Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Filipsonei negaidīts zaudējums, Zariņai vārti pārliecinošā uzvarā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsonei negaidīts zaudējums, Zariņai vārti pārliecinošā uzvarā
Jana Filipsone, foto: D.Durling, JIK Innebandy

Somijas otrajā spēcīgākajā flrobola līgā ar vārtu guvumu atzīmējusies Aurēlija Zariņa, sekmējot savas komandas uzvaru. TIkmēr Zviedrijas pēc spēka otrajā stiprākajā turnīrā retu neveiksmi cietis Janas Filipsones pārstāvētais klubs, saglabājot gan pirmo vietu tabulā.

Pārtrūkst Filipsones kluba panākumu sērija

Pēc sešām uzvarētām spēlēm pēc kārtas neveiksmi Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK”, kas savās mājās ar rezultātu 2:6 (0:2; 1:1; 1:3) atzina “Lindome IBK” pārākumu. Pirmajā periodā nonākušas iedzinējos ar divu vārtu deficītu, trešajā periodā mājinieces tika līdz 2:3, taču spēles noslēgumā mājiniecēm izdevās dubultot gūto vārtu skaitu, parūpējoties par pārsteigumu un atjaunojot intrigu turnīra tabulā. Jenčepingas komanda ar 38 punktiem saglabā pirmo pozīciju, taču otrā vieta atpaliek tikai par punktu, bet trešajā vietā esošā komanda ir vairs tikai četru punktu attālumā.

Zariņai vārtu guvums sausajā panākumā

Tikmēr Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pārliecinošs panākums Aurēlijas Zariņas pārstāvētajam “SBS Wirmo”, kas izbraukuma mačā ar rezultātu 8:0 (3:0; 3:0; 2:0) pārliecinoši tika galā ar “Norther Stars” komandu. Latviešu florboliste darbojās trešajā virknējumā spēles otrajā trešdaļā tiekot pie vārtu guvuma, kas ļāva panākt 4:0 viešņu labā. Izcīnītā uzvara ļāvusi ar 34 punktiem 14 spēlēs atkal apsteigt “Pirkat” komandu un pakāpties uz otro pozīciju. Pagājušajā nedēļas nogalē latvietes komanda piedzīvoja neveiksmi tieši pret “Pirkat”.

Latviešiem neveiksme Zviedrijas junioros

Zviedrijas junioru spēcīgākajā florbola līgā neveiksmi piedzīvojis Riharda Paegles un Patrika Cinīša pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas šoreiz viesos ar rezultātu 3:7 (0:1; 1:3; 2:3) piedzīvoja neveiksmi pret “Nacka IBK”. Paegle šajā spēlē palika rezervē, bet kopumā rezultatīvais Cinītis nopelnīja divu minūšu sodu pirmā perioda vidū, kad konkurenti guva vārtus, atklājot spēles rezultātu. Nākamajā dienā komanda devās uz izbraukuma spēli pret “Djurgardens IF IBS” un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:10 (0:3; 1:4; 2:10). Paegle sargāja komandas vārtus visu maču, bet Cinītis spēles vidū guva komandas pirmos vārtus mačā, tobrīd panākot 1:6, bet spēlē kopumā laukuma saimniekiem pārliecinošs triumfs. Pēc šiem diviem zaudējumiem “Nynashamns IBK” ar trim punktiem 14 spēlēs atrodas stabilā pēdējā pozīcijā ar vien teorētiskām izredzēm izkļūt no pēdējās ailītes.

Dienu vēlāk Patriks Cinītis pārstāvēja kluba junioru komandu 2.līgā, atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot komandas 7:4 (3:2; 2:1; 2:1) uzvaru viesos pār “Farsta IBK”. Cinītis mača devītajā minūtē asistēja komandas otrajos gūtajos vārtos, kad rezultāts kļuva 2:0 viesu labā. Šajā līmenī Cinītis piedalījies 12 spēlēs, izceļoties ar 15 (6+9) rezultativitātes punktiem. Tikmēr komanda ar 21 punktu 16 spēlēs ieņem sesto vietu. Paegle šai spēlei nebija komandas pieteikumā.