Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Kocēnu un Lielvārdes komandas spēkosies par līderpozīcijām tabulā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnu un Lielvārdes komandas spēkosies par līderpozīcijām tabulā
Ingars Matisons (#13), foto: Floorball.lv

Šovakar Kocēnu sporta namā tiks aizvadīta pārceltā spēle Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā, kurā vietējā “Rubene” uzņems “Lielvārde/FatPipe”. Spēles uzvarētājiem būs iespēja kļūt par tabulas līderiem. Mača tiešraide TV4 kanālā.

“Rubene” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 20:00 Kocēnu SN)

Vēl pavisam nesen komandas atradās turnīra tabulas lejasgalā. Daļēji tas skaidrojams arī ar mazāk aizvadītajām spēlēm, jo šim mačam bija jānotiek jau pagājušajā mēnesī, taču Kocēnu klubs lūdza spēli pārcelt, ņemot vērā, ka vairāki spēlētāji bija saslimuši. Pagājušajā nedēļas nogalē “Rubene” pārveda maksimālos sešus punktus no Igaunijas, lai gan abas spēles ar ziemeļvalsts komandām bija ļoti smagas, Jogevā uzvaru izcīnot ar 8:6, bet no Tallinas pārvedot 10:8 panākumu. Lieliskas spēles aizvadījis Ingars Matisons, kurš pašlaik četros mačos iekrājis 11 (7+4) punktus, kas ir labākais rādītājs komandā, bet čempionātā kopumā viņš ir otrs labākais punktu guvējs. Matīss Celms sakrājis 8 (3+5) punktus, bet Dāvja Zēmeļa rēķinā pašlaik ir 8 (1+7) punkti. Tikmēr “Rubene” pašlaik ar septiņiem punktiem četrās spēlēs atrodas trešajā pozīcijā. Jebkāda veida uzvara viņiem ļautu pārņemt līderpozīcijas turnīra tabulā.

To pašu var teikt arī par “Lielvārde/FatPipe” komandu, kurai arī aizvadītajās četrās spēlēs izdevies iekrāt septiņus punktus. Pagājušajā nedēļā komanda viesojās Valmierā, kur kopumā gana droši ar rezultātu 5:2 apspēlēja vietējo komandu. Ņemot vērā labāku gūto un zaudēto vārtu attiecību, Kaspara Kreimaņa komanda pašlaik atrodas augstāk gan par saviem šīvakara oponentiem, gan Tallinas “Sparta” komandu, kurām arī ir septiņi punkti. Individuāli rezultatīvs joprojām bijis Armands Savins, kuram četrās spēlēs 7 (5+2) punkti. Tikmēr Rūdis Žukelis, kurš piedalījies vien divās spēlēs, sakrājis 4 (4+0) punktus, Valmierā atzīmējoties ar hat-trick. Trešais rezultatīvākais ir aizsargs Kārlis Stukāns, kuram visi četri punkti iekrāti ar rezultatīvām piespēlēm. Komandas pieteikumā atgriezies kādreizējais Latvijas U-19 izlases uzbrucējs Matīss Pēteris Polis, kurš Latvijas florbola čempionātā nebija spēlējis kopš 2017./18. gada sezonas. Lai atgūtu sportisko formu, šo sezonu viņš iesāka 2.līgas komandā “Aizkraukle/Koknese”, kur sešās spēlēs sakrāja 17 (12+5) rezultativitātes punktus.

Šovakar spēles sākums pulksten 20:00 un maču video tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV4. Spēlei vadīs tiesnešu pāris Ilmārs Podnieks un Ēriks Bauers.