Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somietes pārliecinoši apspēlē Šveici, negaidīts panākums japānietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somietes pārliecinoši apspēlē Šveici, negaidīts panākums japānietēm
Somijas izlase tikusi pie otrās uzvaras, foto: IFF Floorball

Singapūrā turpinās pasaules florbola čempionāts sievietēm un turnīra otrajā dienā centrālajā spēlē Somija pārliecinoši ar rezultātu 9:5 uzvarēja Šveici. Tikmēr par pārsteigumu parūpējās Japāna, kas ar 3:2 tika galā cīņā ar dānietēm.

Somija apliecina savu statusu

A apakšgrupas otrā spēļu kārta iesākās ar sāpīgu Latvijas izlases 3:4 zaudējumu mačā pret Norvēģiju. Tikmēr duelī par pirmo vietu grupā sacentās Somijas un Šveices valstsvienības, kas turnīru bija iesākušas ar panākumu. Somijas izlase vadībā izvirzījās jau trešajā minūtē, kad ar soda metienu bumbiņu vārtos ļoti pārliecinoši raidīja Mi Kipila, bet perioda vidū Johanna Homi dubultoja pasaules vicečempionu pārākumu. Līdzīgi kā spēlē pret Latviju, somietes otrā perioda izskaņā veica varenu izrāvienu, kad piecu minūšu laikā guva trīs vārtus, aizmūkot līdz 5:0, vēlāk iemetot vēl četrus vārtus, tiesa, vienreiz – savā cietoksnī. Tas pirms pēdējā perioda deva negaidīti graujošu 8:1 vadību somietēm. Trešā perioda pašā ievadā šveicietes izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā, bet no 44. minūtes regulāri sāka mainīt vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. Tas deva daļēju rezultātu, jo komanda četras reizes prata izcelties, spēlējot sešatā pret piecām pretiniecēm, kamēr pašu būrī ielidoja tikai viena bumbiņa brīdī, kad vārtsardze bija uz rezervistu soliņa. Rezultāta deficīts tika sadeldēts, taču Somijas pārākums šaubas neradīja – 9:5 uzvara un visnotaļ droša pirmā vieta turnīra tabulā.

A grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Somija220023:64
2.Šveice210113:112
3.Norvēģija21016:112
4.Latvija20024:180

Čehija pamazām nolauž polietes

Turnīra otrajā dienā čempionātā iesaistījās divas B grupas komandas, kad Čehija devās laukumā, lai spēkotos ar Poliju, kuru pirms diviem gadiem pieveica vien ar 6:2. Šoreiz tieši polietes bija tās, kas pirmās atklāja rezultātu brīdī, kad bija nospēlētas četras minūtes. Pēc tam gan piecu minūšu laikā čehietes guva trīs vārtus, visas reizes izceļoties Denisai Ratajovai. Favorītēm bija iespēja gūt arī ceturtos vārtus, taču skaitliskajā vairākumā tika uzmests pa vārtu stabu, bet sekojošajā pretuzbrukumā teju bezcerīgā situācijā bumbiņu ieguva Zuzanna Krživaka, pamanoties to raidīt vārtos un deficītu sadeldējot līdz minimumam. Pirmā trešdaļa kopumā bija ļoti rezultatīva, tai noslēdzoties ar 5:3 rezultātu Čehijas labā. Lai kā polietes censtos noturēties spēlē, katrā no divām nākamajām trešdaļām čehietes guva vēl pa diviem vārtiem, kamēr polietes palika tukšā. Tas nozīmēja, ka vienas no čempionāta favorītēm Čehijas izlase turnīru sākusi ar 9:3 panākumu.

B grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Zviedrija110020:32
2.Čehija11009:32
3.Polija10013:90
4.Slovākija10013:200

Japāna sajauc kārtis D grupā

Negaidīts iznākums fiksēts vienīgajā šodienas D grupas spēlē starp komandām, kas var kļūt par Latvijas pretinieci kvalifikācijas kārtā. Dānijas izlase prata pirmā gūt vārtus, apleicinot favorītu statusu cīņā ar Japānu, kas finālturnīrā atgriezusies pēc viena čempionāta izlaišanas. Tomēr mača turpinājumā aziātes vispirms rezultātu izlīdzināja un tad ar soda metienu pārņēma vadību. Dānietes prata vēl tikt atpakaļ spēlē, taču nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām Jui Goto laukuma centrā pārķēra bumbiņu un izskrēja vienatnē pret Dānijas izlases vārtsardzi, metot precīzi un panākot 3:2. Kaut arī eiropietes centās glābt cīņu, mainot vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, viņām tas neizdevās un Japāna turnīru sākusi ar negaidītu panākumu.

D grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Igaunija11009:32
2.Japāna11003:22
3.Dānija10012:30
4.ASV10013:90

Vācija un Singapūra iesoļo kvalifikācijas kārtā

Otro pārliecinošo uzvaru C apakšgrupā izcīnījušas Vācijas florbolistes, kas nedeva nekādas cerības uz uzvaru finālturnīru debitantēm no Francijas – 10:1. Uz pirmajiem Annas-Lēnas Bestas gūtajiem vārtiem francūzietes spēja atbildēt ar savu vārtu guvumu, taču nākamo minūšu laikā Bestai vēl divi vārtu guvumi un jau 14. minūtē viņa bija sasniegusi hat-trick. Līdz pirmā perioda beigām vācietes bija iekrājušas jau 4:1 vadību, bet otrais periods noslēdzās ar 8:1 par labu vācietēm. Pēdējā periodā vēl divi vārtu guvumi Randi Klērbaumas rēķinā un vācietes nodrošināja 10:1 panākumu, tādējādi praktiski nodrošinot vietu kvalifikācijas kārtas spēlē. Besta spēli noslēdza ar 5 (4+1) rezultativitātes punktiem, čempionāta ievadā esot ļoti rezultatīvai. Jāpiezīmē, ka visā spēlē izdarīto metienu attiecība arī bija ļoti iespaidīga – 39:5 par labu vācietēm. Francijas izlase pēc šī zaudējuma zaudējušas iespēju iekļūt kvalifikācijas kārtā.

Krietni grūtākās spēlēs maksimālo punktu skaitu izcīnījušas arī Singapūras florbolistes, kas pēc 5:2 uzvaras pār Vāciju, šodien ar 4:2 uzvarēja arī Austrāliju, tādējādi nodrošinot vietu starp pasaules 12 labākajām florbola valstsvienībām. Spēles devītajā minūtē vadībā izvirzījās austrālietes, taču līdz otrā perioda izskaņai čempionāta saimnieces bija pratušas atspēlēties un pārņemt vadību mačā ar 3:1. Trešā perioda ievadā austrālietes deficītu sadeldēja līdz minimumam, taču jau trīs minūtes vēlāk aziātes varēja atkal justies puslīdz droši. Mača izskaņā Austrālijas izlase nopelnīja skaitlisko mazākumu, tādējādi liedzot sev iespēju pacīnīties par izlīdzinājumu spēlē, kas saglabātu dzīvas cerības uz kvalifikācijas kārtu.

C grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Vācija220020:14
2.Singapūra22009:44
3.Francija20023:150
4.Austrālija20022:140

Pasaules florbola čempionāts, 2.spēļu diena

LaiksGrupaSpēle
07:00CVācija – Francija10:1
08:00DDānija – Japāna2:3
10:00ANorvēģija – Latvija4:3
11:00ASomija – Šveice9:5
12:45BČehija – Polija9:3
14:00CAustrālija – Singapūra2:4