Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zināmas visas pasaules čempionāta dalībnieces, grupu izloze – 5. martā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šajā nedēļas nogalē tika aizvadīti kvalifikācijas turnīri par tiesībām piedalīties 8. pasaules sieviešu florbola čempionātā, kas no 4. līdz 11. decembrim norisināsies Šveices pilsētā Sanktgallenā. Arī apakšgrupu izloze notiks Šveicē, tikai citā pilsētā – Bernē, tā paredzēta jau 5. martā.

Sieviešu pasaules čempionātos, tieši tāpat, kā tas jau bija vīriešu izlasēm, turpmāk komandu skaits būs palielināts no 10 uz 16. Septiņām labākajām iepriekšējā čempionāta valstsvienībām, tostarp arī 6. vietu ieņēmušajai Latvijas izlasei, kā arī pasaules čempionāta B divīzijas turnīra uzvarētājām austrālietēm vieta augstākajā sabiedrībā jau bija garantēta, bet vēl astoņas to izcīnīja kvalifikācijas turnīros. Līdz ar to Zviedrijas, Šveices, Somijas, Čehijas, Krievijas, Latvijas, Norvēģijas un Austrālijas izlasēm nu ir pievienojušās arī Japānas, ASV, Vācijas, Dānijas, Nīderlandes, Slovākijas, Polijas un Ungārijas valstsvienības.

Visas izlases saskaņā ar savām ieņemtajām ranga vietām sadalītas četros grozos. Latvijas valstsvienība, kurai ir 5. vieta rangā, būs otrajā izlozes grozā.

Pirmais grozs:

Zviedrija (1.), Šveice (2.), Somija (3.), Čehija (4.);

Otrais grozs:

Latvija (5.), Krievija (6.), Norvēģija (7.), Dānija (8.);

Trešais grozs:

Polija (9.), ASV (10.), Ungārija (12.), Vācija (13.);

Ceturtais grozs:

Austrālija (14.), Nīderlande (15.), Japāna (16.), Slovākija (18).

Singapūras izlase, kurai ir 11. ranga vieta, un Kanādas izlase, kurai ir 17. ranga vieta, pasaules čempionātam nekvalificējās. Pasaules čempionāta grupu izloze notiks 5. martā Bernē – Šveices kausa izcīņas florbolā finālspēles laikā.

Izmantotie resursi:
IFF

     [+] [-]

, 2011-02-07 00:32, pirms 14 gadiem
"Līdz ar to Zviedrijas, Šveices, Somijas, Čehijas, Krievijas, Latvijas, Norvēģijas un Austrālijas izlasēm nu ir pievienojušās arī Japānas, ASV, Vācijas, Dānijas, Nīderlandes, Slovākijas, Polijas, Ungārijas un Austrālijas valstsvienības."
Austrālijai divas komandas ja?