Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Karaļi" izrauj uzvaru pār "Priekuli" un kļūst par līderi

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Karaļi" izrauj uzvaru pār "Priekuli" un kļūst par līderi
Moments no Liepājas čempionāta spēles. Foto: Ģirts Gertsons

20. novembrī LOC Manēžā tika aizvadīts Liepājas čempionāta florbolā otrais posms, kurā pie divām uzvarām tika komanda "Liepājas Karaļi", kas ar četriem panākumiem ir turnīra līderes godā.

Liepājas čempionāta sezona tika atklāta oktobra sākumā, bet aizvadītajās brīvdienās turpinājās ar septiņām cīņām. Pēc pirmā posma nepārspētas bija "Liepājas Karaļi" un "Priekule/Sērdieņi", kuru savstarpējā tikšanā bija paredzēta šajā spēļu kārtā, kas tika sagaidīta ar lielu intrigu.

"Durbe" aizcīnās līdz bullīšiem pret līderiem, divi panākumi "Dunalkai"

Otrā posma pirmajā cīņā nūjas krustoja "Kuršu vecāki" un "Liepājas Karaļi". Mača rezultātu jau 10. sekundē atklāja "Karaļu" uzbrucējs J.Aigars. Cīņas turpinājumā "Kuršu vecāki" sakārtoja aizsardzības bastionus un līdz pat 11. minūtei rezultāts turējās 0:1. To pārtrauca bijušais FK "Kurši" Virslīgas uzbrucējs A. Aniņš, kurš atraisīja komandas vārtu maisa galu. Līdz puslaika pārtraukumam "Liepājas Karaļi" iekrāja pārliecinošu 6:0 pārsvaru. Mača otrajā pusē pārsvars turpināja pieaugt, lai gan "Kuršu vecāki" ik pa laikam pamanījās aizskriet arī kādā pretuzbrukumā. Noslēdzoties spēles laikam, tablo vēstīja par 14:0 "Karaļu" uzvaru. Pa trim vārtiem uzvarētājiem guva jau pieminētie Aniņš un Aigars, bet ar piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ģ. Poga. Tikmēr "sausā" spēlē A. Ozoliņam, kurš atvairīja visus 15 pretinieku metienus.

Dienas otrajā mačā "Kuršu vecākus" sagaidīja vēl viens nopietns pārbaudījums - "EX Leģions". Spēles ievadā tieši "Leģionam" piederēja iniciatīva, tomēr pretinieku vārtus izdevās "atslēgt" vien mača 8. minūtē. Vecāku komanda gan nebija ar to mierā un minūti vēlāk D. Rastihins rezultātu izlīdzināja. Puslaika otrajā pusē "EX Leģions" nosvēra svaru kausus par labu sev un pārtraukumā devās jau ar 6:1. Otrais puslaiks jau aizritēja mazliet mierīgākā gaisotnē un vadībā esošā "EX Leģions" kontrolēja spēles gaitu, svinot uzvaru ar 10:1. Uzvarētāju rindās ar 4+1 izcēlās Ģ. Ansons.

Turpinājumā tika sagaidīta līderu duelis starp "Liepājas Karaļiem" un "Priekule/Sērdieņi". Mača ievadā krietni pārliecinošāki izskatījās priekulnieki, kuri panāca vadību 1:0 un tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tomēr to izmantot neprata. Metienu attiecība puslaikā - 13:4 par labu Priekules florbolistiem. Uz otro puslaiku "Liepājas Karaļi" iznāca daudz apņēmīgāka un jau pirmajā minūtē izlīdzināja rezultātu. Vien divas minūtes vēlāk "Priekule/Sērdieņi" atkārtoti izvirzījās vadībā. Mača 29. minūtē "Liepājas Karaļi" vēlreiz panāca līdzsvaru uz tablo. Astoņas minūtes pirms finālsirēnas R. Grīnbergs ar saviem otrajiem vārtiem mačā trešo reizi izvirzīja vadībā priekulniekus un ielika pirmo pamatakmeni uzvarai, taču... Priekules komandu pievīla disciplīna un noslēgumā divi nopelnītie noraidījumi. Vispirms K. Matuks panāca līdzsvaru, bet vēlāk J. Cinis pirmo reizi izvirzīja vadībā "Liepājas Karaļus". Atlikušajā laikā "Priekule" centās izmantot viena vīra pārākumu, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas rezultātu nedeva un ļāva "Liepājas Karaļiem" ierakstīt divus punktus turnīra tabulā.

Nākamajā cīņā laukumā tikās "FK Kurši FSS" un savu otro maču aizvadošie "EX Leģions". Mača 8. minūtē rezultātu atklāja "FK Kurši FSS" uzbrucējs K. Sproģis, bet vēlāk viņš pats pārsvaru arī dubultoja. Pusminūti pirms došanās pārtraukumā ar precīzu metienu atzīmējās R. Samausks, panākot jau 3:0 vadību Florbola sporta skolas komandas labā. Otrā puslaika sākumā K. K. Asauļaks atzīmējās ar rezultatīvu metienu, komandas pārsvaru palielinot līdz četriem vārtiem. Pēc tam "EX Leģions" uzsāka ofensīvu, tomēr vairāk par vieniem vārtiem gūt nespēja un piedzīvoja neveiksmi ar 1:4.

