Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Latvian OPEN" finālos uzvar "Rubene" un "Lekrings"

"Latvian OPEN" finālos uzvar "Rubene" un "Lekrings"
"Latvian OPEN" čempionu komandas - "Rubene" un "Lekrings"
Foto: Juris Kalniņš

Šodien 21. augustā Vidzemes Olimpiskajā centrā noslēdzās starptautiskā florbola turnīra „Latvian OPEN” fināli, kurā trešo reizi pēc kārtas par uzvarētājām sieviešu konkurencē kļuva „Rubene”, bet vīriešiem par četrkārtējiem čempioniem tika kronēti Cēsu „Lekrings” florbolisti.

"Rubene" trešo gadu pēc kārtas triumfē "Latvian OPEN" finālā

Arī šajā gada „Latvian OPEN” sieviešu finālā tikās Latvijas lielākās konkurentes un pērnās sezonas Latvijas Virslīgas čempionāta dalībnieces – „Rubene” un „RSU/Runway” komandas. Arī tieši pirms gada Vidzemes Olimpiskajā centrā šī turnīra finālā tikās šīs pašas komandas, un toreiz ar rezultātu 2:1 uzvarēja Kocēnu komanda. Savukārt Latvijas čempionātā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4:1 uzvarēja rīdzinieces, kas solīja lielu intrigu šajā spēlē.

Spēle iesākās ļoti lēni un ar lielu piesardzību no abām komandām. Tomēr spēles 11 minūtē rezultātu atklāja Zane Klabere, panākot 1:0 „Rubenes” labā. Vēl pusotru minūti vēlāk Zeltīte Bankava vēl vairāk palielināja Kocēnu komandas vadību, gūstot otros vārtus. Tomēr puslaika beigās Tatjana Varša samazināja rezultātu starpību līdz 1:2, gūstot vārtus „RSU/Runway” labā.

Spēle otrais puslaiks arī ritēja ļoti piesardzīgā cīņā, tomēr ar daudz lielāku rīdzinieču pārsvaru, līdz beidzot spēles 22 minūtē izlīdzinājumu panāca Dace Spalva. Vēl pēc tam „RSU/Runway” bija vēl viena iespēja, jo rubenietes palika mazākumā, tomēr šī iespēja palika neizmantota. Vēl vairāk, mājinieces minūti pirms beigām ar Edītes Bankavas metienu panāca 3:2, kas arī bija izšķirošais vārtu guvums šajā finālā. Līdz ar to jau trešo gadu pēc kārtas kļūstot par „Latvian OPEN” uzvarētājām.

"Lekrings" pieveic "RTU/Inspecta" un kļūst par četrkārtējiem čempioniem

Vīriešiem līdz finālam bija nonākuši abi galvenie favorīti un Latvijas Virslīgas čempionāta finālisti – „Lekrings” un „RTU/Inspecta”. Jāpiebilst, ka „Latvian OPEN” tieši Cēsu komandai ir bijis ļoti veiksmīgs pēdējos trīs gadus pēc kārtas, izcīnot trīs čempionu titulus. Savukārt „RTU/Inspecta” ir Latvijas čempionāta uzvarētāji.
Spēles pirmais puslaiks, tāpat kā sievietēm, iesākās ar ļoti piesardzīgu abu komandu cīņu. Neviena komanda nevēlējās pārlieku riskēt, lai nezaudētu savus vārtus. Laba izdevība spēles piektajā minūtē radās „RTU/Inspecta” komandai, kad „Lekrings” spēlētājs Andris Rajeckis izpelnījās noraidījumu par nūjas bloķēšanu. Tomēr vairākums netika realizēts. Tāpat arī Cēsu komanda nespēja izmantot savu vairākumu, kad divas minūtes pirms 1. puslaika beigām noraidījumu izpelnījās RTU komandas pārstāvis Atis Blinds.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām astoņām minūtēb beidzot vārtus izdevās atklāt trīskārtējiem „Latvian OPEN” čempioniem – Cēsu „Lekringam”, kad vārtus guva Aleksandrs Abramovs pēc Jāņa Freivalda piespēles, panākot 1:0. Pēc tam pilnus apgriezienus ieslēdza „RTU/Inspecta”, izveidojot ļoti daudz bīstamums momentus, kur „Lekringu” vairākas reizes glāba tikai veiksme un Gunta Bundzenieka demonstrētā meistarība, līdz ar to saglabājot vadību 1:0. Nerealizējot daudzās iespējas, rīdzinieki pielaida paviršību aizsardzībā, ko spēles 28 minūtē izmantoja Mārtiņš Rajeckis, kuram asistēja Jānis Rajeckis. Līdz ar to spēle noslēdzās ar „Lekrings” uzvaru 2:0, tādejādi kļūstot par četrkārtējiem „Latvian OPEN” čempioniem.

Veterāniem uzvar "Rubene"

Savukārt starp astoņām veterānu komandām par turnīra uzvarētājiem kļuva "Rubene", kura finālā pieveica "Ekskurzeme" ar rezultātu 4:2. Trešajā vietā ierindojās komanda „PrivatBank”.

     [+] [-]

, 2011-08-21 19:59, pirms 13 gadiem
Labs Turnīrs! Tikai spēles 8ņos no rīta gan nav tas pats labākais!

     [+] [-]

, 2011-08-21 22:20, pirms 13 gadiem
Jaa , 8 no rita taka dazam naw iespeejams ierasties ......