Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Talsi/Triobet" uzvar Drēzdenē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Talsi/Triobet" uzvar Drēzdenē
Foto: "Talsi/Triobet"

Gatavojoties jaunajai sezonai, florbola komanda "Talsi/Triobet" no 13. - 14.jūlijam sekmīgi piedalījās starptautiskā florbola turnīrā Drēzdenē, Vācijā, kur izcīnīja 1.vietu.

Bez lieliem starpgadījumiem ieradāmies Drēzdenē piektdienas pēcpusdienā. 1440 km ceļa, iekārtošanās un citas sadzīviskas lietas prasa pietiekoši daudz spēka, lai "Talsi/Triobet" gados jaunais sastāvs bez skubināšanas ātri būtu horizontālā stāvoklī.

Sestdienas rītā pirmā spēle ar mājiniekiem - "USV TU Dresden", kas jau bija paspējuši aizvadīt vienu maču un gatavi darboties pilnā darba režīmā. Starta uztraukums ātri tiek kliedēts, kad rezultātu ar tālmetienu atklāja Reinis Neimanis. Lai arī vērojot iepriekšējo pretinieku spēli, ievērojām, ka vājākais posms viņiem noteikti bija vārtsargs, tieši viņš šoreiz tikai pašam sev zināmā veidā atvairīja daudzus bīstamus metienus, bet vāciešu komanda tomēr zaudēja ar 0:4. Mūsu vārtsargs Māris Ronis turnīru sāka ar sauso spēli.

Otrā spēle bija pret čehu "Inseminátors". Arī šajā cīņā intriga bija tikai mača pirmajā pusē, jo mūsējie pārliecinoši triumfēja ar 6:2. Trešā spēle notika pret
vienu no turnīra favorītiem - Šveices "WieselburgerOilers". "Talsi/TRIOBET" vairāk kontrolēja bumbiņu, bet pretinieki izmantoja faktiski visas savasizdevības pretuzbrukumos, turklāt lieliski darbojas šveiciešu vārtsargs, kurš pēc atvairīto metienu procentuālās attiecības ieņēma otro vietu visā turnīrā. Talseniekiem sāpīgs zaudējums ar 0:4 un nekas cits neatlika, kā uzvarēt pēdējo dienas un apakšgrupas spēli, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam.

Mačs pret čehu komandu "FBC BarracudasSlany" sākās ar labām vārtu gūšanas izdevībām uz abām vienībām, un ātri vien rezultāts kļuva 2:2. "Talsi/Triobet" staigāja kā pa naža asmeni, daudz uzbrūkot un atļaujot to darīt arī pretiniekiem. Mums izdevās panākt 4:2, bet tad čehi uzsāka raganu medības pa visu laukumu, un ar nūjas galu ribās dabū pat komandas jaunākie dalībnieki. Redzot, ka spēles tiesneši ne vienu sakarīgu lēmumu pieņemt nespēj, rupjības tikai pieaug. Atbildi parādā nepalika arī talsenieki, bet galvenais, ka labi jutāmies arī tādā spēlē, kas mums ļāva sagraut rupjos čehus ar 8:2.

Tad bija laiks atpūtai, jo svētdien jau pulksten 8:00 paredzēta ceturtdaļfināla spēle pret nu jau trešo čehu komandu šajā turnīrā "FBC Rokycany". Ceturtdaļfināla mačs pret čehiem izvērtās par īsti trilleri, galvenokārt tāpēc, ka atkal uz spēli tika norīkots neadekvātais čehu tiesnešu pāris, kas kļūdījās visos iespējamos veidos. Lai vai kā, pretinieks demonstrēja labu sniegumu, un mūsējiem visu laiku nācās atspēlēt vienu vārtu deficītu. Turnīra specifika bija tāda, ka laiks netika apturēts pat pie gūtajiem vārtiem un noraidījumiem, ko, atrodoties vadībā, lieliski izmantoja čehi, iesaistoties diskusijās ar mača tiesnešiem pēc katras svilpes, lai iegūtu laiku. Bet pašās mača beigās, kad bija nopelnījuši noraidījumu, čehi tik ilgi diskutēja spēles arbitriem, ka strīdā pagāja viss laiks. Labi, ka iejaucās turnīra organizators, kurš piešķīra spēlei divu minūšu kompensācijas laiku, ko, mūsu komandai spēlējot bez vārtsarga, veiksmīgi izmanto Toms Bitmanis, kurš ar metienu no distances panāca neizšķirtu - 4:4. Sekoja trīs pēcspēles metienu sērija. Pirmais metiens abām komandām bija neveiksmīgs, otrajā metienā ar finta palīdzību vārtus gūst Krišs Treimanis, kamēr pretinieku otro metienu jau atvairīja Māris Ronis. Punktu spēlei pielika Andris Blumbahs - "Talsi/TRIOBET" iekļuva pusfinālā.

