Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Junioru izlases kandidāti uzsākuši gatavošanos pasaules čempionātam

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Junioru izlases kandidāti uzsākuši gatavošanos pasaules čempionātam
Foto: Ritvars Raits

Aizvadītās nedēļas nogalē Kocēnos notika Latvijas vīriešu U-19 (junioru) izlases kandidātu treniņnometne. Juniori uzsāka gatavošanos 7. pasaules čempionātam, kas no 8. līdz 12. maijam norisināsies Vācijas pilsētā Hamburgā.

35 junioru izlases kandidāti (viens nebija ieradies slimības dēļ) trīs dienas trenējās valstsvienības galvenā trenera Īro Parviainena un viņa asistenta Kristiana Bjorkstena vadībā. No Latvijas florbola speciālistiem treneru korpusā uz šo nometni bija iekļauts Mārtiņš Jarohovičs. Florbolistu fiziskās sagatavotības treniņus vadīja Jānis Volajs.

Latvijas junioru (U-19) florbola izlases galvenais treneris Īro Parviainens pēc šīs treniņnometnes atzinīgi izteicās par Kocēnos redzētajiem junioru valstsvienības kandidātiem. Spēlētāji ieradās treniņnometnē, lai kopīgi uzsāktu gatavošanos gaidāmajam pasaules čempionātam florbolā junioriem un reizē cīnītos par iespēju iekļūt izlases 20 spēlētāju pamatsastāvā. Attieksme no kandidātiem treniņnometnes laikā bija ļoti augstā līmenī. Lai gan treniņi bija smagi, visi spēlētāji centās demonstrēt savu labāko sniegumu. Īro Parviainens atzina, ka ir apmierināts arī ar uzaicinātā latviešu trenera Mārtiņa Jarohoviča darbību nometnes laikā. "Jarohovičs ar savu attieksmi pret florbolu un zināšanām bija kā jauna iedvesma spēlētājiem un arī mums – treneriem, " uzskata Īro Parviainens.

Īro Parviainena, runājot par junioru izlases kandidātiem, atzina: "Mani pārsteidza vairāku spēlētāju lieliskais sniegums. Es noteikti vairākus no junioru izlases kandidātiem aicināšu arī uz pieaugušo vīriešu izlases treniņnometnēm. Lai gan florbolisti ir vēl gados jauni, viņu attieksme pret treniņiem, raksturs un ieguldītais darbs šajā treniņnometnē bija patiess un iedvesmojošs. Bija redzams, ka strādāts tika no sirds."

Runājot par sadarbību ar Latvijas florbola speciālistiem, Ī.Parviainens uzsvēra: "Mēs ceram izveidot ciešu sadarbību arī ar citiem Latvijas florbola treneriem, lai kopā strādātu un sasniegtu mūsu kopīgo mērķi – palīdzētu jaunajiem talantīgajiem spēlētājiem sasniegt pēc iespējas augstāku līmeni florbolā. Mēs vēlamies dalīties savās zināšanās ar latviešiem, bet reizē arī mācīties no jums!”

Junioru izlases treneri aicina Latvijas florbola speciālistus apmeklēt nākamās viņu vadītās treniņnometnes, un sekot līdzi treniņu norisei, lai pēc tam varētu dalīties savos novērojumos, atziņās un spriedumos. Jāuzsver, ka šis nebūt nav galīgais izlases kandidātu saraksts, uz nākamajām treniņnometnēm tiks uzaicināti un pārbaudīti arī vēl citi attiecīgā vecuma florbolisti.

Junioru (U-19) florbola izlases kandidāti:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Anrijs VentsVSK Pārgauja
2.Deniss BerķisVRubene
3.Agris RogainisVValmiera
4.Mārcis MultiņšVRīgas Lauvas
5.Toms AkmeņlauksULielvārde
6.Emīls KramiņšUSK Pārgauja
7.Toms BitmanisUTalsi/Triobet
8.Toms NiedreUFK Bauska
9.Ingars MatisonsURubene
10.Edžus CeriņšURTU/Inspecta
11.Artūrs JurševskisULekrings
12.Helmuts SmutovsULekrings 2
13.Mārtiņš BroksUValmiera
14.Dāgs RozenbahsUValmiera
15.Germans MatjušenkoUSK Babīte
16.Rolands PeļņaUUlbroka/FS Masters
17.Niks ĶuzulisURTU/Inspecta
18.Ringolds KalniņšURubene
19.Linards DadajevsURīgas Lauvas
20.Edgars UlmanisURīgas Lauvas
21.Emīls DzalbsULekrings
22.Kārlis LaucisUKurši
23.Miķelis DravnieksARTU/Inspecta
24.Mārtiņš VējšAKurši
25.Jānis MelderisALekrings
26.Emīls HartmanisATalsi/Triobet
27.Filips FiļsASK Babīte
28.Kristaps LapsiņšASK Babīte
29.Artūrs MudelisALielvārde
30.Antons ŽuksALielvārde
31.Didzis MellisALielvārde
32.Mārtiņš ŠķesterisASK Pārgauja
33.Juris ZilbertsARubene
34.Edvards JanbergsAFK Rīga
35.Dainis OzoliņšASK Pārgauja
36.Matīss BudovskisAMadona

Galvenais treneris: Īro Parviainens
Treneris: Kristians Bjorkstens

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-02-05 21:14, pirms 11 gadiem
Personīgi ieteiktu vārtusargus pameklēt, ticu un zinu, ka ir labāku par šiem kandidātiem p.s. nerunāju par Anriju Ventu!