Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Malkavam četri vārti, Jeigei sekmīga atgriešanās vārtos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Malkavam četri vārti, Jeigei sekmīga atgriešanās vārtos
Jorens Malkavs, foto: KrP Akatemia

Somijas U-22 florbola čempionātā savu individuāli rezultatīvāko maču aizvadījis latviešu florbolists Jorens Malkavs, izceļoties ar četriem precīziem metieniem. Tikmēr pēc savainojuma izārstēšanas vārtos Šveicē sekmīgi atgriezusies Elīna Jeige. Norvēģijā vārtus guvis Toms Niedre, bet Zviedrijā pie pirmā punkta ticis Endijs Vilde.

Malkavam izcils mačs junioru līgā

Dienā, kad “Nokian KrP” galvenā komanda aizvadīja spēli F-liiga pret Pētera Trekšes pārstāvēto TPS, Jorens Malkavs tika pieteikts Somijas U-22 čempionāta cīņai, kurā viņa “Nokian KrP” savās mājās ar 7:3 (2:0; 4:0; 1:3) pārliecinoši tika galā ar “Classic” komandu. Un tieši cēsnieks bija mača galvenais varonis, kurš, spēlējot pirmajā piecniekā, atzīmējās ar četriem precīziem metieniem, nopelnot arī vienu rezultatīvu piespēli. Malkavam šī bija vien sestā spēle sezonā U-22 komandas sastāvā un tagad viņam izdevies dubultot gūto punktu summu – 10 (6+4) punkti. Tikmēr komanda ar sešiem punktiem četrās spēlēs pašlaik turnīra tabulā ieņem ceturto vietu astoņu komandu konkurencē.

Jeigei labs sniegums atgriešanās spēlē

Šveices pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā pēc ilgāka laika, kas bija saistīts ar savainojuma dziedēšanu sekmīgi vārtos atgriezusies Elīna Jeige, kura ielaida vien divus vārtus “HC Lejon Zaziwil” izbraukuma spēlē pret “Waldkirch-St.Gallen”. Diemžēl ar to nebija gana, lai komanda spētu tikt pie punktiem turnīra tabulā, jo cīņa tika zaudēta ar minimālu 1:2 (0:0; 0:1; 1:1). Turnīra tabulā “WaSa” komanda ar 39 punktiem 14 spēlēs ieņem pirmo vietu, kamēr “UH Lejon Zaziwil” rēķinā pēc 14 spēlēm ir 27 punkti un trešā vieta tabulā.

Niedrem vārtu guvums un zaudējums “bullīšos”

Pārcelto spēli Norvēģijas florbola virslīgā aizvadījis Toma Niedres pārstāvētais “Gjellerasen”, kas savās mājās uzņēma “Sveiva”, pēc divām trešdaļām šķietami kontrolējot notikumu gaitu laukumā, taču spēle kopumā tika zaudēta ar rezultātu 5:6 (1:0; 3:2; 1:3; 0:1) pēcspēles metienu sērijā. Otrā perioda ievadā ar vārtu guvumu izcēlās arī Bauskas florbola audzēknis, kurš tobrīd panāca 2:1 laukuma saimnieku labā. Mača turpinājumā “Gjellereasen” bija vadībā arī ar 4:2, taču trešajā periodā nonāca iedzinējos ar 4:5 un vien 69 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu, vēlāk zaudējot pēcspēles metienu sērijā. Niedre savu “bullīti” realizēja, taču ar to izrādījās par maz.

Vildem pirmais punkts Zviedrijā
Zviedrijas florbola čempionāta 4. divīzijā pie sava pirmā rezultativitātes punkta ticis Endijs Vilde, kurš asistējis partnerim vārtu guvumā spēlē, kurā latvieša pārstāvētais “Jonkopings IK Utveckling B” savās mājās spēlēja neizšķirti 6:6 (3:2; 2:3; 1:1) ar “Hestra Skid O SK”. Vilde asistēja komandas ceturtajos gūtajos vārtos, kad Jenčepingas komanda panāca 4:2 vadību, taču trešajā periodā nespēja pārsvaru nosargāt, viesiem izlīdzinājuma vārtus gūstot trīs minūtes pirms pamatlaika beigām.

Kuzņecova klubs tiek pie vēl viena punkta

Zviedrijas florbola čempionātā vīriešu 1.divīzijā vēl vienu punktu turnīra tabulā gada izskaņā izdevās ierakstīt “Malmo FBC”, kas viesos ar 2:3 (0:0; 0:1; 2:1; 0:1) papildlaikā gan piekāpās “Munka-Ljungby IBK” vienībai. Latviešu florbolists arī šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Izcīnītais punkts pret komandu, kas tādējādi neizmantoja iespēju gadu noslēgt tabulas pirmajā pozīcijā uzskatāms par labu rezultātu, ņemot vērā, ka “Malmo FBC” ar astoņiem punktiem 13 spēlēs joprojām atrodas pēdējā pozīcijā. Lai Būtu droši par savu vietu 1.divīzijā arī nākamajā sezonā, atlikušajās deviņās spēļu kārtās nepieciešams sadeldēt astoņu punktu deficītu ar astotajā vietā esošo “Granna AIS”.