Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sieviešu florbola izlase noskaidro savas pretinieces pasaules čempionātā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sieviešu florbola izlase noskaidro savas pretinieces pasaules čempionātā
Sieviešu izlase
Foto: Floorball.lv

Kļuvis zināms, ka 2021. gada pasaules florbola čempionātā sievietēm Latvijas sieviešu valstsvienība spēlēs A apakšgrupā kopā ar Polijas, Šveices un Čehijas valstsvienībām.

Šī gada pirmajā pusē Latvijā bija jānotiek vienam no pasaules čempionāta Eiropas zonas kvalifikācijas turnīram, taču Covid-19 problēmu dēļ kvalifikācijas sacensības vairākas reizes tika pārceltas, līdz tika pieņemts lēmums no kvalifikācijas turnīriem atteikties pavisam, ceļazīmes uz finālturnīru sadalot atbilstoši pasaules rangam. Latvijas izlases rangs bija atbilstošs tam, lai izlozē mūsu dāmu valstsvienība tiktu ielozēta A vai B apakšgrupā, kurā tika ielozētas pasaules vadošās valstsvienības. Izloze lēma, ka Latvijas izlase spēlēs A apakšgrupā, kur kopā ar mūsu izlasi spēlēs arī Polijas, Šveices un Čehijas izlases. Divas labākās izlases automātiski kvalificēsies ceturtdaļllfinālam, bet trešās un ceturtās vietas aizvadīs kvalifikācijas turnīru, sacenšoties ar labākajām komandām no C un D apakšgrupām.

Pasaules čempionātu plānots izspēlēt no 27, novembra līdz 5. decembrim Zviedrijas pilsētā Upsalā.

Pasaules sieviešu čempionāta apakšgrupu izloze

A grupa: Latvija, Polija, Šveice, Čehija
B grupa: Slovākija, Vācija, Somija, Zviedrija
C grupa: Japāna, ASV, Dānija, Austrālija
D grupa: Singapūra, Krievija, Igaunija, Norvēģija