Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinovai pieci vārti kausa spēlē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinovai pieci vārti kausa spēlē
Anna Ankudinova
Foto: Floorball.lv

Šodien vairāki latviešu florbolisti uzsāka savas jaunās sezonas Šveices un Norvēģijas čempionātos. Ar vārtu guvumu atzīmējusies Evelīna Garbare, Roberts Līviņš ticis pie rezultatīvas piespēles, bet spilgtu rezultativitāti demonstrējis latviešu trio Šveices kausā.

Ankudinovai 5+1 graujošā uzvarā

Šveices kausa otro kārtu jeb 1/16 fināla barjeru ļoti viegli pārvarējis 1.divīzijas (trešās spēcīgākās) klubs “Floorball Zurich Lioness”, kuru rindās šajā sezonā laukumā dosies arī trīs Latvijas izlases spēlētājas. Cīrihes komanda viesos ar graujošo 17:0 (8:0, 4:0, 5:0) saplosīja “SC Oensingen Lions”, kas arī spēlē pēc spēka trešajā stiprākajā līgā. Lielisku maču aizvadīja Anna Ankudinova, kura tika pie pieciem vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles. Jūlijai Rozītei šajā spēlē divi vārti un divas piespēles, bet Samantas Bērziņas kontā viens vārtu guvums un viena rezultatīva piespēle. Līdz ar to latviešu trio iekļuvis starp kausa 16 labākajiem klubiem, bet valsts čempionātā pirmā spēle ieplānota 18. septembrī.

Garbarei vārtu guvums jau sezonas startā

Lieliski jauno Šveices NLA sezonu sākusi pieredzējusī Evelīna Garbare, izceļoties ar vārtu guvumu čempionāta pirmajā spēlē, tādējādi palīdzot savam “R.A. Rychenberg Winterthur” viesos ar rezultātu 7:4 (2:2, 2:1, 3:1) pieveikt “UH Red Lions Frauenfeld” vienību. Ilggadējā Latvijas izlases aizsardze ar vārtu guvumu izcēlās pirmā perioda izskaņā, tobrīd panākot neizšķirtu 2:2 rezultātu. Jāpiezīmē, ka vēl 47. minūtē rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču atlikušajā laikā viešņas guva trīs bezatbildes vārtus, tādējādi “skudrām” tiekot pie pirmajiem trim punktiem šajā sezonā. Nākamajā kārtā “Winterthur” komanda 18. septembrī savās mājās uzņems spēcīgo “Kloten-Dietlikon Jets” komandu, kas arī čempionāta ievadā tikusi pie uzvaras pamatlaikā.

Līviņam rezultatīva piespēle, “Harstad” sāk ar zaudējumu

Ar zaudējumu jauno Norvēģijas virslīgas sezonu sācis “Harstad” klubs, kurā arī šosezon būs vairāki latviešu spēlētāji. Sezonas ievadā “Harstad” izbraukumā sacentās ar spēcīgo “Sveiva”, piekāpjoties ar rezultātu 2:7 (2:1, 0:3, 0:3), kaut gan pēc pirmā perioda atradās minimālā vadībā. Mača 18. minūtē ar pirmo rezultativitātes punktu šajā sezonā atzīmējās Roberts Līviņš, izdarot piespēli Danielam Olavam Palmeram, kurš tobrīd panāca 2:1 viesu labā. Turpinājumā vārtus guva tikai mājinieki, tiekot pie pirmajiem trim punktiem. Toms Kirmužs, Kaspars Grundšteins, Toms Niedre un arī vienības jaunpienācējs Jānis Rajeckis sezonas pirmajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Nākamo maču “Harstad” aizvadīs 18. septembrī, kad savās mājās uzņems “Fredrikstad”.

Šmita klubam neveiksme papildlaikā

Ceļu atpakaļ uz Šveices spēcīgāko līgu neveiksmīgi sācis Kevina Šmita pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets”, kas savās mājās ar rezultātu 4:5 (0:2, 0:2, 4:0, 0:1) papildlaikā piekāpās “Regazzi Verbano UH Gordola” vienībai. Jāsaka gan, ka izcīnītais viens punkts turnīra tabulā ir uzvaras vērtē, jo pirms pēdējā perioda komanda atradās iedzinējos ar 1:5, bet piecas minūtes pirms beigām bija pietuvojušies vien līdz 2:5. Mača galotnē izdevās panākt neizšķirtu, taču ne izraut uzvaru. Savā pirmajā spēlē cēsnieks ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet pēc pirmās spēļu kārtas “Jets” atrodas sestajā vietā turnīra tabulā. Nākamo cīņu “Jets” aizvadīs 18. septembrī, viesos sacenšoties ar “RD March-Hofe Altendorf”, kuri turnīra ievadā ar 3:9 piekāpās “Unihockey Basel Regio” un kuru rindās spēlē Žoels Meiers, kas pērn divas spēles aizvadīja “FBK Valmiera” sastāvā Elvi florbola līgā.

“Skorpiones” nosargā uzvaru, Jeige uz rezervistu soliņa

Līdzīgi kā Evelīnas Garbares, arī Elīnas Jeiges pārstāvētais Šveices NLA līgas klubs “Skorpion Emmental Zollbruck” čempionāta ievadā ticis pie vērtīgiem trim punktiem. Savās mājās “skorpiones” ar rezultātu 5:4 (2:2, 3:0, 0:2) nosargāja panākumu pār “Unihockey Berner Oberland” vienību. Mača gaitā pārsvars bija arī trīs vārti, taču viešņas pietuvojās arī viena rezultatīva metiena attālumā un pēdējās sekundēs bija iespēja panākt arī līdzsvaru. Latviešu vārtsardze spēlei bija pieteikta, taču cīņu vēroja no rezervistu soliņa. Pēc izcīnītā panākuma “Skorpion Emmental Zollbruck” vienība ar trim punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, bet otrajā kārtā 18. septembrī viesos spēkosies ar “FB Riders DBR”, kas arī sezonu iesāka ar panākumu un pašlaik ieņem trešo vietu.

Kamēr Anis turpina atveseļoties, komanda tiek pie pirmajiem punktiem

Debiju Šveices NLA līgā vēl nepiedzīvoja Daniels Anis, kurš turpina atlabt no savainojuma, kurā florbolists iedzīvojās Latvijas izlases treniņnometnes laikā. Līdz ar to viņš palika ārpus pieteikuma čempionāta pirmās kārtas spēlē, kurā viņa jaunais klubs “UHC Uster” savās mājās ar rezultātu 8:4 (1:1, 5:3, 2:0) pieveica “Waldkirch-St.Gallen”, kas pērn nedaudz patrokšņoja izslēgšanas turnīra ievadā, tiekot pie kluba pirmās uzvaras play-off fāzē, uzvarot regulārās sezonas uzvarētājus. Pēc pirmās kārtas “UHC Uster” turnīra tabulā iekārtojušies trešajā pozīcijā, bet otrajā kārtā komanda 18. septembrī viesos sacentīsies ar sestajā vietā esošo “Zug United”.