Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latviešiem neveiksmīgi sākas Somijas play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešiem neveiksmīgi sākas Somijas play-off
Morics Krūmiņš (#4)
Foto: Salibandyliiga

Somijas florbola čempionāta ceturtdaļfinālu sērijas ar zaudējumiem sāka gan Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, gan Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais Lahti LaSB.

Krūmiņa klubs zaudē sava laukuma priekšrocības

Regulārās sezonas izskaņā vāji spēlējušais “Nokian KrP” ar grūtībām nosargāja ceturto vietu un sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfināla sērijā pret “Happee” komandu. Tomēr jau pēc pirmā mača šīs priekšrocības tik un tā tika zaudētas, jo latvieša pārstāvētā komanda savās mājās piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 5:6 (1:3, 2:0, 2:3). Spēle izvērtās kā pa amerikāņu kalniņiem, jo pirmos trīs vārtus guva “Happee” florbolisti, pēc tam līdz cīņas 43. Minūtei “Nokian KrP” bija ne vien atspēlējušies, bet arī panākuši 5:3 pārsvaru. Līdz trešā perioda vidum viesi rezultātu bija izlīdzinājuši, bet 54. minūtē viesu līderis Peters Kotilainens guva uzvaru nesošos vārtus. Morics Krūmiņš spēlēja komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet maču beidza ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu.

Ragovskim sliktākais koeficients komandā

Ar pamatīgu zaudējumu Somijas florbola izslēgšanas spēļu čempionātā debitējis Lahti LaSB, kuru rindās trešajā maiņā spēlēja Jānis Ragovskis. Izbraukuma spēlē pret regulārās sezonas spēcīgāko komandu un pašreizējiem titula īpašniekiem “Classic” no Tamperes Lahti vienība piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 4:13 (0:4, 2:4, 2:5). Pēc vājā spēles sākuma, otrajā periodā viesi pietuvojās līdz 2:4, taču turpinājums izpalika. Jānis Ragovskis pie rezultativitātes punktiem netika, maču noslēdzot ar negatīvu (-4) lietderības koeficientu, kas bija sliktākais rādītājs komandā. Tikmēr Ralfs Orste šoreiz palika ārpus pieteikuma.

Pārējās spēlēs uzvar “Oilers” un SPV

Līdzvērtīgas izvērtās pārējo divu ceturtdaļfinālu pirmās spēles. Tā, Espo “Oilers” savās mājās ar 5:4 (3:2, 1:0, 1:4) apspēlēja “Indians”, bet Somijas kausa ieguvēji SPV izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, 1:0) papildlaikā pieveica Turku TPS. Pirms pēdējā perioda SPV atradās iedzinējos ar divu vārtu deficītu, taču prata atspēlēties un papildlaika 12. minūtē uzvaras vārtus guva Jari Hankio.