Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latviešu komandas nonāk soļa attālumā no izstāšanās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešu komandas nonāk soļa attālumā no izstāšanās
Morics Krūmiņš (#4)
Foto: Salibandyliiga

Somijas florbola F-liiga ceturtdaļfinālu spēlēs zaudējumus ceturtajās spēlēs piedzīvoja gan Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais LaSB, gan arī Morica Krūmiņa “Nokian KrP”, tādējādi abām vienībām nonākot viena soļa attālumā no sezonas noslēgšanas.

Lahti vienībai šoreiz neizdodas spēles sākums

Pēc divām spēlēm LaSB bija panākuši varenu 1:1 sērijā pret Somijas florbola flagmani “Classic”, bet trešajā spēlē viesos gana ātri panāca 2:0 vadību, kas deva cerības uz vēl vienu pārsteigumu. Beigās gan trešais mačs tika zaudēts gana pārliecinoši. Savukārt ceturtajā spēlē savās mājās jau pirmajā minūtē nācās ķeksēt bumbiņu no saviem vārtiem, bet pēc pirmās trešdaļas “Classic” bija iekrājuši jau četru vārtu pārsvaru. Turpinājumā “Classic” pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu laukumā, svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 9:2 (4:0, 3:0, 2:2). Jānis Ragovskis spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet spēli zaudējot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Ralfs Orste spēles sākumā palika rezervē, taču cīņas gaitā iesaistījās laukumā, pie punktiem netiekot, bet cīņu pabeidza ar tādu pašu lietderības koeficientu kā Ragovskis - mīnus viens. Sērijā LaSB nonākuši iedzinējos ar 1:3, bet piektā spēle paredzēta 13. martā pretinieku laukumā.

Krūmiņš atvirzīts uz otro maiņu, komanda soli no izstāšanās

Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP” pēc katastrofālās 0:9 sakāves savā laukumā devās uz ceturto spēli viesos pret “Happee”. Pirmajās trijās sērijas spēlēs allaž uzvarēja izbraukumā spēlējusī komanda, bet ceturtajā mačā šī tradīcija tika lauzta, kad “Happee” nerezultatīvā cīņā savās mājās bija pārāka ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2). “Nokian KrP” komandai arī šoreiz bija lielas problēmas ar vārtu gūšanu, jo pirmos vārtus izdevās iemest vien 43. Minūtē, kad rezultāts bija jau 0:2. Peters Kotilainens drīz vien vairākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Henri Johansons pietuvināja savu komandu viena precīza metiena attālumā. Laiks glābties vēl bija, taču izlīdzinājumu panākt neizdevās. Latvijas izlases aizsargs šoreiz bija atvirzīts uz otro maiņu, pie rezultativitātes punktiem netiekot, bet cīņu noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Sērijas piektā spēle paredzēta 13. martā “Nokian KrP” mājvietā.

“Oilers” vēl netiek pusfinālā, TPS – strauji tam tuvojas

Kā pirmie pusfinālā varēja iekļūt Espo “Oilers”, kuri trijās pirmajās spēlēs bija pārāki pār “Westend Indians”, tomēr ceturtajā mačā “indiāņi” savās mājās pirmie nonāca zaudētājos, taču summā izrādījās pārāki ar rezultātu 5:3 (0:1, 4:0, 1:2). Līdz ar to “Oilers” sērijā saglabā vadību ar 3:1 un vietu pusfinālā varēs nodrošināt ar cīņu savās mājās sērijas piektajā cīņā, kas paredzēta 12. Martā.

Visbeidzot, Turku TPS, kuri pirms pāris dienām savās mājās ar 10:2 sagrāva SPV vienību, izbraukumā prata atspēlēties un ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 1:0) apspēlēja savus konkurentus, tādējādi sērijā panākot 3:1 vadību un savās mājās varētu likt punktu šai sērijai, iekļūstot pusfinālā. Ceturtajā spēlē uzvaras vārtus mača 41. minūtē guva Lauri Stenfors.