Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Par pirmo uzvaru pasaules čempionātā – pret Vāciju

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Par pirmo uzvaru pasaules čempionātā – pret Vāciju
Foto: Mārtiņš Šults

Šodien pulksten 13:15 (pēc Latvijas laika) Šveices pilsētā Sanktgallenā startēs 8. pasaules čempionāts florbolā sievietēm. Turnīra atklāšanas spēlē tiksies Latvijas un Vācijas valstsvienības.

Latvijas sieviešu izlase Šveicē ieradās aizvakar vakarā un ir apmetusies nelielā hostelī, kurā uzturas arī Čehijas valstsvienība. Latvietes ir možā noskaņojumā, mikroklimats kolektīvā – teicams, florbolistes gatavas cīņai par pēc iespējas augstāku vietu pasaulē. Vakar mūsu meitenes aizvadīja stundu ilgu treniņu Sanktgallenas Athletik Zentrum, kas ir viens no modernākajiem sporta centriem Eiropā ar 3000 skatītāju vietām. Mūsu spēlētājas ar florbola laukuma kvalitāti ir ļoti pat apmierinātas.

Treniņnodarbības laikā mūsu komanda lielāko uzmanību pievērsa dažādiem taktiskajiem elementiem, piemēram – pretuzbrukumiem un spēlei nevienādos skaitliskajos sastāvos. Jau treniņa laikā spēlētājas darbojās tādos maiņu virknējumos, kādos šodien uzsāks maču pret vācietēm. 1. maiņa: Kuncīte, Z.Bankava, E.Bankava, Šeina, Līce 2.maiņa: Biļinska, Ercena, Isjomina, Klabere, Kārkliņa 3.maiņa: E.Rudzīte, Beķere, Vancāne, Rajecka, Juruša. Vārtos – Lauma Višņevska.

Vācijas sieviešu florbola izlase piedalījusies visos līdzšinējos pasaules čempionātos. Augstākā vieta, kuru vācietes ieguvušas, ir 6. (1999.gadā). Pēdējos trijos tāda mēroga turnīros mūsu šīsdienas pretinieces spēlējušas B divīzijā un ar ļoti viduvējām sekmēm, 2005. un 2007. gadā ierindojoties 12. vietā, bet iepriekšējā čempionātā – 13. vietā. Latvijas izlase nevienā no septiņiem pasaules čempionātiem nav ieņēmusi zemāk par 7. vietu, 2007. gadā mūsu meitenes pat bija ceturtās, bet 2009. gadā palika sestās.

Latvijas un Vācijas sieviešu izlases pēdējo reizi spēkiem mērojušās 2003. gadā – pasaules čempionātā, kas arī notika Šveicē. Toreiz apakšgrupas spēlē pēc 1. perioda ar 3:1 vadībā bija izvirzījušās vācietes, tomēr visā spēlē ar 5:4 pārāka izrādījās mūsu valstsvienība. No tagadējā sastāva Latvijas komandā toreiz spēlēja trīs florbolistes – Signe Ercena, Anete Šeina un Baiba Juruša. Šeina tajā mačā izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet Baibai Jurušai bija īpaša loma panākuma gūšanā – viņas kontā divi vārti un viena piespēle. Jāpiebilst, ka Juruša, kurai šodien ir vārdadiena (SVEICAM!), izejot laukumā spēlē pret vācietēm, kļūs par pirmo un vienīgo florbolisti, kura piedalījusies visos astoņos pasaules čempionātos.

Latvijas sieviešu florbola izlase

Nr.Vārds un UzvārdsPozīcijaKlubs
1Lauma VišņevskaVEndre IF
31Jolanta TauriņaVRubene
10Anete ŠeinaAEndre IF
12Zane KlabereARubene
13Gunita KārkliņaA/KRSU/Runway
15Linda LīceARubene
17Liene RajeckaARubene
18Baiba JurušaARubene
20Gundega VancāneAFK Ķekava/BFF
2Aija KuncīteURSU/Runway
5Zeltīte BankavaUSala Silverstaden IBK
7Madara RudzīteURubene
8Luīze BiļinskaURSU/Runway
9Edīte BankavaURubene
11Indra BeķereUSundsvalls IBF
14Madara AdamaneURubene
19Evita RudzīteURubene
21Diāna IsjominaURSU/Runway
23Līga GarklāvaURSU/Runway
30Signe ErcenaURSU/Runway

Galvenais treneris: Jānis Freivalds
Treneris: Jānis Dainis
Ārste: Lilita Lazdiņa
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Delegācijas vadītājs: Edgars Ikstens

Spēles tiešraide internetā: ŠEIT

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2011-12-04 13:58, pirms 13 gadiem
Spēles tiešraide internetā: ŠEIT
Tur nekā nav, bet ir šeit:

Live - WFC 2011 St. Gallen - Day 1...

     [+] [-]

, 2011-12-04 15:14, pirms 13 gadiem
malaces. vinneja