 66.3% atvairīto metienu ieņem 22.vietu līgā starp 32 vārtsargiem, kuri šosezon piedalījušies turnīrā.

Krastiņai jau desmit punkti
Piekto uzvaru tikpat spēlēs Dānijas stiprākajā līgā izcīnījis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas savā laukumā ar rezultātu 12:3 (7:1, 3:2, 2:0) apspēlēja "Hjorring Hawks" vienību. Kārtējo reizi rezultatīvi darbojusies arī latviešu florboliste, kura atzīmējusies ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Līdz ar to viņai šosezon jau 10 (7+3) rezultativitātes punkti. Tā turpinot, Krastiņa varētu labot pašas sasniegto 2016./17. gada individuālo rekordu, kad viņai 13 mačos izdevās tikt pie 28 (19+9) punktiem.

Hartmaņa klubs uzvar pēdējā sekundē!
Otro panākumu pēc kārtas Somijas 2.divīzijā guvis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas viesos nerezultatīvā spēlē ar 3:2 (2:2, 0:0, 1:0) pieveica "LoSB", uzvaras vārtus gūstot mača pēdējā sekundē, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Latviešu florbolists spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties. Pēc šī panākuma PSS atrodas septītajā vietā turnīra tabulā, kurzemniekam piecās spēlēs tiekot pie trim vārtu guvumiem.

Nīderlandes virslīgā graujoši rezultāti, latvieši spēlē rezultatīvi
Nīderlandes spēcīgākajā līgā individuāli sekmīgu spēli aizvadīja Helvijs Sebris un viņa jaunais komandas biedrs Edgars Daugulis, kurš pirms vairākiem gadiem Latvijas florbola čempionāta 2.līgā pārstāvējis "Līgatni", bet tagad debitēja Nīderlandes virslīgā. Sebris atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, bet Daugulis pirmajā spēlē tika pie vārtiem un divām piespēlēm. Diemžēl abu latviešu pārstāvētais "Blue Falcons" nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību "FB Agents", piedzīvojot 5:16 (0:5, 4:6, 1:5) sagrāvi savā laukumā. Pēc šīs spēles "Blue Falcons" ar septiņiem punktiem piecās spēlēs atkāpušies uz piekto pozīciju. Sebris šajās cīņās ticis pie 7 (3+4) punktiem, kas ir otrs labākais rādītājs komandā.

Vēl iespaidīgāks rezultāts fiksēts mačā, kurā sacentās divu latviešu pārstāvētās komandas. Tā, Gata Gailīša pārstāvētā turnīra tabulas līdervienība "UHC Utrecht" savā laukumā ar rezultātu 26:6 (6:2, 5:1, 15:3) saplosīja HSK vienību ar Rihardu Krupinski ierindā. Uzvarētājiem Gailītis guva vienus vārtus, kā arī izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, aizvadot rezultatīvāko spēli sezonā. Krupinskis bija viens no komandas līderiem, sakrājot 3 (2+1) rezultativitātes punktus. Gailītim šosezon piecos mačos 11 (2+9) punkti un komandai līderpozīcijas tabulā. Tikmēr Krupinskis ar 6 (5+1) punktiem ir savas vienības rezultatīvākais spēlētājs, bet komanda piecās spēlēs tikusi pie tikai vienas uzvaras, atrodoties sestajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Kad viens nav cīnītājs
Dānijas florbola čempionāta 2.divīzijā pirmās divas sezonas spēles aizvadījis AFK-2 ar Kristapu Adamani ierindā. Komandas sekmes gan ir tālu no labām, jo turnīra pirmajā spēlē nācās piedzīvot sauso 0:5 zaudējumu, bet otrajā kārtā ar 2:15 (1:1, 0:5, 1:9) tika kapitulēts "Esbjerg Sharks FC" vienībai. Adamanis šajā spēlē asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā, bet spēles izskaņā viņam arī vārtu guvums. Pašlaik līdzīgākā izvērtusies trešās kārtas spēle viesos pret "Morke IF", kurā Orhūsas klubs piedzīvoja neveiksmi ar 4:7 (0:1, 3:4, 1:2), Adamanim tiekot pie vēl viena vārtu guvuma.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja