Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Vīriešu valstsvienībai cīņa ar šveiciešiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vīriešu valstsvienībai cīņa ar šveiciešiem
Latvijas izlases florbolisti
Foto: Floorball.lv

Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā šodien turpinās Četru Nāciju florbola turnīrs, kurā Latvijas vīriešu valstsvienība turpina gatavoties pasaules čempionātam. Šodien gaidāma spēkošanās ar Šveices U-23 izlasi, kas citviet dēvēta par izlases otro komandu.

Turnīra pirmajā dienā šveicieši sacentās ar Somijas izlasi, no 0:2 spējot panākt līdzsvaru, taču turpinājums izpalika un nācās piedzīvot neveiksmi ar rezultātu 2:6. Tikmēr Latvijas valstsvienība samēroja spēkus ar Zviedrijas U-23 izlasi, pirmajos divos periodos ja ne gluži dominējot, tad noteikti kontrolējot notikumu gaitu laukumā. Uz izšķirošo trešdaļu latvieši devās laukumā ar 5:1 vadību, taču jau piecas minūtes vēlāk no pārsvara bija palicis tikai viens vārtu guvums. Tiekot pie sestajiem vārtiem un vēlāk iemetot arī septītos, šķita, ka “trīs kroņi” būs nospiesti uz ceļiem, taču vikingi domāja savādāk, atspēlējot trīs vārtu deficītu un panākot līdzsvaru. Pēdējos vārtus viņi iemeta desmit sekundes pirms mača beigām. Vēlāk sekojošajā pēcspēles metienu sērijā pārāki izrādījās skandināvi, tādējādi tiekot pie 8:7 uzvaras.

Teorētiski šodienas pretiniekus ir nedaudz vājāks, lai gan visi komandas spēlētāji, izņemot vārtsargu Sirilu Heldemanu spēlē Šveices NLA līgā, kas noteikti ir pieskaitāma pasaules trim labākajiem nacionālajiem čempionātiem. Tikmēr zināmākais florbolists šveiciešu rindās ir Denijs Kanzigs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Zviedrijas Superlīgas klubu “Linkoping”, starpsezonu periodā atgriežoties dzimtenē un pievienojoties titulētajam “SV Wiler-Ersigen”.

Latvijas izlasei īsi pirms turnīra nācās palikt bez talantīgā Daniela Aņa, kurš starpsezonu periodā panācis vienošanos par spēlēšanu tieši Šveices NLA līgas klubā “UHC Uster”. Anis iedzīvojies savainojumā un šajā pārbaudes turnīrā nepiedalās. Neliela savainojuma dēļ trešajā periodā vakar laukumā nedevās Matīss Kristians Morozovs, kura vietu ieņēma Lauris Alvis Stiprais. Savukārt Andrejs Šķerbergs visu cīņu pavadīja uz rezervistu soliņa. Paredzams, ka šodien arī rezultatīvajam talsiniekam tiks dota iespēja pierādīt savu varēšanu. Tāpat paredzams, ka šodien laukumā dosies Ralfs Orste, kurš vakar palika ārpus pieteikuma.

Spēles sākums šovakar pulksten 19:00. Līdzjutējiem iespējams apmeklēt spēli klātienē Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, vai iegādājoties video tiešraides biļeti portālā bezrindas.lv