Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēnai vārtu guvums, Meldere turpina lielisko sezonu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēnai vārtu guvums, Meldere turpina lielisko sezonu
Simona Grāpēna (centrā), foto: 1.SC Tempish Vitkovice

Čehijas florbola Ekstralīgā pēc pāris spēlēm bez punktiem ar vārtu guvumu atkal izcēlusies Simona Grāpēna. Tikmēr Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā regulāri ar precīziem metieniem turpina izcelties Kate Meldere, kura rezultatīva bijusi arī mačā pret Elīnas Jeiges komandu. Pie sava vārtu guvuma ticis arī Jorens Malkavs.

Grāpēnas vārtu guvums sekmē uzvaru

Pēc pāris tukšajām spēlēm ar vārtu guvumu Čehijas florbola Ekstralīgā atkal izcēlusies Latvijas izlases līdere Simona Grāpēna, tādējādi sekmējot sava kluba “1.SC Tempish Vitkovice” 5:1 (2:1; 3:0; 0:0) uzvaru mājas spēlē pret “Bulldogs Brno”. Latviešu florboliste ar vārtu guvumu izcēlās otrā perioda izskaņā, kas vēlāk izrādījās noslēdzošais vārtu guvums šajā spēlē. Turnīra tabulā pēc 14 spēļu kārtām Ostravā bāzētais klubs ar 36 punktiem atrodas čempionāta vadībā, bet Grāpēna 14 spēlēs tikusi pie 11 (4+7) rezultativitātes punktiem.

Malkavs pēc disciplinārā soda atgriežas ar vārtu guvumu

Somijas U-22 florbola čempionātā ar vēl vienu vārtu guvumu izcēlies Jorens Malkavs, kura pārstāvētais “Nokian KrP” gan izbraukuma spēlē ar 4:5 (1:1; 3:2; 0:1; 0:1) papildlaikā piedzīvoja zaudējumu pret SPV. Malkavs spēli sāka pirmajā virknējumā, taču 12. minūtē pēc komandas pirmajiem ielaistajiem vārtiem nopelnīja 2+10 minūšu noraidījumu par nesportisku uzvedību. Atgriežoties laukumā, Malkavs spēles otrajā periodā tika pie sava kārtējā vārtu guvuma, tobrīd panākot 4:2 “Nokian KrP” komandas labā. Līdz pārtraukumam mājinieki atspēlēja vienus vārtus, trešajā periodā rezultātu līdzsvaroja, bet papildlaikā arī tika pie panākuma. Tādējādi “Nokian KrP” pārtrūka divu uzvaru mini sērija un turnīra tabulā ar septiņiem punktiem piecās sērijās komanda atrodas piektajā pozīcijā. Malkavs piedalījies septiņās spēlēs, tiekot pie 11 (7+4) punktiem.

Melderei vārtu guvums, Jeige paliek rezervē

Lielisku sniegumu savā debijas sezonā Šveices NLB jeb pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā demonstrē Kate Meldere, kura sezonu tradicionāli iesāka 1.divīzijas klubā “Floorball Zurich Lioness”, taču pēc četrām spēlēm pārcēlās uz “UH Red Lions Frauenfeld”. Kārtējā mačā viņas komanda viesos tikās ar “UH Lejon Zaziwil”, kurām rezervē palika cita latviešu florboliste, vārtsardze, Elīna Jeige. Mājinieces pirmajā periodā izvirzījās vadībā, bet trešajā periodā tieši Meldere, gūstot savus 12. vārtus šajā sezonā, panāca izlīdzinājumu. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet pagarinājuma izskaņā laimīgu uzvaru izcīnīja “Lejon Zaziwil”. Uzvarētājām par labāko atzina tieši vārtsardzi Žoelu Lauru Šādu. Turnīra tabulā Jeiges pārstāvētā komanda pēc 15 spēļu kārtām ar 29 punktiem ieņem trešo vietu, kamēr Melderes komanda tikpat spēlēs iekrājusi vien astoņus punktus , kas dod devīto vietu desmit komandu konkurencē.

Frolovam kārtējā neveiksme

Norvēģijas florbola spēcīgākajā līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Ņikitas Frolova pārstāvētais “Ull/Kisa”, kas izbraukuma cīņā ar rezultātu 7:10 (2:1; 2:2; 3:7) piekāpās “Akersleva”, lai gan pēc divām trešdaļām atradās vadībā ar 4:3. Vēl četras minūtespirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 6:6, taču spēles noslēdzošās minūtes krietni rezultatīvāk aizvadīja laukuma saimnieki. Jaunais latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ar pieciem punktiem 14 spēlēs “Ull/Kisa” savā debijas sezonā ieņem diezgan pārliecinošu pēdējo vietu, no tuvākajiem konkurentiem atpaliekot par septiņiem punktiem.

Ražinskis gadu sāk ar spēlēšanu pirmajā maiņā un uzvaru

Somijas florbola čempionāta 2. divīzijā jauno gadu ar panākumu savā laukumā sācis Gustava Rolanda Ražinska pārstāvētais “Papa”, kas savās mājās ar 6:5 (0:2; 3:2; 2:1; 0:0; 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar OFBC. Latviešu florbolists darbojās mājinieku komandas pirmajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem gan neizceļoties.Izcīnītā uzvara turnīra tabulā ļāva apsteigt tieši savus pēdējos konkurentus, tādējādi ar 19 punktiem 12 spēlēs pakāpjoties uz piekto vietu. Tikpat punktu, tikai labāka vārtu attiecība ir ceturtajā vietā esošajam OVP.