Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Ikšķiles novada svētku nakts turnīrā triumfē "Lauku Labumi"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ikšķiles novada svētku nakts turnīrā triumfē "Lauku Labumi"
Čempione - komanda "Lauku Labumi"
Foto: Normunds Krūmiņš

Naktī uz 9.augustu, Ikšķiles novada svētku laikā, notika nakts turnīrs florbolā, par kura uzvarētājiem kļuva komanda "Lauku Labumi" ar lielvārdiešiem Ervīnu Torsteru, Jāni Virsnīti, Artūru Skadiņu, Aigaru Delveru un Mārtiņu Medni sastāvā.

Turnīrā piedalījās deviņas komandas, starp kurām bija arī viesi no Igaunijas pilsētas Valgas. Cīņas laukumā bija ļoti sīvas. Grupu turnīra pēdējās spēles beidzamajās trijās sekundes, tiesnesim diezgan strīdīgā situācijā ieskaitot vārtu guvumu, izšķīrās visu izslēgšanas spēļu pāru sadalījums. Viesi no Igaunijas nespēja atgūties no šoka un ceturtdaļfinālā zaudēja "Lielpilsētai", bet "HK Leģions" sagrāva "Lidvāveres". Spēlē par trešo vietu "Lielpilsēta" tikai soda metienos (pamatlaiks beidzās 0:0) uzvarēja "Lidvāveres". Finālā "Lauku Labumi" ar 1:0 pārspēja "HK Leģions".

9.vieta "Ķeipenes Lemuri"
Turnīra kolorītākā komanda - pēc pienācīgi aizvadītas spēles ar "Lauku Labumiem" 2:5, tika piedzīvota sagrāve spēlē ar Valgas florbolistiem. Toties cīņā par 7.-9. vietu komanda devās jauniem spēkiem, iegūstot lielākās skatītāju simpātijas. Īpaši izceļams komandas atraktīvais vārtsargs Ričards Vetšteins, kurš līdz pat turnīra beigām turpināja uzmundrināt savus komandas biedrus cīņai par uzvaru. Ar elegantu vārtu guvumu izcīnīts neizšķirts ar "Sasjarām", kurus pārstāvēja jaunie lielvārdieši, kā arī piedzīvots zaudējums "Osports" komandai. Mazliet sliktākā vārtu attiecība liedz iespēju pakāpties augstāk turnīra tabulā. Komandā spēlēja Rinalds Zembahs, Mārtiņš Mirķis, Kristaps Legzdiņš, Raivis Šķilters, Ričards Vetšteins, Imants Andersons.

8.vieta "Sasjaras"
Ar šī gada U-19 izlases spēlētājiem papildinātais sastāvs noteikti nebija rēķinājies ar šādu rezultātu. Spēles uzsāka grupā, kas 3 spēļu ietvaros guva tikai 3 vārtus. Turnīra atklāšanas spēlē piedzīvots zaudējums ar 0:2 "Vilkiem", pēc tam aizvadīts bezvārtu mačs ar Tīnūžu "Lidvāverēm". Cīņa par 7. vietu iesākta ar spēli pret "Ķeipenes Lemuriem" - ātri gūti vārti un zaudēta motivācija spēlēt, taču tā nedomā pretinieki, vispirms liekot raidīt lielvārdiešiem bumbiņu savos vārtos, bet neilgi pirms spēles beigām tiek iekrists uz pretinieka individuālo caurgājienu, kas noslēdzas ar precīzu metienu (2:2). Spēlē pret "Osports" spēlēts atklāts uzbruka florbols. Atrašanās iedzinējos, vārtsarga nomaiņa pret 5. spēlētāju, taču tam seko zaudēti vārti. Komandā spēlēja: Aksels Zeile, Daniels Ķikāns, Pauls Akmentiņš, Kristers Puķītis, Raimonds Gints Krūmiņš, Valts Putniņš, Artūrs Mudelis, Salvis Veidemanis.

7.vieta "Osports"
Vietējā komanda iesāka turnīru sekmīgi, nosargājot bezvārtu neizšķirtu ar labi spēlējošo "HK Leģions" komandu, taču otrajā spēlē nācās piekāpties "Lielpilsētas" florbolistiem. Ja grupu turnīrā ar vārtu gūšanu nevedās, tad cīņā par 7. vietu pretinieki tika pārspēti par 15 reizes. Šajās spēlēs komanda lieliski izmantoja ātros pretuzbrukumus, kā arī demonstrēja pāris interesantas saspēles, kas noteikti patika ikvienam skatītājam. Komandā spēlēja: Edgars Engelbergs, Arturs Ruks, Armands Rakstiņš, Anita Avišāne, Didzis Avišāns, Viktors Konstantinovs, Aldis Druva, Arvis Petunovs, Kaspars Štauers.