Pusfinālā mūsējie tikās ar otru Šveices komandu "UHC ZugerHighlands". Uzreiz sapratām, ka pirmo vijoli šajā mačā nespēlēsim, tāpēc darbojāmies no aizsardzības, cerot uz veiksmi pretuzbrukumos. Vienu no tādām arī atrodām pirmā puslaika izskaņā, kad Jānis Škutāns bija precīzs pēc Deivida Barkovska piespēles. Otrajā periodā mūsu vārtus bombardēja šveicieši, bet savā vietā bija vārtsargs Māris Ronis, kurš aizvadīja jau otro sauso spēli šajā turnīrā. Spēles izskaņā vēl neiztika bez smieklīgas situācijas, kas varēja beigties diezgan traģiski - kad pretinieks nomainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, piespēli pārķēra Jānis Škutāns, kurš vispirms trāpīja pa vārtu stabiņu, bet, kad bumbiņa atleca viņam pašam tieši uz nūju, tad ar atkārtotu metienu trāpīja tieši pa pretinieka nūju, kurš izskrēja pret mūsu vārtiem dažas sekundes pirms pamatlaika beigām. Metienu kopīgiem spēkiem izdevās nobloķēt, bet Andris Blumbahs parādīja, kā gūstami vārti, bumbiņu no otra laukuma gala raidot tieši tukšajos šveiciešu vārtos - 2:0 un "Talsi/TRIOBET" jau finālā!

Finālā Talsi tikās jau ar ceturto čehu komandu šajā turnīrā – ar "Black Angels", kas pusfinālā visai pārliecinoši ar 4:1 pārspēja vienīgo talsinieku pāri darītāju - Šveices "WieselburgerOilers". Fināls izvērtās diezgan gauss, jo pretiniekam bija sakrājies daudz traumu sakrājies, kā arī – jau pašā spēles sākumā tika nonests no laukuma vēl viens savainots čehu florbolists. Mūsējie pirmo periodu noslēdza, atrodoties vadībā ar 1:0. Otrajā periodā bija vēl vieni ātri gūti vārti (2:0), bet uzreiz pēc iemetiena tikpat ātri pretinieks rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 1:2. Turpinājumā pēc stūra izspēles golu iemeta viens no mūsu klusākajiem vārtu guvējiem - aizsargs Jānis Klestrovs (3:1). Sekoja paviršība talsenieku vārtu priekšā, ko izmantoja pretinieki - 2:3. Bet punktu spēlei pielika Andra Blumbaha metiens tukšos vārtos - 4:2. "Talsi/Triobet" florbolisti - labākie 20 komandu konkurencē!

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Maķevics
FK "Talsi"

Slēpts komentārs: R101

  +4 [+] [-]

, 2013-07-16 14:26, pirms 11 gadiem
R101 rakstīja: Vēl sliktākā turnīrā negribēja piedalīties? LOL
esi bijis uz kādu turnīru?!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 14:49, pirms 11 gadiem
Bija mums gruuts turniirs , čehi loti labi izskatiijaas, šveicieši vel labaak, bet ar teamworku un skaistiem pretuzbrukumiem uzvarejaam. Vienigais miinus bija tiesneši, man liekas visi sportacentra kritikji, kas rakstiitu sheit par slikto tiesaashanu, buutu tieshaam labaaki tiesneshi. Vinji pat normaali neredzeeja no kura cilveeka bumbinja aaraa izgaajusi.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 15:19, pirms 11 gadiem
neimanis rakstīja: Bija mums gruuts turniirs , čehi loti labi izskatiijaas, šveicieši vel labaak, bet ar teamworku un skaistiem pretuzbrukumiem uzvarejaam. Vienigais miinus bija tiesneši, man liekas visi sportacentra kritikji, kas rakstiitu sheit par slikto tiesaashanu, buutu tieshaam labaaki tiesneshi. Vinji pat normaali neredzeeja no kura cilveeka bumbinja aaraa izgaajusi.
es jau neko, bet parasti tiesnešu kvalitāte nosaka turnira vērtību, jo neticu, ka Čehijā nav labu
tiesneši. tātad tika paņamts "lētais" variants.

  -3 [+] [-]

, 2013-07-16 16:14, pirms 11 gadiem
gurgucis rakstīja: esi bijis uz kādu turnīru?!!!
Czhech open!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 16:34, pirms 11 gadiem
Talsi apsveicam! par savējiem!!!

     [+] [-]

, 2013-07-16 20:00, pirms 11 gadiem
A kas tas par Krišu Treimani? KKur dzirdēts !

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 20:04, pirms 11 gadiem
Vo Tu esi klauns! Florbolu vispār māki spēlēt? Turnīrs bija labs, bet viens čehu tiesnešu pāris bija slikts! Kopumā turnīrs labs!
R101 rakstīja: Vēl sliktākā turnīrā negribēja piedalīties? LOL

  -1 [+] [-]

, 2013-07-16 22:42, pirms 11 gadiem
petrovicky#16 rakstīja: Vo Tu esi klauns! Florbolu vispār māki spēlēt? Turnīrs bija labs, bet viens čehu tiesnešu pāris bija slikts! Kopumā turnīrs labs!
es domāju līmeņa ziņā, klaun!

     [+] [-]

, 2013-07-17 09:58, pirms 11 gadiem
R101 rakstīja: es domāju līmeņa ziņā, klaun!
Skauģi un nīdētāji ir bijuši visos laikos un sporta veidos !
Arī šoreiz te neiztikt bez viena tāda ,kuram kauls kaklā iesprūdis par čaļu veiksmīgo spēli ,un es nesaku ne pieci ,ka šis te ''specss'' tik nav no Talsiem! Droši vien nav bijis paņemts līdzi ,tādēļ te besās!

     [+] [-]

, 2013-07-17 13:29, pirms 11 gadiem
Nu itkā Talsi nebija vienīgā LV komanda kas piedalījā turnīrā!

     [+] [-]

, 2013-07-17 14:13, pirms 11 gadiem
Flors rakstīja: Nu itkā Talsi nebija vienīgā LV komanda kas piedalījā turnīrā!
Vēl bija SK Veixmes (LAT), kas zaudēja 1/4finālā.