Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Jaunā florbola paaudze izslēgšanas turnīru sāk ar līdzīgiem rezultātiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jaunā florbola paaudze izslēgšanas turnīru sāk ar līdzīgiem rezultātiem
Liepājas jaunā florbola paaudze, foto: Ģirts Gertsons (Floorball.lv)

Latvijas jaunatnes florbola čempionātā zēnu U-12 vecuma grupā sākušās izslēgšanas spēles un ļoti grūtā mačā pie uzvaras tika regulārās sezonas uzvarētāji, bet otrās vietas ieguvēji no Cēsīm pirmajā spēlē piedzīvoja sauso zaudējumu.

Jaunākajā grupā, kurā tiek uzskaitīti rezultāti – zēnu U12 – pavisam piedalījās 20 komandas, kuras bija sadalītas divās divīzijās pa desmit komandām katrā. Spēcīgākajā labāko sniegumu prata demonstrēt “Rīgas Lauvas/Stars”, kas izcīnīja 49 no 54 iespējamajiem punktiem, diezgan komfortabli ieņemot pirmo pozīciju. Par sešiem punktiem atpalika “CPSS/Lekrings”, kuriem savukārt izdevās iekrāt par vienu punktu vairāk nekā “FS Masters/Ulbroka”. Stabilā ceturtajā vietā finišēja “Ķekavas Bulldogs”, kas par astoņiem punktiem atpalika no trešās pozīcijas, kamēr tuvākie sekotāji ierindojās jau 11 punktus aiz “bulldogiem”. Izslēgšanas turnīrā iekļuva arī Slampes, Baložu, Inčukalna un Liepājas komandas. Tikai viens punktus no izslēgšanas turnīra šķīra “Rubene/KSS” komandu, kamēr “Valmiera VSS” jaunieši zaudēja visās 18 čempionāta spēlēs.

Izslēgšanas spēļu turnīrs gan sākās uzreiz ar pārsteigumu, kad “Coyote” savās mājās ar sauso 4:0 sausā atstāja Cēsu “CPSS/Lekrings” vienību, kurai regulārajā sezonā zaudēja ar 2:3 un 2:7. Inčukalna komandas sekmes lielā mērā atkarīgas no Kristera Dauštas un Gustava Mālnieka sekmēm uzbrukumā un tā tas bija arī šajā spēlē, pirmajam tiekot pie 1+1, kamēr Mālnieks guva divus vārtus. Pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, otro maču komandām aizvadot 29. martā Cēsīs.

“FBK Baloži” komandai grupu turnīrā grūti klājās pret “FS Masters/Ulbroka” (3:8 un 1:7) un viņi noteikti labprātāk ceturtdaļfinālā spēlētu vai nu ar otrajā vietā finišējušajiem cēsniekiem, kurus vienā no mačiem izdevās arī uzvarēt un arī pret favorītiem “lauvām” vienā no cīņām bija reālas iespējas uz punktiem. Tomēr Baložu komandai neviens nedeva iespēju izvēlēties savus pretiniekus un ceturtdaļfinālā jau pirmajā spēlē trešā perioda pašā ievadā viesi iekrāja 6:0 vadību. Mača turpinājumā pēc diviem Ričarda Brica vārtu guvumiem arī mājinieki nepalika sausā, taču 7:2 panākums “FS Masters/Ulbroka” komandai nostāda viņus izteiktu favorītu statusā pirms atbildes spēles. Uzvarētājiem trīs vārtus iemeta Krišs Trofimenko.

Regulārajā sezonā “Ķekavas Bulldogs” divreiz tika galā ar SK “Slampe/Zevid” komandu, vispirms esot pārājiem ar 8:4, bet pēc tam uzvarot pēcspēles metienu sērijā ar 7:6. Pirmo ceturtdaļfināla spēli Slampē arī krietni sekmīgāk sākotnēji aizvadīja viesi, kuri gan neprata nosargāt 2:0 un 3:1 vadību, taču trešajā periodā pēc mājiniekiem neveiksmīgas epizodes, kad bumbiņa tika ievirzīta savos vārtos, Ķekavas komanda iekrāja 6:2 un vēlāk arī 7:3 vadību. Mājinieki gan nepadevās un vispirms atspēlēja vienus vārtus, bet cīņas izskaņā divreiz realizēja skaitlisko vairākumu, tādējādi deficītu sadeldējot līdz 6:7. Izlīdzinājumu gan panākt neizdevās, taču minimālais zaudējums saglabā gana labas izredzes pacīnīties par pozitīvu rezultātu divu spēļu summā. Uzvarētājiem šoreiz trīs precīzi metieni Martinam Marjuničam, kamēr viesu rindās rezultatīvākais ar diviem vārtiem un divām piespēlēm bija Raivo Šuhs.

Lai gan regulārajā sezonā “Rīgas Lauvas/Stars” un Liepājas “Kuršus” turnīra tabulā šķīra 30 punktu, viena no divām savstarpējām spēlēm lika domāt, ka šajā sērijā varētu rasties intriga (10:1 un 4:2 par labu rīdziniekiem). Un liepājnieki tiešām pierādīja, ka ar viņiem nedrīkst nerēķināties. Mača gaitā komanda izvirzījās vadībā ar 1:0 un 2:1, bet sākoties pēdējai mača minūtei rezultāts bija neizšķirts 3:3. Tad gan rīdzinieku līderis Oskars Štrauhmanis guva vārtus un nodrošināja “Lauvām” 4:3 uzvaru, taču, ņemot vērā, ka atbildes spēle paredzēta Liepājā, domājams, ka mājiniekiem ir pamatotas cerības uz panākumu divu spēļu summā. Uzvarētājiem šoreiz gan rezultatīvākais bija Jēkabs Lācis, kuram divi vārti un tikpat piespēļu. Viesiem Patrikam Zaštoftam viens vārtu guvums un rezultatīva piespēle.

Latvijas čempionāts zēnu U-12 vecuma grupā

¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēleSumma
Rīgas Lauvas/Stars – FK Kurši4:3
CPSS/Lekrings – Coyote0:4
FS Masters/Ulbroka – FBK Baloži7:2
Ķekavas Bulldogs – SK Slampe/Zevid7:6