Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kovaļevskim uzvaras vārti, trīs latvieši pirmajā maiņā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kovaļevskim uzvaras vārti, trīs latvieši pirmajā maiņā
Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše
Foto: Esa Takalo

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma izdevies tikt latviešu pārstāvētajai "Koovee", turklāt trīs no četriem mūsu tautiešiem spēlēja kluba pirmajā maiņā, bet uzvaras vārtus guva Rolands Kovaļevskis. Tikmēr Šveicē neveiksmīga spēle Kevinam Šmitam ar komandas biedriem.

Trīs latvieši pirmajā maiņā, Kovaļevskis atgriežas ar uzvaras vārtiem

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma izdevies tikt “Koovee” vienībai, kas līdzīgā mačā viesos ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:1, 2:2) tika galā ar “Salba” komandu. Pirmo reizi komandas pirmajā virknējumā spēlēja trīs latvieši – ierastais līderis Pēteris Trekše, no cirkšņa savainojuma atlabušais Rolands Kovaļevskis un arī aizsargs Ulvis Mētra. Tikmēr vēl viens aizsargs Ralfs Orste spēlēja trešajā aizsargu pārī. Šoreiz latvieši nebija pārāk rezultatīvi, taču piecas minūtes pirms pamatlaika beigām tieši pēc Trekšes piespēles uzvaras vārtus cīņā guva Kovaļevskis. Rolandam un Ulvim šajā spēlē negatīvs (-1) lietderības koeficients, abiem pārējiem latviešiem tas bija neitrāls. Tabulā “Koovee” ar astoņās spēlēs izcīnītiem 13 punktiem atrodas otrajā vietā, bet nākamo maču aizvadīs pret trešajā vietā esošo LNM, kas atpaliek tikai par punktu, turklāt nospēlējusi par divām spēlēm mazāk. Interesanti, ka aizvadītā spēle pret "Salba" tika ieskaitīta ne vien čempionāta ieskaitē, bet vienlaikus bija arī kā Somijas kausa kārtējās spēļu kārtas cīņa.

Šmits paliek bez punktiem zaudējumā

Šveices NLB florbola čempionātā neveiksmi piedzīvojis Kevina Šmita pārstāvētais “Kloten-Dietlikon Jets”, kas izbraukumā ar rezultātu 4:9 (2:3, 0:0, 2:6) piekāpās “UHC Grunenmatt” vienībai, ļoti vāji aizvadot mača trešo periodu. Latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda turnīra tabulā turpina balansēt uz izslēgšanas spēļu zonas, sešās spēlēs izcīnot astoņus punktus, kas dod astoto vietu turnīra tabulā. Jau svētdien komandai gaidāma nākamā spēle, savās mājās uzņemot vietu augstāk esošo “UHC Sarganserland”, kuriem arī par vienu nopelnīto punktu vairāk.

Moors Vācijas 2.Bundeslīgā debitē ar uzvaru

Vācijas 2.Bundeslīgā visu spēli aizvadījis latviešu vārtsargs Kārlis Moors, kurš tādējādi palīdzējis sava “Baltic Storms” vienībai tikt pie 10:4 (2:2, 5:1, 3:1) uzvaras savās mājās pret “TV Eiche Horn Bremen” vienību. Vienībai šī bija trešā spēle, kurā beidzot izdevās tikt pie pirmajiem punktiem. Līdz ar to turnīra tabulā “Baltic Storms” ar trim punktiem atrodas piektajā vietā septiņu komandu konkurencē, kamēr Brēmenes komanda ar trijās spēlēs iekrātajiem četriem punktiem atrodas trešajā vietā. Nākamā spēle latviešu vārtsarga pārstāvētajai komandai ieplānota vien 30. oktobrī.