Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Junioriem pirmā pārbaude pret pasaules čempioniem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Junioriem pirmā pārbaude pret pasaules čempioniem
Foto: Raivo Sarelainens

Šovakar pulksten 19.00 Kocēnu sporta namā pirmo pārbaudes spēli ar Somijas U-19 vīriešu izlasi aizvadīs Latvijas junioru florbola valstsvienība. Abas komandas gatavojas pasaules čempionātam, kas jau pēc 10 dienām startēs Vācijas pilsētā Hamburgā.

Latvijas junioru florbola izlases spēlētāji Kocēnos uzturas jau kopš trešdienas, kad viņiem sākās treniņnometne. Treniņnometni vada valstsvienības galvenais treneris Īro Parviainens kopā ar saviem asistentiem – Mārtiņu Jarohoviču un Kristianu Bjorkstenu. Nometnes pirmajā dienā puišiem bija viens treniņš, vakar – divi, arī šorīt jau tika aizvadīta viena nometne. Lai gan nav iekļauti izlases divdesmitniekā, pārbaudes spēlē varētu piedalīties arī Deniss Berķis un Oskars Bergmanis.

Latvijā ieradušies arī patreizējie pasaules čempioni – Somijas juniori, ar kuriem mūsu izlasei paredzētas divas pārbaudes spēles. Pirmā no tām – šovakar pulksten 19.00, bet otrā – rīt pulksten 17.00. Iepriekšējo reizi mūsu juniori ar somu vienaudžiem spēkojās pirms diviem gadiem. Toreiz ziemeļu kaimiņi uzvarēja ar 5:1, vienīgos vārtus latviešu labā guva Sandris Virsnītis, kuram asistēja Toms Delviņš.

Šovakar un rīt visi līdzjutēji laipni aicināti uz Kocēnu sporta namu, lai justu līdzi mūsu florbola jaunajai paaudzei un novērtētu pasaules čempionu meistarību. Ieeja uz spēlēm – bez maksas.

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Agris RogainisVValmiera
2.Anrijs VentsVSK Pārgauja
3.Emīls HartmanisATalsi/Triobet
4.Juris ZilbertsARubene
5.Miķelis DravnieksARTU/Inspecta
6.Antons ŽuksALielvārde
7.Jānis MelderisALekrings
8.Mārtiņš BroksAValmiera
9.Matīss MālnieksARubene
10.Toms NiedreUFK Bauska
11.Ingars MatisonsURubene
12.Dāgs RozenbahsUValmiera
13.Kārlis LaucisUKurši
14.Toms BitmanisUTalsi/Triobet
15.Edžus CeriņšURTU/Inspecta
16.Toms AkmeņlauksULielvārde
17.Artūrs JurševskisULekrings
18.Ringolds KalniņšURubene
19.Emīls DzalbsULekrings
20.Kristers PuķītisULielvārde

Galvenais treneris: Īro Parviainens
Treneris: Kristians Bjorkstens
Treneris: Mārtiņš Jarohovičs
Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

Izmantotie resursi:
floorball.lv