Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas juniorēm "izdzīvošanas" spēle pret dānietēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas juniorēm "izdzīvošanas" spēle pret dānietēm
Latvijas junioru izlase Somijā. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Somijas pilsētā Lahti izšķirsies, vai Latvijas U19 meiteņu florbola izlasei arī nākamajā pasaules čempionātā būs tiesības spēlēs augstākajā divīzijā. Tas noskaidrosies pulksten 10.00, kad latvietes dosies laukumā, lai izslēgšanas mačā krustotu nūjas ar savām vienaudzēm no Dānijas.

Pasaules čempionāts startēja pirms trim dienām. Latvijas izlase to sāka ar maču pret titulēto Šveices valstsvienību. Jau pirmajā periodā mūsu meitenes nonāca zaudētāju lomā ar 0:4, faktiski zaudējot izredzes uz sev labvēlīgu rezultātu. Goda vārtus latviešu labā guva Katrīna Dārta Kārkliņa, bet par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina vārtsardzi Esteri Elbreti, spēles otrajā pusē atvairīja 16 no 18 pretinieču metieniem. Aizvakar latvietes mērojās spēkiem ar savām vienaudzēm no Slovākijas. Pēc diviem periodiem rezultāts vēl bija neizšķirts (3:3), bet pēdējā trešdaļā slovākietes guva piecus bezatbildes vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 8:3, turklāt bija nodrošinājušas sev vismaz sesto vietu pasaulē. Labākās spēlētājas balvu Latvijas komandā saņēma Marta Reke, kura izcēlās ar diviem rezultatīviem raidījumiem. Katrīnas Dārtas Kārkliņas kontā divas uzbrukumu noslēdzošās piespēles. Vakar vēlu vakarā latvietēm bija mačs pret apakšgrupas spēcīgāko izlasi - Čehijas valstsvienību. Lai arī spēles rezultātu atklāt izdevās tieši mūsu meitenēm (1:0), galarezultātā tika piedzīvota sagrāve ar 2:16. Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma Elīna Dīce, kura ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākā.

Dānijas izlase, spēlējot B divīzijā, kļuva par savas apakšgrupas uzvarētāju. Pirmajā mačā dānietes ar 9:5 uzvarēja Itālijas valstsvienību, pēc tam ar 11:2 sagrāva ungārietes, bet vakar ar 15:1 sakāva Kanādas komandu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...