Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Tiltiņam pirmie vārti izlasē, latvieši piekāpjas šveiciešiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Tiltiņam pirmie vārti izlasē, latvieši piekāpjas šveiciešiem
Rolands Kovaļevskis
Foto: Floorball.lv

Četru nāciju florbola turnīra otrajā dienā Latvijas vīriešu valstsvienība sacentās ar Šveices U-23 izlasi. Neveiksmīgi aizvadot cīņas trešo periodu, latvieši piedzīvoja otro neveiksmi, šoreiz ar rezultātu 2:5. Pirmos vārtus izlases kreklā guva Krišjānis Tiltiņš, bet par labāko atzina Rolandu Kovaļevskis.

Latvijas valstsvienība turnīra pirmajā dienā spraigā cīņā ar rezultātu 7:8 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Zviedrijas U23 izlasei, lai gan vēl desmit sekundes pirms mača beigām atradās minimālā vadībā. Tikmēr šveicieši ar rezultātu 2:6 piekāpās Somijas U23 izlasei. Pirms Latvijas un Šveices florbolistu cīņas laukumā bija devušies zviedri un somi, pie gana pārliecinošas 9:6 (4:0, 3:3, 2:3) uzvaras tiekot zviedriem, kuri tādējādi pēc turnīra divām dienām ar pieciem punktiem atradīsies tabulas galvgalī.

Atšķirībā no pirmās turnīra spēles, cīņā ar šveiciešiem vietu Latvijas izlases vārtos ieņēma Markuss Plūdums, bet vakardienas vārtu vīrs Jānis Salcēvičs maču vēroja no tribīnēm. Nelielas izmaiņas bija arī trešajā piecniekā, pie pirmās spēles izlases rindās tiekot Ralfam Orstem un Andrejam Šķerbergam, kuri nomainīja Matīsu Kristiānu Morozovu un Edgaru Puriņu. Savukārt Toma Bitmaņa vietā jau ar spēles pirmajām minūtēm darbojās Lauris Alvis Stiprais.

Spēles ievads gan latviešiem nebija veiksmīgs, jo spēle sestajā minūtē latvieši ar 13 sekunžu intervālu divas reizes bija spiesti meklēt bumbiņu savu vārtu tīkliņā. Vispirms Džanluka Persiči izmantoja Keja Bīra piespēli, bet pēc mirkļa Simons Laubšers ar atkārtotu mēģinājumu pārspēja Plūdumu. Perioda vidū latvieši ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču līdzīgi kā spēlē ar zviedriem, viena vīra pārsvaru izmantot tā arī neizdevās. Par ne sevišķi sekmīgi aizvadītu trešdaļu liecināja arī metienu attiecība (7:3 par labu šveiciešiem), jo 20 minūšu laikā vien trīs reizes tika traucēts Zviedrijas SSL līgā spēlējošais Sirils Heldemans.

Līdzīgi kā pirmajā spēles nogrieznī, arī pēc pārtraukuma abas komandas darbojās diezgan piesardzīgi, vairāk rūpējoties par savu vārtu drošību, kā rezultātā reti veidojās bīstami momenti pie vieniem vai otriem vārtiem. Kopumā šajā periodā bija iespējams redzēt vienu rezultatīvu metienu, kad Rolands Kovaļevskis laukuma centrā pārtvēra sāncenšu piespēli un kopā ar Kevinu Šmitu izskrēja pretuzbrukumā pret vienu pretinieku aizsargu. Kovaļevskis izšķīrās pats izdarīt metienu un raidīja bumbiņu tuvajā apakšējā stūrī, pirmo reizi mačā pārspējot Heldemanu – 1:2. Vienā no epizodēm šveiciešu vārtsargu pārspēja arī Orste, taču mirkli iepriekš bija atskanējusi tiesneša svilpe, līdz ar to vārtu guvums netika atzīts.

Spēles noslēdzošajā trešdaļā latviešiem tomēr neizdevās pacīnīties par pozitīvu iznākumu. Ātri latviešu skaitliskajā mazākumā atstāja Klāvs Jansons, bet mazākuma izskaņā tika nozīmēta bīstama soda izspēle pie Latvijas izlases vārtiem. To ar precīzu metienu noslēdza Levins Konrāds. Pēc pāris minūtēm Kevins Šmits savu vārtu tuvumā paklupināja pretinieku, par ko tika nozīmēts soda metiens uz Markusa Plūduma sargātajiem vārtiem. Savu iespēju pārliecinoši realizēja Rauls Vilfrats, pārsvaru palielinot jau līdz 4:1. Kad astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām šveicieši ātrajā pretuzbrukumā guva piektos vārtus, kļuva praktiski skaidrs, ka izglābties cīņā neizdosies. Spēles izskaņā latvieši mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un pēdējās sekundēs nopelnīja iespēju spēlēt arī skaitliskajā vairākumā. Spēlējot formātā sešatā pret četriem, Krišjānis Tiltiņš nepilnas divas sekundes pirms mača beigām izdarīja netveramu metienu, tādējādi tiekot pie sava pirmā vārtu guvuma izlases kreklā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:2 Šveices U-23 izlases labā.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Rolandu Kovaļevski. Rīt pulksten 12:15 Latvijas izlasei paredzēta turnīra noslēdzošā spēle, kurā jātiekas ar Somijas U-23 izlasi.