Nākamajā cīņā laukumā atkal devās Priekules florbolisti, kuri pēc pirmā zaudējuma alka gūt panākumu otrajā cīņā, spēkojoties ar Durbes komandu. Spēles ievadā iniciatīva piederēja "Priekule/Sērdieņi" komandai, taču taustāmā rezultātā to pārvērst īsti nepadevās. Atskanot sirēnai, kas ziņoja par puslaika pārtraukumu, tablo aizvien vēstīja par bezvārtu neizšķirtu 0:0. Aizraujošāka cīņa sākās otrajā puslaikā, kad jau pirmajā minūtē "Durbei" radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr tas tūlītējus rezultātus nedeva. Drīz pēc tam D. Lankups atklāja mača rezultātu, izvirzot vadībā Durbes florbolistus - 1:0. Nepilnas desmit minūtes pirms pamatlaika beigām "Priekule/Sērdieņi" nopelnīja skaitlisko vairākumu, ko pēc nepilnas minūtes vārtu guvumā pārvērta J. Vilkaveckis. Atlikušajā laikā laukumā bija daudz asumu un cīņas, tomēr tas pie vārtu guvuma nenoveda un sekoja pēcspēles metieni. Tajos precīzi bija Priekules spēlētāji R.Grīnbergs un V.Bārtnieks, bet vārtu vīrs D. Straupenieks tika galā ar abiem pēcspēles metieniem, kas ļāva izcīnīt uzvaru.

Dienas priekšpēdējā mačā savā starpā tikās "FK Kurši FSS" un "Dunalkas" florbolisti. Spēles ievadā komandas spēkojās līdzvērtīgi, tomēr pamazām svaru kausi sāka nosvērties par labu "Dunalkai", kas veidoja vairāk momentu pie pretinieku vārtiem. Cīņas 18. minūtē bumbiņu "FK Kurši FSS" vārtos iesita K. Skroderēns, atklājot spēles rezultātu. Otrajā puslaikā iniciatīva vēl vairāk pārsvērās Dunalkas komandai par labu. Mača gaita varēja pamainīties brīdī, kad Florbola sporta skolas komandai pavērās iespēja spēlēt vairākumā, taču to jaunie florbolisti nespēja izmantot sev par labu, un vēlāk D. Hūns pārsvaru dubultoja. Pēdējo trīs minūšu laikā "FK Kurši FSS" vairākkārt centās spēlēt ar sešiem laukuma spēlētājiem, tomēr augļus tas nenesa. Dunalkas komandas vārtos "sauso" spēli aizvadīja M. Kiršteins, kurš atvairīja visus deviņus pretinieku metienus.

Panākuma iedvesmota, "Dunalka" noslēdzošajā mačā laukumā tikās ar Durbi. Jau pēc spēlētām 32 sekundēm A.Hūns izvirzīja vadībā Dunalkas vienību. Perioda vidū, realizējot vairākumu, Durbe atjaunoja neizšķirtu, tomēr "Dunalka" turpināja regulāri apdraudēt pretinieku vārtus, kas vainagojās ar 3:1 vadību pēc nospēlētām 20 minūtēm. Otrajā puslaikā "Dunalkas" pārsvars kļuva jau nospiedošs un viņi panāca vadību ar 6:1. Vien četras minūtes pirms finālsirēnas K. Kļava ar precīzu sitienu pārsvaru samazināja, tomēr atlikušajā laikā reāli iesaistīties cīņā par uzvaru "Durbe" vairs nespēja. Uzvarētāju rindās ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās D. Ķīvits.

"Liepājas Karaļi" pārņem vadību, "Dunalka" steidz atgūt izsēto

Pēc aizvadītām četrām spēlēm nevainojami cīnījusies "Liepājas Karaļi", kuras rēķinā maksimālie astoņi punkti. Arī neveiksme pret jaunajiem līderiem netraucē otro vietu saglabāt "Priekule/Sērdieņi", tomēr tikai vienu punktu aiz tās ir "EX Leģions". Pa četriem punktiem līdz šim izcīnījušas "Dunalka" un "FK Kurši FSS", savukārt vēl par punktu mazāk ir "Durbei". Bez punktiem pagaidām "Kuršu vecāki".

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī aizvien gozējas "EX Leģions" uzbrukuma līderis A. Jakušins ar 11 (9+2) punktiem, ar septiņiem punktiem seko R. Grīnbergs (Priekule/Sērdieņi), Ģ. Ansons (EX Leģions), J. Vents un Ģ. Poga no "Liepājas Karaļiem".

Starp vārtu vīriem veiksmīgākais bijis "Durbes" vārtsargs R. Žvinklis ar 90,9% atvairītu metienu, tomēr viņš laukumā aizvadījis tikai 15 minūtes. Viņam ar 86,8% seko "FK Kurši FSS" vārtsargs O. Venckus un "Priekules" mūris D. Straupenieks ar 86,5%.

Pirmais aplis noslēgsies 18. decembrī

Pēc pirmajiem diviem posmiem katra no komandām ir aizvadījusi pa četriem mačiem. Nākamais posms gaidāms 18. decembrī, kad komandas aizvadīs pēdējās divas pirmā apļa spēles un katra komanda pa reizei būs tikusies ar katru no pretiniekiem. Pēc gadu mijas tiks izspēlēts turnīra otrais aplis un norisināsies izslēgšanas cīņas, kurās tiks noskaidroti jaunie Liepājas čempionāta florbolā uzvarētāji!

Liepājas čempionātu florbolā sadarbībā ar pilsētas sporta pārvaldi rīko Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".

Izmantotie resursi:
Aktualitātes » FK Kurši