6.vieta "Valga"
Komanda, kurai vairākas reizes mazliet pietrūka, lai no turnīra izsistu kādu no favorītkomandām. Iesākumā ar 10:1 sagrauti "Ķeipenes Lemuri", kas bija labs pieteikums cīņai par medaļām. Arī otrajā grupas spēlē demonstrēta lieliska spēle, līdz pat spēles pēdējai minūtei atrodoties vadībā pret spēcīgo komandu "Lauku Labumi". Vispirms neliela aizsarga kļūda un rezultātā vēl derīgais 2:2, taču aptuveni 4 sekundes līdz spēles beigām uzbrucējs ļauj izdarīt tālu metienu, bumbiņa atsitas pret vārtu stabiņu un šķērso vārtu līniju (2:3). 1/4 finālā pretī stājas "Lielpilsētas" florbolisti. Aizsardzībā problēmas sagādā pretinieku nestandarta uzbrukumi regulāri uzbrukuma smailē atrodoties pat visiem spēlētājiem. Iespējas parādās pretuzbrukumos, taču nesekmējas ar vārtu gūšanu, vienīgos vārtus gūstot pēdējās sekundēs ar tālu metienu vārtu augšējā stūrī (1:3). Cīņa par 5. vietu ar "Vilkiem" līdzīga līdz pat pēdējai minūtei. Pēdējās sekundēs neizdodas raidīt bumbiņu vārtu tukšajā stūrī. Soda metieni - spēles elements, pie kura komandai vajadzētu piestrādāt treniņos. Komandā spēlēja: Roberts Līviņš, Linards Ščegoļevs, Vladislavs Ņikiforovs, Pēteris Stepītis, Mairis Lukovskis, Niks Kalniņš, Niks Ādamsons, Dāvis Ādamsons, Danil Petrov, Dmitri Petrov.

5.vieta "Vilki"
Grupu turnīrā izcīnīta uzvara pret "Sasjaras" komandu, pēc tam izdarīts liels spiediens uz "Lidvāveru" vārtiem, taču vārtus zaudē paši, kad netiek nosegta piespēle no vienas laukuma puses uz otru (0:1). Koeficienti abām komandām tādi, ka seko atkārtota spēkošanās 1/4 finālā. Atkārtoti vairāk bumbiņu kontrolē tieši "Vilki", šoreiz pat izceļoties Ingum Liepiņam, taču vienā no retajiem "Lidvāveru" pretuzbrukumiem vārti netiek nosargāti, vēl vairāk, nākamajā vārtsargam neizdodas tvert ne pārāk grūtu metienu un piedzīvots zaudējums ar 1:2. Spēlē par 5. vietu līdzīga spēkošanās ar "Valgu", kas nonāk līdz soda metieniem, kuros uzvarēt palīdz Kristers Tontegode. Komandā spēlēja: Ingus Liepiņš, Toms Rislings, Edgars Birkenfelds, Jānis Banders, Mārtiņš Ansons, Rolands Zveja, Emīls Puķāns, Kristers Tontegode, Kristaps Tontegode, Guntis Balodis.

4.vieta "Lidvāveres"
Tīnūžu "Lidvāveres" turnīru iesāka ar bezvārtu neizšķirtu pret Lielvārdes "Sasjarām", pēcāk pārspējot "Vilkus". Koeficients deva 3. vietu un pretiniekos tos pašus "Vilkus". Šoreiz jau asumiem bagātākā spēlē, pateicoties Zemzāles un Aleksejeva vārtu guvumiem izdevās izcīnīt uzvaru. 1/2 fināla cīņā nespēdami apturēt "HK Leģions" uzbrukuma līderus nācās atzīt zaudējumu ar 0:3. Spēlē par 3. vietu tikšanās ar "Lielpilsētu". Spēle līdzīga, turklāt pēdējās minūtēs gluži kā pingpongā, bumbiņai atrodoties te vienā, te otrā laukuma pusē, veidojās vārtu gūšanas momenti pie vieniem un otriem vārtiem. Šoreiz labāki izrādījās komandu vārtsargi un aizsardzības spēlētāji (0:0). Soda metienu realizēja Mārtiņš Dzilna, taču "Lidvāveres" kapitulēja divas reizes. Komandā spēlēja: Jānis Zālīte, Ronalds Zārds, Rihards Aleksejevs, Raimonds Zemzāle, Mārtiņā Dzilna, Mārtiņš Vilks, Juris Brasliņš, Arnis Līdaks, Ģirts Plakans.

