Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somijas sieviešu florbola izlase triumfē Četrās nācijās Šveicē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somijas sieviešu florbola izlase triumfē Četrās nācijās Šveicē
Vēra Kaupi
Foto: Salibandy.fi

Aizvadītajā nedēļas nogalē Šveices pilsētā Bernē norisinājās Četru Nāciju florbola turnīrs sieviešu valstsvienībām. Pasaules vadošo florbola valstu cīņās labākās sekmes uzrādīja somietes.

Somijas sieviešu valstsvienība pasaules čempionātos pēdējā laikā nav startējušas pārlieku sekmīgi, jo pēdējo čempionu titulu šīs valsts dāmas izcīnīja tālajā 2001. gadā, bet iepriekšējā čempionātā 2019. gadā palika vien trešajā pozīcijā. Bernē notiekošajā turnīrā somietes tika pie panākumiem visās trijās spēlēs, taču panākumi nenāca viegli. Turnīra pirmajā dienā pret laukuma saimniecēm somietes no 3:0 pārsvara trešā perioda ievadā jau bija nonākušas iedzinējos ar 3:4. Izlīdzinājumu sešas minūtes pirms beigām panāca viena no pasaules vadošajām florbolistēm Vēra Kaupi, bet uzvaras vārtus jau pagarinājumā guva Jenna Sārio. Turnīra turpinājumā somietes ar 9:4 pieveica Čehiju, bet izšķirošajā mačā pēcspēles metienu sērijā ar 8:7 pieveica zviedrietes. Mača gaitā Somijas izlase no 5:3 vadības pamanījās nonākt iedzinējos ar 5:7. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Mī Kipila atspēlēja vienus vārtus, bet četras sekundes pirms pamatlaika beigām māsas Kaupi panāca izlīdzinājumu. Interesanti, ka sešas sekundes pirms papildlaika beigām zviedriete Amanda Delgado Johansone nerealizēja piešķirto soda metienu, vēlāk zviedrietēm zaudējot arī pēcspēles “bullīšu” sērijā.

Līdz ar to somietes turnīru noslēdza ar sešiem punktiem un uzvaru turnīrā. Zviedrijai četri punkti un otrā vieta, bet trešās palika mājinieces šveicietes, kas izšķirošajā spēlē ar 6:1 pieveica čehietes, konkurentes atstājot bez punktiem. Vēra Kaupi ar 10 (7+3) punktiem kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.