Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas klubi cīnīsies par Eiropas kausiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Trīs Latvijas klubi cīnīsies par Eiropas kausiem
EuroFloorball kausa iegūšana "Lielvārdes" florbolistiem devusi iespēju piedalīties Čempionu kausa izcīņas turnīrā
Publicitātes foto

Oktobra pirmajā pusē Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas čempione "Lekrings" un sieviešu Virslīgas vicečempione "Rubene" Slovākijas pilsētā Trenčīnā piedalīsies EuroFloorball kausa izcīņā, bet vīriešu Virslīgas vicečempione "Lielvārde" Somijas pilsētā Tamperē cīnīsies par prestižo Čempionu kausu. Vienu spēli ar "Lielvārdes" piedalīšanos tiešraidē translēs LTV-7.

EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs Trenčīnā norisināsies no 9. līdz 13.oktobrim. Cēsu komanda "Lekrings" ielozēta B apakšgrupā, kur tai būs jāsacenšas ar Slovākijas vicečempioni "FBC Grashoppers AC Uniza" (9.oktobrī) un Igaunijas čempioni "Jogeva SK Tahe" (10.oktobrī). A apakšgrupā spēlēs slovāku "SK 1.FBC Trencin", norvēģu "Slevik IBK" un krievu "Pomor".

Tiesības cīnīties par EuroFloorball kausu sieviešu komandu konkurencē bija ieguvusi Latvijas čempione RSU, kas gan savu dalību turnīrā atsauca. Rīdzinieču vietā uz Slovākiju dosies mūsu vicečempiones – Kocēnu "Rubenes" florbolistes. Kocēnietes ielozētas A apakšgrupā, kur 9.oktobrī krustos nūjas ar Krievijas klubu "Nauka-Trevelstroy", bet 10.oktobrī ar Slovākijas "SK 98 Pruske". B apakšgrupā grupā cīnīsies "Energa Olimpia Osowa" (Polija), "NTS-FK-ZS Nemsova" (Slovākija) un "Tunet IBK" (Norvēģija).

Divos aizvadītajos turnīros, kopš Eiropas kausi florbolā tiek izcīnīti pēc jaunās sistēmas, EuroFloorball Cup turnīri Latvijas klubiem bijuši ļoti veiksmīgi. 2011.gadā Polijā sieviešu komandu konkurencē kausu izcīnīja "RSU/Runway", bet vīriešu turnīrā – "RTU/Inspecta". Pagājušajā gadā Slovākijā sieviešu komandu turnīrā Kocēnu "Rubene" zaudēja pusfinālā, toties vīriešu komandu turnīrā atkal triumfēja latvieši - "Lielvārdes" florbolisti.

Uzvara EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā "Lielvārdei" deva tiesības kopā ar pasaules spēcīgākajiem klubiem pacīnīties par Čempionu kausu. Čempionu kausa izcīņas turnīrs notiks Tamperē no 2. līdz 6.oktobrim. Lielvārdieši spēlēs A apakšgrupā, kur viņu pretinieki būs Somijas klubs SPV un Šveices "UHC Alligator Malans". Ar šveiciešiem mūsu komanda spēkiem mērosies 2.oktobrī, bet ar Somijas čempioni SPV – 4.oktobrī. Tieši maču ar somiem, kas sāksies pulksten 20:45, tiešraidē translēs LTV-7.

Vīriešu turnīra B apakšgrupā spēlēs "IBF Falun" (Zviedrija), "1.SC WOOW Vitkovice" (Čehija) un "SC Classic" (Somija). Par Čempionu kausu sieviešu komandu konkurencē sacentīsies Zviedrijas "Ronnby IBK", Čehijas "Herbadent SJM Praha 11", Šveices "Piranha Chur", kā arī Somijas "SB Pro" un "SC Classic". LTV-7 pārraidīs arī abas finālspēles – kā vīriešu, tā sieviešu komandu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv