Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedru juniori triumfē Polish Cup

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedru juniori triumfē Polish Cup
Zviedrijas U19 izlase, foto: Svensk Innebandy

Aizvadītajā nedēļas nogalē, kad Latvijas U-19 florbola izlase bija devusies uz treniņnometni un pārbaudes spēlēm ar somu klubiem, Polijā notika astoņu U-19 izlašu turnīrs "Polish Cup". Uzvarot visās četrās spēlēs trofeju ieguva Zviedrija.

Sākotnēji komandas bija sadalītas divās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Četras vadošās izlases (Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice) savus rangā zemāk esošos pretiniekus (Vācija, Dānija, Slovākija, Polija) uzvarēja ar vairāk vai mazāk pārliecinošiem rezultātiem. Savstarpējās cīņās grupā zviedri ar 13:6 apspēlēja šveiciešus, kamēr čehu juniori atkal pierādīja savu spēku, grupu turnīra izšķirošajā spēlē ar rezultātu 10:4 apspēlējot somus.

Turnīra noslēdzošajā dienā komandas aizvadīja cīņas par vietām. Mājiniekiem poļiem tā arī neizdevās tikt pie panākuma kaut vienā spēlē, duelī par 7.vietu ar rezultātu 5:11 atzīstot Slovākijas izlases pārākumu. Spēlē par 5.vietu Dānija ar rezultātu 6:5 uzvarēja vāciešus. Tikmēr ārpus labāko trijnieka bija spiesti palikt somi, kas mačā par 3.vietu ar 2:3 piekāpās Šveices vienaudžiem, kuriem uzvaras vārtus divas ar pusi minūtes pirms cīņas beigām guva Jaša Haldemans.

Spēlē par uzvaru turnīrā Zviedrijas izlase ar rezultātu 9:5 (4:3; 2:1; 3:1) uzvarēja Čehiju, tādējādi kā vienīgā turnīru pabeidzot bez zaudējumiem. Pirmajā periodā čehi trīs reizes izvirzījās vadībā, taču skandināvi allaž atspēlējas, vēlāk arī pašiem pārņemot vadību. Otrā perioda ievadā čehi vēl panāca 4:4, taču tad uz diviem pretiniek vārtu guvumiem atbildēja tikai ar vienu. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Daniels Kalentums zviedru pārsvaru palielināja līdz 7;5, vēlāk tika iemesti astotie vārti, bet pēdējā bumbiņa lidoja jau tukšos čehu vārtos.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Sakarias Ulriksons, kurš iekrāja 16 (11+5) punktus. Viņam sekoja Gabriels Kohonens ar 13 (5+8) punktiem. Paredzams, ka nākamajā sezonā abi šie florbolisti spēlēs Zviedrijas florbola Superklubā "Storvreta IBK".