Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola līdzjutējiem jāraujas divās frontēs – PČ sāk arī vīri

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola līdzjutējiem jāraujas divās frontēs – PČ sāk arī vīri
Vīriešu valstsvienība
Foto: Floorball.lv

Kamēr pasaules sieviešu florbolā Zviedrijas pilsētā Upsalā tuvojas izšķirošās spēles, Somijas galvaspilsētā Helsinkos jau piektdien starts tiks dots pasaules čempionātam vīriešiem. Latvijas izlase spēlēs A grupā kopā ar Zviedriju, Somiju un Dāniju.

Līdzīgi kā pasaules čempionātā sievietēm, arī vīru čempionātā piedalīsies 16 valstu izlases, kas sadalītas divos nominālos astotniekos. A un B grupā spēlēs pasaules vadošās izlases, savukārt C un D apakšgrupās sacentīsies pārējās astoņas izlases, kas kvalificējušās finālturnīram. Latvijas izlase iekļauta A apakšgrupā kopā ar Somijas Dānijas un Zviedrijas izlasēm, kamēr B apakšgrupā sacentīsies Vācijas, Čehijas, Norvēģijas un Šveices izlases. Divas labākās komandas no katras grupas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet trešā un ceturtā vieta spēlēs ar divām labākajām komandām no C un D apakšgrupām.

Gadījumā ja Latvijas vīru izlasei neizdosies ieņemt kādu no pirmajām divām vietām un automātiski kvalificēties ceturtdaļfinālam, tad kvalifikācijas kārtas spēlē būs jātiekas ar kādu no D apakšgrupas izlasēm. Tajā spēlēs Singapūras, Kanādas, Igaunijas un Filipīnu valstsvienības. Tikmēr C apakšgrupa šķietami ir spēcīgāka, kurā spēlēs Polijas, Taizemes, Slovākijas un ASV valstsvienības.

Latvijas izlase čempionātu sāks piektdien pulksten 15:15 ar maču pret Zviedriju, bet dienu vēlāk pulksten 12:45, iespējams, svarīgākā cīņa grupā, sacenšoties ar Dāniju. Svētdien pulksten 15:00 paredzēts duelis ar čempionāta saimniekiem somiem. Savukārt pirmdien Latvijas izlasei paredzēta brīvdiena, līdz ar to čempionātā nebūs tik smags spēļu kalendārs kā dāmu izlasei, kurai sešās dienās paredzētas sešas spēles.

Ceturtdaļfinālu spēles paredzētas trešdien un ceturtdien, piektdien tiks izspēlēti pusfināli, bet sestdien paredzētas spēles par medaļām.

Latvijas izlases sastāvā lielākā pārstāvniecība ir no Cēsu “Lekrings”, kas izlasei sagatavojuši piecus spēlētājus. Trīs florbolisti pārstāv “Lielvārde/FatPipe”, divi – “Talsu NSS/Krauzers”, bet pa vienam florbolistam ir no “Oxdog Ulbroka LU”, Liepājas “Kuršiem”, “Ķekavas” un pirmo reizi vēsturē pasaules čempionātā spēlēs florbolists ar Latvijas 1.līgas pierakstu – “Ogres vilku” vārtsargs Jānis Salcēvičs. Tāpat seši florbolisti šo sezonu spēlē Somijas un Šveices valstu čempionātos.

Lai gan pēdējos divos pasaules čempionātos triumfējusi Somija, kura šoreiz spēlēs savās mājās, bukmeikeri par galvenajiem favorītiem uzskata Zviedrijas izlasi (2.00), kamēr somi novērtēti kā otrie reālākie titula pretendenti (2.30). Ar palielu atstarpi tālāk seko Čehija (8.00) un Šveice (10.00), bet pārējām nācijām tituls netiek paredzēts. Kā “labākie no pārējiem” tiek izcelti norvēģi (125.00), kamēr Latvija tiek izcelta kā sestā spēcīgākā izlase turnīrā (200.00). Tikmēr mūsu pretinieki grupā dāņi novērtēti vien ar devīto labāko koeficientu (300.00), kas ir sliktāks par otrajā ešelonā spēlējošajiem slovākiem (250.00).