Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rozītei pirmie vārti, komandai pirmā uzvara

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rozītei pirmie vārti, komandai pirmā uzvara
"FB Riders DBR", foto: FB Riders

Šveices spēcīgākajā florbola līgā pirmos vārtus šajā sezonā guvusi Jūlija Rozīte, sekmējot arī kluba pirmo panākumu. Tikmēr no rezervistu soliņa savu komandu uzvarās noraudzījās Latvijas izlases kandidātes uz vietu vārtos Elīna Jeige un Jana Filipsone. Vācijā neveiksme vēl vienam vārtsargam Robertam Blumbergam, bet Patriks Cinītis ticis pie pirmā punkta Zviedrijā.

Pie pirmās uzvaras šajā sezonā Šveices NLA čempionātā ticis Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR”, kas savās mājās ar rezultātu 4:1 (2:0; 1:1; 1:0) apspēlēja “Aergera Giffers”. Spēles 26. minūtē pie pirmajiem vārtiem šajā sezonā tika arī Latvijas izlases uzbrucēja, kura vārtus guva ar velkošo metienu pēc soda izspēles, tobrīd panākot 3:0 uz tablo. Šajā sezonā četrās spēlēs Rozītes rēķinā ir 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Ar izcīnītajiem trim punktiem “FB Riders” uzreiz no pēdējās desmitās vietas turnīra tabulā pakāpās uz septīto pozīciju, kamēr komandas pēdējās pretinieces ar diviem punktiem ieņem pēdējo ailīti tabulā.

Jeige uzvarā noraugās no rezervistu soliņa

Otro reizi šajā sezonā pieteikumam mačam Šveices spēcīgākajā līgā bijusi vārtsardze Elīna Jeige, kura gan atkal laukumā nedevās. Cīņā viņas pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck” nerezultatīvā spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1; 2:0; 1:1) pieveica “UHC Laupen”, uzvaras vārtus iemetot vien 74 sekundes pirms pamatlaika beigām. Ar deviņiem punktiem četrās spēlēs “skorpiones” pakāpās uz otro vietu tabulā, apsteidzot savas pēdējās pretinieces un atpaliekot vienīgi no “Zug United”, kurām trīs uzvaras ir trijos mačos.

Blumbergam neveiksme Bonnā

Vācijas florbola spēcīgākajā florbola līgā neveiksmi piedzīvojis vārtsarga Roberta Blumberga pārstāvētais “Unihockey Igels Dresden”, kas viesos ar rezultātu 2:5 (0:1; 1:1; 1:3) piekāpās “SSF Dragons Bonn”. Jāpiezīmē, ka Drēzdenes komandai šī bija otrā spēle divās dienās un mača galotnē nācās salūzt. Vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet turpinājumā trīs vārti Bonnas komandai, kas mājiniekiem deva panākumu. Pēc lieliskā sezonas sākuma ‘Unihockey Igels Dresden” sāk zaudēt pozīcijas tabulā, kur pašlaik ar desmit punktiem sešās cīņās ieņem septīto pozīciju.

Ražinskim smaga sagrāve Somijā

Šajā sezonā Somijas florbola čempionāta 2.divīzijas klubam “Papas” pievienojies jaunais “Lielvārde/Ogres vilki” florbola audzēknis Gustavs Rolands Ražinskis, kurš līdz šim pēdējā komandas spēlē pret “Koskri” darbojās pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem gan neizceļoties komandas līdz šim nesekmīgakajā spēlē – zaudējums 2:14. Sezona kopumā gan “Papas” iesākusies gana sekmīgi, jo ar trim uzvarām četrās spēlēs tabulā tiek ieņemta otrā vieta, atpaliekot tikai no “Koskri”. Ražinskis piedalījies visās četrās spēlēs, kurās ticis pie 3 (1+2) rezultativitātes punktiem.

Cinītim rezultatīva piespēle

Pāris līmeņus zemāk Zviedrijā spēlē vēl viens Ogres florbola audzēknis Patriks Cinītis, kurš atzīmējies ar rezultatīvu piespēli un divu minūšu noraidījumu Zviedrijas 4.divīzijā, sekmējot savas “Nynashamns IBK” atspēlēšanos viesos no 1:4 pret “Tyreso Trollbacken IBK”, cīņai noslēdzoties ar neizšķirtu 5:5 (0:3; 3:2; 2:0) rezultātu. 18 gadus jaunajam florbolistam šī kļuva par pirmo oficiālo spēli šādā līmenī.

“Jonkopings IK” uzvar, Filipsone paliek rezervē

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Janas Filipsones pārstāvētajam “Jonkopings IK”, kas savās mājās ar rezultātu 6:1 (0:0; 3:0; 3:1) apspēlēja “Huddinge IBS”. Latvijas izlases vārtsardze gan šajā spēlē palika rezervē, bet viņas kolēģe Lolla Andersone atvairīja14 no 15 pretinieču metieniem. Pēc zaudējuma sezonas ievadā Jenčepingas klubs uzvarējis divas nākamās spēles, ar sešiem punktiem pakāpjoties uz otro vietu čempionāta kopvērtējumā, atpaliekot vien no “FBC Partille”, kas kā vienīgās Dienvidu grupā spēlē bez zaudējumiem.