Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Laiks kronēt jaunos Liepājas čempionus florbolā!

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Laiks kronēt jaunos Liepājas čempionus florbolā!
Publicitātes foto.

Sestdien, 22. aprīlī, finālspēlē starp komanndām "Dunalku" un "EX Leģions" tiks noskaidroti jaunie Liepājas čempionāta florbolā uzvarētāji, kas pēc panākuma virs galvām varēs celt ceļojošo "Viesuļa" trofeju.

Septiņus mēnešus ilgusī Liepājas čempionāta florbolā2022./2023. sezona savu kulmināciju piedzīvos šajā nogalē, kad LOC Manēžā tiks aizvadītas čempionāta trīs noslēdzošās cīņas. Turnīra izskaņā atlicis noskaidrot medaļu un kausu īpašniekus, paziņot katras komandas vērtīgākos spēlētājus šajā sezonā, turnīra simbolisko izlasi, ar FK "Kurši" oficiālā veikala sarūpēto balvu apsveikt čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, kā arī pasniegt ceļojošo "Viesuļa" kausu un pasludināt jaunos čempionus.

Kuri kāps tronī un cels kausu šogad?

Pēdējo reizi Liepājas čempionāta florbolā uzvarētāji tika paziņoti 2019. gada pavasarī, kad čempionu laurus plūca komanda "Svenska mastare". Šogad lielajā finālā savā starpā spēkojas vienības "Dunalka" un "EX Leģions". Komandu spēlēšana finālā noteikti ir uzskatāms ar lielāku vai mazāku, tomēr pārsteigumu, jo abas pusfinālā izslēdza pamatturnīrā augstāk stāvošas komandas.

Izslēgšanas spēļu turnīrā uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu rezultātā. Pirmajā fināla duelī ar 3:1 pārāka izrādījās "EX Leģions", kaut arī pēc 25 spēlētām minūtēm tablo aizvien vēstīja par 0:0. Izšķirošajos brīžos kārtējo reizi sevi spilgti apliecināja uzbrucēju duets N. Lazdāns un A. Jakušins.

Pirmā mača uzvarētājiem atbildes spēlē pietiktu ar neizšķirtu, lai garantētu uzvaru visā čempionātā, turpretī Dunalkas florbolistiem jāpaveic viss, lai otrajā cīņā pamatlaiku noslēgtu ar pozitīvu iznākumu. Tādā gadījumā komandu līdzjutējus gaidītu papildlaiks līdz uzvaras vārtiem. Ja arī pagarinājumā netiks atrisināts jautājums par uzvarētāju, tad mēs varam piedzīvot florbola saldo ēdienu - pēcspēles metienus. Vai mēs līdz tam nokļūsim? Tas jau ir komandu rokās. Spēles sākums pulksten 18.00.

"Liepājas/Karaļi" soli no bronzas

Tieši pirms lielā fināla pulksten 16.30 laukumā uz izšķirošo bronzas maču dosies "Liepājas Karaļi" un "Priekule/Sērdieņi". Regulāro turnīru uzvarēja priekulnieki, taču pirmajā bronzas cīņā ar 3:1 pārāki bija liepājnieki. Cīņas gaitā Karaļu pārākums nebija izteikts, tomēr teju lielāko spēles daļu tieši viņi atradās spēles vadībā. Par galveno uzvaras kaldinātāju pirmajā mačā kļuva Jānis Aigars, kurš piedalījās visu trīs vārtu guvumos.

Pirmajā cīņā "Priekule/Sērdieņi" 39 minūtes nevarēja "atslēgt" S. Blinda sargātos vārtus, kas pavisam noteikti bija galvenais klupšanas akmens. Izšķirošajā cīņā priekulniekiem pavisam noteikti vajadzēs ierasto rezultativitāti no līderiem Ralfiem Grīnbergiem, lai pēdējā brīdī aizliktu priekšā kāju pretiniekiem un finiša spurtā izrautu Liepājas čempionāta florbolā bronzas godalgas.

Principiāla spēle par 5. vietu

Finālposma iesildošajā spēlē starp "FK Kurši FSS" un "Durbe" vienībām tiks noskaidrota čempionāta 5. spēcīgākā komanda. Šis duelis noteikti būs principiāls, jo abas komandas vēlēsies reabilitēties par neveiksmēm savos ceturtdaļfināla pāros un turnīru noslēgt ar uzvaru. Florbola sporta skolas komandas spēlētāji gaidot šo cīņu paguvuši izcīnīt Latvijas Jaunatnes U15 grupas bronzas medaļas. Ceļā līdz panākumiem viņiem pievienojies "Durbes" uzbrukuma "motors" Emīls Ronis. Tagad atkal katram nāksies stāties savā laukuma pusē, lai pārstāvētu savas komandas krāsas.

FINĀLPOSMA spēļu grafiks:
Par 1. vietu, 18.00, "Dunalka" - "EX Leģions"
Par 3. vietu, 16.30, "Liepājas Karaļi" - "Priekule/Sērdieņi"
Par 5. vietu, 15.00, "FK Kurši FSS" - "Durbe"

Liepājas čempionātu florbolā ar Liepājas valstspilsētas atbalstu organizē Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".

Veiksmi komandām un uz tikšanos spēlēs!

Informāciju sagatavoja: Normunds Krūmiņš,
FK Kurši | Florbola sporta skola direktora p.i.