Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Par pirmo "Riga Open Cup 2013" uzvarētāju kļūst "UHC Uster"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Par pirmo "Riga Open Cup 2013" uzvarētāju kļūst "UHC Uster"
"UHC Uster"
Foto: www.uhcuster.ch

Par pirmā starptautiskā florbola turnīra "Riga Open Cup 2013" uzvarētāju kļuvis Šveices klubs "UHC Uster", kas izšķirošajā mačā ar 10:1 pieveica Cēsu "Lekringu". 2.vietā cēsnieki, 3.vietā ierindojās "Lielvārdes" florbolisti.

Dienas pirmajā mačā Cēsu "Lekringa" florbolisti spēli pret "Ulbroka/FS Masters" uzsāka ļoti pārliecinoši, jau pirmo 17 minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 4:0. Gaidītais rezultatīvais turpinājums gan nesekoja – otrajā trešdaļā abu komandu vārtsargi palika nepārspēti, tāpēc spēles rezultāts nemainījās. Pēdējā trešdaļā aktīvāk uzbruka ulbrokieši, kuri arī beidzot guva divus vārtus, uz ko "Lekrings" spēja atbildēt ar tikai vienu precīzu raidījumu. Cēsnieku uzvara gan netika apdraudēta – 5:2.

Cēsu komandas labā pa 2 (1+1) punktiem guva Gints Bērtulis un Mārtiņš Rajeckis, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Ingus Laiviņš. "Ulbroka/FS Masters" sastāvā labākā spēlētāja godu izpelnījās vārtsargs Edgars Augstkalns, kurš atvairīja 19 no 24 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Jānis Justaments. Šobrīd Cēsu "Lekringam" turnīra tabulā ir jau seši punkti, kas iegūti divās spēlēs. Trīs punkti un spēle rezervē Šveices klubam "UHC Uster".

Turnīra turpinājumā latvieša Andra Pīlupa trenētais Šveices klubs "UHC Uster" mačā pret Latvijas vicečempioni "Lielvārdi" jau no spēles pirmajām minūtēm izdarīja pamatīgu spiedienu uz pretinieku vārtiem, kas ātri vien konvertējās gūtajos vārtos. Pēc pirmajām 20 minūtēm viesi bija izvirzījušies vadībā ar 4:0. Otro periodu ar 2:0 uzvarēja lielvārdieši (2:4), tomēr latviešiem savu panākumu attīstīt neizdevās. Pēdējā trešdaļā šveicieši iemeta vēl divus golus un varēja svinēt uzvaru ar 6:2.

"UHC Uster" rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Daniels Zeders, kuram tika arī labākā spēlētāja gods. Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" sastāvā tika atzīts Mikus Valpēters, kura kontā viens precīzs raidījums, bet otrus vārtus lielvārdiešu labā iemeta Artis Savins.

Spēlē par 3.vietu turnīrā starp "Lielvārdi" un "Ulbroka/FS Masters" rezultātu atklāja lielvārdieši – 4.minūtē precīzs metiens padevās gados jaunajam Kristeram Puķītim (1:0). Ulbrokieši gan nedomāja padoties – pēc pirmā perioda viņi atradās vadībā ar 3:2, bet 23.minūtē Krišjānis Zeps viņiem panāca jau divu vārtu handikapu – 4:2. Tikai pašās otrās trešdaļas beigās "Lielvārde" guva divus vārtus pēc kārtas, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pēdējā periodā divas reizes vadībā izvirzījās "Ulbroka/FS Masters", bet lielvārdiešiem vienmēr izdevās atspēlēties – 6:6. 59.minūtē lielvārdietis Artūrs Skadiņš vārtu guvumā pārvērta sava komandas biedra Sandra Virsnīša piespēli – 7:6. Kā izrādījās, tie bija "Lielvārdes" uzvaras vārti.

"Lielvārdes" labā 2 (1+1) punktus guva Toms Akmeņlauks, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm izdarīja Sandris Virsnītis un Artis Savins, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju savas komandas rindās. "Ulbroka/FS Masters" sastāvā labākā spēlētāja gods tika Kristam Štelmaheram, bet rezultatīvākie bija Edžus Ceriņš ar 3 (2+1) un Kaspars Šķēls ar 3 (1+2) punktiem.

"Riga Open Cup 2013" uzvarētāji tika noskaidroti turnīra pēdējā spēlē, kurā spēkiem mērojās Cēsu "Lekrings" un Andra Pīlupa trenētais Šveices klubs "UHC Uster". Rezultāts tika atklāts tikai pirmā perioda pašā izskaņā, kad šveicieši Normunda Krūmiņa sargātajos vārtos ar nelielu laika intervālu raidīja pat divas bumbiņas – 2:0. Otrajā trešdaļā "UHC Uster" spēlētāji guva vēl trīs vārtus (5:0), bet pēdējā perioda pirmajās sekundēs panāca jau 6:0. Tikai 53.minūtē iemesls uzgavilēt radās arī latviešiem – Ingus Laiviņa piespēli Cēsu komandas goda vārtu guvumā pārvērta Artūrs Jurševskis – 1:6. Atlikušajās minūtēs šveicieši vēl četras reizes pārspēja "Lekringa" vārtsargu Anriju Ventu, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 10:1 un "Riga Open Cup 2013" uzvarētāju kausu.

Uzvarētāju rindās ar "hat-trick" izcēlās Daniels Zeders, pa 3 (2+1) punktiem guva Silvans Bolligers un Tims Bartensteins, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Simons Suters. "Lekringa" sastāvā labākā gods tika Artūram Jurševskim.

Uzvarētāju apbalvošanas ceremonijas laikā tika nosaukts katras komandas labākais spēlētājs: "Ulbroka/FS Masters" - Edžus Ceriņš, "Lielvārde" - Aivis Kusiņš, "Lekrings" - Mārtiņš Rajeckis, "UHC Uster" - Florians Bolligers. Par turnīra labāko vārtsargu atzīts Normunds Krūmiņš (Lekrings), labākais uzbrucējs – Ingus Laiviņš (Lekrings), labākais aizsargs - Florians Bolligers (UHC Uster). Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 9 (5+4) punktiem kļuva Silvans Bolligers.

Vairāk informācijas: ŠEIT.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2013-08-31 15:04, pirms 11 gadiem
Speļu grafiks fantastisks...Lielvardei spele 12:30 un uzreiz pec 30min nakama!vnk ideali

     [+] [-]

, 2013-08-31 21:21, pirms 11 gadiem
bet turniira maajas lapaa joprojaam ka turniirs vispaar buutu saacies ne vaarda.. taa vien liekas ka bijis kaads kaktu turniirs...