Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam vārti Somijā, Akūlovam labākā balva

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam vārti Somijā, Akūlovam labākā balva
Ritvars Bērziņš
Foto: Kent Henriksen

Somijas florbola virslīgā ar vārtu guvumu atzīmējies Morics Krūmiņš, kamēr Gatis Akūlovs nopelnījis labākā florbolista balvu Norvēģijas virslīgā. Zviedrijā vēl viena ļoti rezultatīva spēle Tomasam Kristoferam Birstiņam, bet Norvēģijas virslīgā vēl vienā spēlē sekmīgs mačs "Harstad" ar vairākiem latviešiem.

Krūmiņš iemet vārtus tālajā izbraukumā

Somijas spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas izbraukumā ar rezultātu 6:7 (2:3, 3:2, 1:2) piedzīvoja neveiksmi pret Oulu OLS vienību. Latviešu aizsargs spēlēja komandas pirmajā aizsargu pārī, otrajā periodā tiekot pie vārtu guvuma, kas tika gūti skaitliskajā mazākumā. Pēc latvieša vārtu guvuma rezultāts kļuva neizšķirts 4:4, taču trešajā periodā komanda nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, no kā neizdevās atgūties. Latviešu florbolists šīs sezonas 17 spēlēs atzīmējies ar 12 (6+6) rezultativitātes punktiem.

Akūlovs ar rezultatīvu piespēli nopelna MVP balvu

Norvēģijas florbola virslīgā zaudējumu principiālā spēlē piedzīvojis Gata Akūlova pārstāvētais “Slevik”, kas savās mājās ar 7:10 (3:1, 1:4, 3:5) piekāpās “Sarpsborg”, lai gan līdz spēles vidum tieši latvieša pārstāvētais klubs atradās vadībā. Spēles 18.minūtē kārtējo punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja arī Akūlovs, kuru pēc spēles atzina par savas vienības labāko florbolistu. Četrās aizvadītajās spēlēs Akūlovs iekrājis 5 (1+4) punktus, bet komanda ar 18 punktiem atkāpusies uz astoto vietu.

Neveiksme arī Ragovskim ar komandu

Citā Somijas F-liiga spēlē zaudējumu piedzīvojis Jāņa Ragovska pārstāvētais “LaSB”, kas savās mājās ar rezultātu 5:7 (3:1, 2:3, 0:3) piekāpās “Indians” komandai, lai gan spēles lielāko daļu atradās vadībā un iedzinēju lomā nonāca vien mača 57.minūtē. Latviešu aizsargs spēlēja trešajā pārī, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un spēli beidzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Turnīra tabulā Lahti komanda ar 20 punktiem 21 spēlē atrodas desmitajā vietā, par astoņiem punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas. Līdz regulārās sezonas beigām komandai atlikušas vien piecas spēles.

“Harstad” ar latviešiem triumfē bullīšos

Norvēģijas florbola virslīgā otro uzvaru pēc kārtas izcīnījis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas viesos ar 5:4 (1:1, 3:2, 0:1, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar “Gjellerasen”, tādējādi ievērojami uzlabojot savu situāciju turnīra tabulā. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Ritvars Bērziņš, kamēr Jānim Rajeckim, Robertam Līviņam, un Tomam Niedrem viena rezultatīva piespēle. Toms Kirmužs un Kaspars Grundšteins pie punktiem netika. Bērziņš nerealizēja savu pēcspēles metienu, kamēr Rajeckis un Kirmužs savas iespējas izmantoja, turklāt Kirmužs guva uzvaru nesošos vārtus. Pēc šiem panākumiem “Harstad” ar 18 punktiem 14 spēlēs pakāpušies uz septīto pozīciju, ar labām iespējām tikt vēl vienu vietu augstāk. Uz astoto vietu atbīdīts Gata Akūlova “Slevik”.

Birstiņam kārtējais “hat-trick”

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā ar kārtējo rezultatīvo spēli atzīmējies Tomass Kristofers Birstiņš, gūstot trīs vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Gustavam Tolmanim pievienojot vienu rezultatīvu piespēli, latviešu pārstāvētais “Storvreta IBK U” savās mājās tika pie pārliecinošas 13:4 (5:1, 2:2, 6:1) uzvaras pār “Gottsunda IBF” komandu, kas atrodas pēdējā pozīcijā kopvērtējumā. Tikmēr latviešu komanda ar 34 punktiem 15 mačos joprojām ir trešajā vietā, par sešiem punktiem jeb divu uzvaru tiesas atpaliekot no otrajā vietā esošā “IBK Uppsala Teknologer U”, kas gan nospēlējuši par vienu maču vairāk. Tieši pret šo komandu latviešu vienībai paredzēta nākamā cīņa 13. februārī.