Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

LU florbolisti – SELL Studentu spēļu čempioni

Ritvars Raits
Ritvars Raits

LU florbolisti – SELL Studentu spēļu čempioni
Latvijas Universitātes florbola izlase pēc uzvaras turnīrā. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par SELL Studentu spēļu florbola turnīra čempioni kļuvusi Latvijas Universitātes izlase, kas bezkompromisa finālmačā ar 5:1 pieveica Žilinas Universitātes (Slovākija) komandu. LU vārtsargs Emīls Ērglis atvairīja astoņus no deviņiem slovāku metieniem. Žilinas Universitātes florbolistiem bija jāsamierinās ar sudraba medaļām. Par SELL Studentu spēļu florbola turnīra bronzas medaļniekiem kļuva Rīgas Tehniskās universitātes florbolisti, kas ar 13:2 pieveica Latvijas Lauksaimniecības universitātes izlasi.

Latvijas Universitātes un Žilinas Universitātes komandām šī bija jau otrā tikšanās reize šajā turnīrā, vakar spraigā cīņā ar 5:4 uzvaru svinēja latvieši, kuru labā trīs vārtus guva Klāvs Jansons. Šodien LU izlasei nācās iztikt bez Klāva, jo viņš bija devies uz Latvijas izlases treniņnometni Valmierā. Tomēr arī bez viņa tieši rīdzinieki bija tie, kuri atklāja šīs spēles rezultātu – 5. minūtē golu iemeta Rolands Līdums (1:0). 13. minūtē mūsējie savu pārsvaru dubultoja, jo LU izlases skaitlisko pārsvaru izmantoja Valters Lapiņš (2:0). Pēc pirmā puslaika latviešu pārsvars bija minimāls, jo 15. minūtes sākumā ar vārtu guvumu izcēlās slovāks Mihals Tulaks. Otrajā periodā žilinieši izmisīgi uzbruka, tomēr vienmēr savā vietā atradās rīdzinieku aizsardzība un vārtsargs Emīls Ērglis. Toties pretinieku aizsardzība nebija tik perfekta – 35. minūtē golu slovākiem iemeta Valters Lapiņš, 37. minūtē – Jaroslavs Vana, bet 39. minūtē Kristers Eglītis raidīja bumbiņu tobrīd jau tukšajos pretinieku vārtos – 5:1. Latvijas Universitāte svinēja pārliecinošu uzvaru ar 5:1 un kļuva par turnīra uzvarētāju. Pa trim rezultativitātes punktiem LU labā sakrāja Valters Lapiņš un Kristers Eglītis.

RTU florbolisti, kā jau mača favorīti spēlē pret LLU, cīņu sāka ļoti pārliecinoši, līdz pirmā puslaika vidum izvirzoties vadībā ar 4:0. Pa golam iemeta Rainers Miķelsons, Klāvs Kaspars, Ralfs Matīss Balodis un Emīls Bērziņš. LLU izlase pie sava pirmā vārtu guvuma tika 13. minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Rihards Bužeriņš (1:4). Pēc pirmā perioda RTU atradās vadībā ar 5:2, bet turpinājumā guva vēl astoņus bezatbildes vārtus, svinot uzvaru ar 13:2 un iegūstot savā īpašumā balvu par trešo vietu un bronzas medaļas. Pa trim rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Ralfs Matīss Balodis un Rainers Miķelsons.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...