Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvieši sekmē "Harstad" iekļūšanu labāko trijniekā, Blumbergam noraidījums un piespēle

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvieši sekmē "Harstad" iekļūšanu labāko trijniekā, Blumbergam noraidījums un piespēle
"Harstad IBK", foto: Ht.no

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā starp trim vadošajām komandām iekļuvis "Harstad" ar četriem latviešiem ierindā. Tikmēr Vācijas Bundeslīgā Roberts Blumbergs ticis pie četru minūšu soda un rezultatīvas piespēles sāpīgā neveiksmē. No Šveices kausa izstājušies Daniels Anis un Jūlija Rozīte.

Latviešu rezultatīvais sniegums sekmē komandas panākumu

Norvēģijas florbola virslīgā pārliecinošu uzvaru izcīnījis latviešu kvartets "Harstad" komandas rindās. Šoreiz savās mājās ar rezultātu 11:6 (0:0; 5:3; 6:3) tika pieveikts "Nor 92". Pēc pirmās trešdaļas, kurā vārti netika gūti, nešķita, ka mačs būs tik rezultatīvs. Lielisku sniegumu nodemonstrēja "Harstad" visu laiku rezultatīvākais florbolists Toms Kirmužs, kuram trīs vārtu guvumi un divas piespēles. Ivo Balodis pievienoja vienu vārtu guvumu un trīs rezultatīvas piespēles, kamēr Arnijs Kuratņiks asistēja divos komandas vārtu guvumos. Vienīgi Roberts Līviņš šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem. Pēc izcīnītās uzvaras "Harstad" ar 11 punktiem piecos mačos atrodas augstajā trešajā vietā turnīra tabulā. Nākamā spēle komandai gan tikai 28. oktobrī.

Blumbergam 2+2 minūšu noraidījums un rezultatīva piespēle sāpīgā zaudējumā

Arvien grūtāks sezonas turpinājums Vācijas spēcīgākajā florbola Bundeslīgā izvēršas Roberta Blumberga pārstāvētajam “Unihockey Igels Dresden”, kas kārtējā spēlē dramatiskā mačā ar 2:3 (0:1; 0:0; 2:2) viesos piekāpās “Red Devils Wernigerode”. Pirmajā trešdaļā mājinieki guva vienīgos vārtus, otrajā komandas pie vārtu guvumiem netika, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī viesi prata atspēlēties gan no 0:1, gan 1:2, turklāt otrajos vārtos ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī latviešu vārtsargs. Tomēr mājinieki nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva 3:2 panākumu. Jāpiezīmē, ka otrā perioda vidū 2+2 minūšu sodu nopelnīja Blumbergs, kurš notvēra bumbiņu pēc pretinieku tālmetiena, bet nākamajā brīdī nogāza no kājām citu pretinieku florbolistu, ko tiesneši traktēja kā rupju spēli. Turnīra tabulā Drēzdenes vienība atkāpusies uz astoto pozīciju.

Rozīte un Anis izstājas no Šveices kausa

Šveices kausa astotdaļfināla mačā par pārsteigumu nespēja parūpēties Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR”, kas savās mājās ar rezultātu 2:10 (1:3; 0:5; 1:2) piekāpās spēcīgajam “Kloten-Dietlikon Jets”. Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Tikmēr ceturtdaļfinālā iekļuva “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas ar 7:1 pieveica “Unihockey Berner Oberland”, taču latviešu vārtsardze Elīna Jeige uzvarētāju pieteikumā šim mačam nebija.

Krietni labākas cerības iekļūt nākamajā kārtā bija Daniela Jāņa Aņa pārstāvētajam “UHC Uster”, kas gan šajā sezonā nepārliecina valsts čempionātā. Kausa spēlē komanda savās mājās ar rezultātu 3:4 (1:4; 1:0; 1:0) piekāpās “Chur Unihockey”, vāji aizvadot mača pirmo periodu. Aņa pārstāvētajai komandai šajā sezonā lielas problēmas sagādā vārtu gūšana un arī šoreiz katrā periodā tika iemesti tikai vieni vārti, ar ko izrādījās par maz, lai tiktu pie panākuma. Daniels Jānis Anis ar rezultativitāti neizcēlās.

Daršai neveiksme pret čempionāta līdervienību

Somijas spēcīgākajā florbola līgā pēc uzvarām divās iepriekšējās cīņās neveiksmi piedzīvojis Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, viesos ar rezultātu 4:11 (1:5; 1:3; 2:3) nācās atzīt šosezon joprojām teicami spēlējošo TPS pārākumu, kurām tā bija sestā uzvara tikpat spēlēs. Darša šoreiz spēlēja komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet spēli beidzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Turnīra tabulā “Koovee” pēc šī zaudējuma ar deviņiem punktiem sešās spēlēs atkāpusies uz septīto pozīciju. Nākamā spēle komandai ieplānota 13. oktobrī izbraukumā pret “FBC Loisto” ar Klintu Mārtiņjēkabu sastāvā.

Kuzņecovam sausais zaudējums Zviedrijā

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā sauso zaudējumu piedzīvojis Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais "Malmo FBC", k as izbraukumā tā arī nespēja atrast veidu kā uzlauzt "Vetlanda IBF" komandas cietoksni, kapitulējot ar rezultātu 0:5 (0:2; 0:2; 0:1). Jāpiebilst gan, ka komanda arī nebija sevišķi tendēta uz pretinieku vārtu iekarošanu, visa mača garumā izdarot vien 14 metienus pa sāncenšu cietoksni. Zaudējot visās trijās aizvadītajās spēlēs, Malmes komanda pašlaik ieņem 11. vietu 12 komandu konkurencē. Pie pirmā panākuma Kuzņecova komanda lūkos tikt 15. oktobrī, kad savās mājās uzņems septītajā vietā esošo "CL98IC".