Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Rubene" par čempionu kausu cīnīsies Čehijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" par čempionu kausu cīnīsies Čehijā
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Čehijas Florbola federācijas valde pieņēmusi lēmumu Eiropas florbola čempionu kausa izcīņas turnīru, kas norisināsies no 5. līdz 9. oktobrim, organizēt Mlada Boleslavā. Plānots, ka sacensības norisināsies pilsētas ledus arēnā, kurā ir 4 200 skatītāju vietu. Latviju šajā turnīrā pārstāvēs Kocēnu sieviešu komanda "Rubene".

Kā atzinis Čehijas Florbola federācijas prezidents Filips Šūmans, kurš ir arī Starptautiskās Florbola federācijas viceprezidents, tad līdzšinējā florbola sacensību organizēšana Čehijā ir bijusi augstā līmenī, tāpēc šī pasākuma kontekstā tā varētu būt laba iespēja vēlreiz pierādīt savu gatavību un profesionalitāti Top klubu čempionāta organizēšanā. “Jaunā turnīra kārtība iesaistīs pasaules elites klubus, kamēr pašmāju līdzjutēji varēs līdzi just četrām komandām no Čehijas, tās uzmundrinot. Mlada Boleslava kā turnīra rīkošanas vieta tika izvēlēta pašas pilsētas ieinteresētības dēļ un tas būs pirmais lielākais turnīrs šajā reģionā,” atzina Filips Šūmans.

Čempionu kauss 2011

Šī gada Čempionu kausā izcīņas turnīrā piedalīsies "Top 4" valstu komandas, kā arī Norvēģijas vīriešu komanda “Tunet IBK” un Latvijas sieviešu komanda “Rubene”, kas Eiropas čempionvienību kausā 2010 izcīnīja augstākās vietas aiz "Top 4" valstīm. Tāpat vīriešu un sieviešu turnīros piedalīsies arī vienai papildus elites komandai no rīkotājvalsts, šogad - Čehijas. Nākotnē paredzēts, ka šajā Čempionu kausā startēs arī iepriekšējā gada Eiropas čempionvienību kausa uzvarētāji.

Čempionu kausā spēlēs 12 "Top" klubu komandas, no tām sešas vīriešu un sešas sieviešu komandas. Abās kategorijās komandas tiks sadalītas divās grupās pa trim komandām, kas turnīrā piedalīsies piecas dienas un sacentīsies vienā arēnā. Divas komandas no katras grupas iekļūs pusfinālā, lai cīnītos par čempionu kausu un IFF naudas balvu.

Edgars Ikstens
Latvijas Florbola savienības
Komunikācijas daļas vadītājs

  -1 [+] [-]

, 2011-02-21 15:50, pirms 14 gadiem
kapēc rtu tur nebrauc?

     [+] [-]

, 2011-02-21 16:01, pirms 14 gadiem
Rattamahata rakstīja: kapēc rtu tur nebrauc?
Tāpēc, ka pagājušajā rudeni zaudēja norvēģu klubam "Tunet".