Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēna uzvar derbijā, tuvojoties triumfam regulārajā sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēna uzvar derbijā, tuvojoties triumfam regulārajā sezonā
Simona Grāpēna (#41), foto: Vitkovice

Čehijas flrobola Ekstralīgā sievietēm divu līgas vadošo komandu divcīņā Simonas Grāpēnas pārstāvētais "1.SC Tempish Vitkovice" savās mājās ar rezultātu 6:1 pieveica principiālās konkurentes "FBC CPP Bystron Group Ostrava", tādējādi nostiprinot pozīcijas turnīra tabulā.

Grāpēnas klubs uzvar derbijā, tiekot pie vērtīgas uzvara

Ļoti svarīgu panākumu Čehijas sieviešu florbola spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice”, kas divu vadošo Ostravas pilsētas komandu divcīņā ar rezultātu 6:1 (2:1; 2:0; 2:0) apspēlēja “FBC ČPP Bystron Group Ostrava”, kas bija galvenās konkurentes uz pirmo vietu regulārajā sezonā. Mājinieces jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā un turpinājumā, lai arī viešņu statusā spēlējošās “Ostrava” florbolistes panāca izlīdiznājumu, “Vitkovice” zibenīgi atbildēja ar savu vārtu guvumu, turpinājumā pārsvaru vairs neizlaižot no rokām. Atlikušajos spēles nogriežņos “Vitkovice” arī guva pa diviem vārtiem, kamēr savus vārtus nosargāja neskartus. Latvijas izlases uzbrucēja Simona Grāpēna šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Turnīra tabulā “Vitkovice” komandai 18 spēlēs ir 48 punkti, kas ir par sešiem vairāk nekā “Chodov” un par astoņiem vairāk nekā “Ostrava” komandai. Abām konkurentēm gan viena spēle rezervē.

Tolmanim rezultatīva spēle, komanda izrauj punktu

Otro dienu pēc kārtas Zviedrijas junioru 2.divīzijas turnīrā maču aizvadījis Gustava Tolmaņa pārstāvētais “Visby IBK”. Ja pirmajā spēlē latvietis nebija kopā ar komandu, tad otrajā viņš spēlēja, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot komandai neizšķirta 6:6 (2:4; 1:2; 3:0) panākušanu viesos pret “Alvsjo AIK IBF”. Otrajā periodā mājinieki bija 5:2 vadībā, kad vienus vārtus atguva Tolmanis. Līdz pārtraukumam mājinieki atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, taču viesi trešajā periodā tomēr prata panākt rezultātā konkurentus, vēl vienus vārtus iemetot arī latvietim. Šajā sezonā Tolmanis piedalījies deviņās spēlēs, kurās ticis pie 9 (5+4) punktiem, bet komanda ar 16 spēlēs iekrātiem 26 punktiem ieņem trešo pozīciju, par četriem atpaliekot no līderiem, kuriem gan četras nospēlētas spēles mazāk.

Ražinskim piespēle regulārās sezonas izskaņā

Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Gustavs Rolands Ražinskis, tādējādi sekmējot sava “Papas” komandas 6:4 (3:2; 1:0; 2:2) uzvaru izbraukumā pār “SS Kanuuna” komandu. Spēlējot komandas pirmajā virknējumā, Ražinskis ar rezultatīvu piespēli izcēlās mača 15. minūtē, kad kolēģis ar vārtu guvumu panāca 3:2 vadību. Atlikušajā laikā viesi pāŗsvaru vairs neizlaida, tiekot pie trim punktiem tabulā. Regulāro sezonu “Papas” noslēdz ar 27 punktiem 16 spēlēs, ieņemot piekto vietu, par četriem punktiem atpaliekot no labāko kvarteta un par pieciem esot priekšā sestajai pozīcijai. Turpinājumā komandu sagaida izslēgšanas turnīra cīņas ar “Popula” komandu, kas ar 31 punktu finišēja trešajā pozīcijā. Lai tiktu tālāk, nepieciešams izcīnīt divas uzvaras. Ražinskis savā debijas sezonā 16 spēlēs ticis pie 8 (3+5) punktiem.

Kenstavičam neveiksme Somijā

Somijas flrobola čempionātā neveiksmi piedzīvoja Arta Kenstaviča pārstāvētais “KrP Akatemia”, kas izbraukuma spēlē līdzīgā duelī ar rezultātu 6:7 (1:3; 3:3; 2:1) savās mājās piekāpās “SB Naatali’ vienībai, izšķirošos vārtus ielaižot pusotru minūti pirms pamatlaika beigām. Kenstavičs spēlēja komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Ar 17 spēlēs izcīnītiem punktiem “KrP Akatemia” ieņem astoto vietu, par punktu apsteidzot savus pēdējos konkurentus. Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas trīs spēļu kārtas.

Cinītis nespēlē, Paegle ielaiž četras sekundes pirms beigām

Zviedrijas junioru 2.divīzijas kārtējā spēlē komandas pieteikumā nebija Patriks Cinītis, taču laukumā devās Rihards Paegle, pārstāvot “Nynashamns IBK”. Paegle aizvadīja junioru 2.divīzijas spēli, kurā viņš sargāja kluba vārtus visu maču, bet vienība savās mājās ar rezultātu 5:6 (0:3; 1:1; 4:2) piekāpās “Tyreso Trollbacnke IBK” vienībai. Trešā perioda ievadā mājinieki atradās iedzinējos ar 1:5, taču spēja panākt izlīdzinājumu spēles pēdējā minūtē. Kad šķita, ka punkts būs izcīnīts, četras sekundes pirms pamatlaika beigām viesi tomēr guva uzvaru nesošos vārtus. Tabulā ar 18 punktiem 15 spēlēs “Nynashamns IBK’ komanda atrodas devītajā vietā 11. Komandu konkurencē, kamēr oponenti atrodas ceturtajā ailītē turnīra tabulā.