3.vieta "Lielpilsēta"
Pirmajā spēlē, tiekoties ar "HK Leģions", aizvadīta līdzīga spēlē, taču divas kļūdas spēles beigās maksāja divus zaudētus vārtus. Brīvajā brīdī sakopotā motivācija izpaudās spēlē ar "Osports", pretinieku vārtu tuvumā veidojot daudz momentus, no kuriem 3 beigās tika noslēgti ar vārtu guvumiem. Tas pats tika turpināts 1/4 fināla spēlē pret "Valgu", izcīnot uzvaru ar 3:1, savukārt pusfinālā nācās atzīt "Lauku Labumu" pārspēku. 1/2 fināla spēlē īsti nebija ko likt pretī lielvārdiešiem 0:2. Spēlē par 3. vietu ar "Lidvāverēm" momentu ziņā pārsvars piederēja tieši "Lielpilsētai", taču neizmantotās iespējas jau neviens neskaita. Kā jau augstāk minējām - spēles beigās varēja uzvarēt gan vieni, gan otri, izraujot minimālu uzvaru. Tas nenotika. Soda metienos ar fintu vārtsargu pārspēja Toms Dāle, savukārt medaļas atnesa Reiņa Kundziņa soda metiens. Komandā spēlēja: Edgars Jemeļjanovs, Kaspars Tauriņš, Jānis Velbergs, Jānis Zariņš, Alvis Dāle, Toms Dāle, Raivo Leicis, Alens Jankovskis, Reinis Kundziņš.

2.vieta "HK Leģions"
Pirmajā spēlē neatstāja cerības uz uzvaru spēcīgajai "Lielpilsētai" (2:0), pēc tam mazliet pietrūka uzbrukuma noslēgumā - neizšķirts ar "Osportu" (0:0). Ar to pietika 2. vietas koeficientam un automātiskai iekļūšanai pusfinālā. Tur ar 3:0 pārspētas "Lidvāveres", 2 reizes asistējot Elvijam Jankovskim un vienu reizi Jānim Bērziņam, visus 3 vārtus guva Kārlis Krastiņš. Finālspēlē līdzīga spēkošanās ar "Lauku Labumiem", kur viss izšķīrās ar mazākumā zaudētiem vārtiem. Īpaši jāuzteic vārtsarga Normunda Krūmiņa spēle, kurš palīdzēja pretiniekus 3 reizes atstāt "sausā". Komandā spēlēja: Kārlis Krastiņš, Kalvis Krastiņš, Jānis Bērziņš, Normunds Krūmiņš, Kristaps Gobiņš, Uldis Čalpa, Rinalds Osis, Elvijs Jankovskis, Gatis Gailītis.

1.vieta "Lauku Labumi"
Komanda ar visīsāko spēlētāju soliņu - visu turnīru aizvadīja spēlējot bez maiņām, kas noteiktās spēles epizodēs deva savu pozitīvo efektu. Turnīru uzsāka ar ne visai vieglu spēli pret turnīra pastarīšiem "Ķeipenes Lemuriem" (5:2), arī otrajā spēlē, nokļūstot iedzinējos pret "Valgu", izdevās izglābties tikai pēdējās sekundēs. 1/2 finālā aizvadīja saturiski labu spēkošanos ar "Lielpilsētu", bez minstināšanās izmantodami vienīgās pretinieku kļūdas (2:0). Savukārt finālā Artūra Skadiņa realizētais vairākums tā arī palika vienīgais vārtu guvums šajā spēlē. Komandā spēlēja: Ervīns Torsters, Jānis Virsnītis, Artūrs Skadiņš, Aigars Delvers, Mārtiņš Mednis.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Ervīns Torsters no "Lauku Labumiem" ar sešiem punktiem.
Labākais vārtsargs: Mārtiņš Mednis, "Lauku Labumi"
Labākais aizsargs: Ingus Liepiņš, "Vilki"
Labākais uzbrucējs: Kārlis Krastiņš, "HK Leģions"

Sanitas un Kaspara Tauriņu teksts