Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Matisons izrauj uzvaru "Rubenei"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Matisons izrauj uzvaru "Rubenei"
Ingars Matisons (Kocēnu "Rubene"). Foto: floorball.lv

Ar trillera cienīgu spēli aizejošo gadu noslēgusi komanda "Rubene", kas šovakar Kocēnu sporta namā Latvijas un Igaunijas vīriešu līgas spēlē uzņēma "Jogeva SK Tähe/Olivia". Vēl 15 sekundes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 9:8 atradās jogevieši, bet pateicoties Ingara Matisona diviem vārtu guvumiem ar pagarinājumā ar 10:9 uzvarēja kocēnieši, kas turnīra tabulā nosargāja vicelīderu vietu.

2023. gada pēdējā spēle norisinājās Kocēnu sporta namā, kur šovakar "Rubene" uzņēma "Jogeva SK Tähe/Olivia". Pirmo sešu minūšu laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Uz Ingara Matisona vārtu guvumu ar to pašu atbildēja Simons Gergs Mahla – 1:1. Pēc pirmās trešdaļas vienu vārtu pārsvars bija viesiem – 3:2. Spēles vidū igauņi ieguva pat triju vārtu handikapu (6:3), bet līdz otrās trešdaļas beigām latvieši to spēja samazināt līdz minimumam – 5:6. Vadībā ar viena gola pārsvaru jogevieši atradās arī 15 sekundes pirms pamatlaika beigām – 9:8. Kocēnu komandai izdevās labot savu situāciju – Ingars Matisons saņēma Dāvja Zēmeļa piespēli un ar precīzu metienu panāca neizšķirtu – 9:9. Arī papildlaikā izcēlās tieši Matisons. Jau 2. minūtē viņš Matīsa Celma piespēli pārvērta izšķirošo vārtu guvumā, ļaujot "Rubenei" svinēt uzvaru ar 10:9 un turnīra tabulā ierakstīt divus punktus. Komandai "Jogeva SK Tähe/Olivia" nācās samierināties ar vienu punktu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autors Ingars Matisons, kurš ar 5 (4+1) punktiem savā komandā bija rezultatīvākais. Pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Kārlis Dūmiņš un Dāvis Zēmelis, bet pa 2 (1+1) punktiem Artim Matīsam Fogelim un Matīsam Celmam. Par labāko starp jogeviešiem atzina piecu vārtu autoru Arturu Okruzko, kurš nekādā gadījumā nav krievu leģionārs, kā to kādā tiešraidē apgalvoja komentētājs Kaspars Bernāts. Arturs ir Igaunijas iedzīvotājs un pilsonis, kurš savu valsti pārstāvējis ne vienā vien pasaules čempionātā. 3 (1+2) punkti Simona Georga Mahlas kontā, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Markoss Timmusks, Marguss Rosins un Rasmuss Randoja. Pēc šīs uzvaras Kocēnu "Rubene" ar 12 punktiem nosargāja savu vicelīderes pozīciju, bet "Jogeva SK Tähe/Olivia" ar astoņiem punktiem pakāpās uz priekšpēdējo vietu turnīra tabulā.

"Rubene" – "Jogeva SK Tähe/Olivia" - 10:9 P (2:3; 3:3; 4:2, 1:0)
Metienu attiecība:
31:22 (9:6, 8:8, 13:8, 1:0)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Ingars Matisons 5 (4+1), Kārlis Dūmiņš 3 (1+2), Dāvis Zēmelis 3 (0+3), Artis Matīss Fogelis 2 (1+1), Matīss Celms 2 (1+1), Māris Parts 1 (1+0), Gustavs Siliņš 1 (1+0), Rihards Avots 1 (1+0), Hugo Buhrots 1 (0+1), Juris Zilberts 1 (0+1).
"Jogeva SK Tähe/Olivia" – Arturs Okruzko 5 (5+0), Simons Georgs Mahla 3 (1+2), Markuss Timmusks 2 (1+1), Marguss Rosins 2 (0+2), Rasmuss Randoja 2 (0+2), Rome Andro Mora 1 (1+0), Matiass Einamans 1 (1+0), Pēteris Freimanis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...