Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sieviešu florbola izlases treneris pirms PČ bažīgs par spēļu prakses trūkumu

Sieviešu florbola izlases treneris pirms PČ bažīgs par spēļu prakses trūkumu
Latvijas izlases florbolistes. Foto: LFS

Latvijas sieviešu florbola izlase šonedēļ Zviedrijā uzsāks pasaules čempionātu. Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda komandas galvenais treneris Jānis Inģists, vienība turnīram ir gatava, taču viņš ir bažīgs par spēļu prakses trūkumu.

Pasaules čempionāts dāmām no 27. novembra līdz 5. decembrim risināsies Zviedrijas pilsētā Upsalā. Latvijas izlase turnīru sāks A apakšgrupā, kur tās sāncenses būs Šveices, Čehijas un Polijas valstsvienības. 28. novembrī plānota tikšanās ar polietēm, 29. novembrī – ar šveicietēm, bet 30. novembrī komanda spēkosies pret čehietēm.

Uz Zviedriju izlase dosies piektdienas rītā ar prāmi no Ventspils, bet Inģistam šis būs pirmais lielais turnīrs pie valstsvienības stūres - iepriekš viņš bija palīgs Jurijam Fedulovam. Komandas grožus speciālists pārņēma pagājušā gada vasarā.

“Protams, atbildības slogs ir lielāks, jo esmu atbildīgs par rezultātu,” uzsver treneris, kurš norāda, ka pirms pasaules čempionāta kā komandas vadītājam noteikti ir vairāk negulētu nakšu. Pirmais mačs 28. novembrī pret Poliju latvietēm būs jau pulksten 10:00 no rīta.

Inģists norāda, ka perfektam sagatavošanās plānam pietrūcis pārbaudes spēļu ārpus Latvijas. Šo ieceri nebija lemts īstenot pandēmijas dēļ, taču nupat komanda aizvadīja maču pret Kocēnu “Rubenes” pirmās līgas vīriešu komandu, bet pirms lokdauna uzspēlēja ar igaunietēm.

“Parasti piedalāmies Sešu nāciju kausā, kas bija paredzēts Slovākijā, bet ierobežojumu dēļ uz turieni nebraucām,” atzīst Inģists, kurš gan piebilst, ka treniņu apstākļi lokdauna laikā pat bijuši labāki, nekā tas būtu parastā situācijā. “Treniņus varējām rīkot katru dienu – gan nedēļas vidū, gan nogalēs. No treniņu viedokļa bija labāk. Vienīgais, nebija pārbaudes spēļu, bet kopumā domāju, ka pasaules čempionātam esam gatavi.”

“Sastāvs ir optimāls. Visas labākās spēlētājas, kuras joprojām aktīvas, ir izlasē,” skaidro treneris. “Šveicē spēlējošajām latvietēm ir treniņi, ir spēles, tāpat kā mūsu pretiniecēm – citās valstīs čempionāti notiek. Mūsu meitenēm vienīgajām ir maz spēļu. Pieņemsim, “Rubenes” florbolistes šosezon ir aizvadījušas tikai trīs mačus. Spēļu prakse nekāda, tikai tik, cik treniņos savā starpā esam spēlējuši. Tas ir vienīgais mīnuss.”

Latvijas apakšgrupas pretinieces Šveice un Čehija ir pasaules florbola pirmā četrinieka izlases, tāpēc tās savstarpējās cīņās būs favorītes. 2019. gada čempionātā šveicietes izcīnīja sudrabu, kamēr čehietes bija ceturtās. Tikmēr latvietes bija astotās, kas no šī gada apakšgrupas bija viszemākā pozīcija, jo Polija guva augsto piekto vietu. Savstarpējā mačā Latvija toreiz piedzīvoja neveiksmi ar 1:6.

“Protams, gribētos ar katru turnīru būt tuvāk spēcīgāko četriniekam, bet jāsaprot, ka mūsu florbolistēm nav lielas spēļu prakses. Mums labs sasniegums šajā čempionātā būtu piektā vieta. Ja vēl varētu līdzvērtīgi nospēlēt ar pirmā četrinieka komandām, tas būtu solis uz priekšu, ko varam paņemt nākamajam čempionātam, un tajā atkal kaut ko pielikt klāt,” saka treneris.

Inģists neslēpj, ka Čehija un Šveice ir grupas favorītes, tāpēc svarīgākā cīņa būs pati pirmā – pret polietēm. “Pirmā spēle ar Poliju būs svarīgākā grupas spēle, pēc tam pret čehietēm un šveicietēm būs jāmēģina pēc iespējas ilgāk turēties rezultātā.”

Divas spēcīgākās apakšgrupas komandas automātiski iekļūs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kamēr abas pārējās par vietu tajā sacentīsies pret D grupas divām labākajām izlasēm, kas arī būs gana pieklājīgas pretinieces, jo tur spēlēs norvēģu, igauņu un krievu florbolistes. Līdz šim visos pasaules čempionātos Latvijas florbolistes iekļuvušas labāko astoņniekā.

Latvijas dāmu izlases mačus pasaules čempionātā florbolā translēs TV4 un Sportacentrs.com.



     [+] [-]

, 2021-11-23 06:54, pirms 2 gadiem
Vai tad paši savu čempi nejēdz sakārtot,lai Rubene uzspēlētu divreiz vairāk? Pārāk jau agri sāk taisnoties par izgāšanos!

     [+] [-]

, 2021-11-24 10:10, pirms 2 gadiem
Tikai LATVIJA! Tikai UZVARA! Labs jauns sastāvs mums. Potenciāls ļoti liels šai izlasei.