Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

papildināts Zviedrietes nosargā čempioņu titulu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zviedrietes nosargā čempioņu titulu
Zviedrijas izlase ar čempioņu kausu
Foto: www.wfc2011.ch

Šodien ar Zviedrijas izlases triumfu noslēdzās 8.pasaules čempionāts florbolā sievietēm, kas notika Šveices pilsētā Sanktgallenā. Finālspēlē zviedrietes ar 4:2 apspēlēja Somijas izlasi, kļūstot par pasaules čempionēm trešo reizi pēc kārtas un piekto reizi kopumā.

Jau pirmā perioda vidū Zviedrijas valstsvienība izvirzījās vadībā ar 2:0. Somietes gan nedomāja padoties un otrās trešdaļas sākumā rezultātu samazināja līdz minimumam – 1:2. Zviedrietes gan drīz vien atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 3:1. Rezultāts pēc otrā perioda – 3:2. Pēdējā trešdaļa pagāja abpusēji bīstamos uzbrukumos, tomēr Zviedrijas izlasei vārtu gūšanas iespēju bija krietni vairāk. Viena no tām tika realizēta 57.minūtē, kad pēc Zviedrijas izlase kapteines Karolinas Vidaras metiena bumbiņa atsitās pret vārtu pārliktni, to mēģināja notvert somiešu vārtsardze Jonna Mākela, bet neveiksmīgi – 4:2. Labākās spēlētājas gods šajā mačā no zviedrietēm tika Emelijai Lindstromai, bet no somietēm – vārtsardzei Jonnai Mākelai.

Pirms tam notika spēle par bronzas godalgām, kurā spēkiem mērojās čehietes un čempionāta saimnieces šveicietes. Pirmajā periodā Šveices valstsvienība izvirzījās vadībā ar 1:0, bet pēc otrā uz rezultātu tablo bija līdzsvars – 2:2. Uzvaras vārtus čehiešu labā spēles 52.minūtē guva Dominika Steglova – 3:2. Par labāko spēlētāju Čehijas izlasē tika atzīta vārtsardze Jana Kristianova, bet starp šveicietēm – Korina Rūttimanne.

Pasaules čempionāta simboliskajā izlasē iekļautas: zviedrietes Sara Kristofersone (kr. m. uzbr.), Emelija Lindstroma (l. m. uzbr.) un Emelija Vibrona (kr. m. aizsr.), kā arī šveiciete Korina Rūttimanne (c. uzbr.), somiete Tia Ukkonena (l. m. aizsr.) un čehiete Jana Kristianova (v-sardze). Par pasaules čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva zviedriete Emelija Lindstroma, kuras kontā 24 (9+15) punkti.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2011-12-11 18:34, pirms 13 gadiem
Tā arī prognozēju pirms spēles, bet ka čehietes vinnēs Šveici,gan nedomāju