Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Florbolisti Universiādē izcīna 4. vietu

Jānis Pārums

Šodien Latvijas studentu izlase ar 6:10 piekāpās Zviedrijas vienaudžiem, ieņemot augsto ceturto vietu pasaules Universiādē jeb studentu čempionātā. Pēc divām trešdaļām uz tablo vēl bija neizšķirts.

Abas valstsvienības jau bija tikušās grupu turnīrā un tad Latvijas studentu izlase Zviedrijas izlasei piekāpās bez ierunām – 2:13. Pēc pavisam bezcerīgā čempionāta sākuma pēdējo divu dienu notikumi laukumā ļāva cerēt uz veiksmīgāku spēli arī šodien, kas arī piepildījās.

Cīņā par bronzu latvieši pret Zviedrijas izlasi nocīnījās godam. Sevišķi veiksmīga bija pirmā trešdaļa. Jau piektajā minūtē skaitlisko vairākumu realizēja Jānis Jansons. Lai arī pēc brīža zviedri vienus vārtus atguva, zibenīgi divu minūšu laikā atbildes triecienu deva Atis Blinds, latviešus izvirzot vadībā ar 3:1.

Zviedri gan pēc desmit sekundēm vienus vārtus atguva, taču vēlāk Artis Raitums atjaunoja divu vārtu pārsvaru, ko trešdaļas beigās zviedri samazināja līdz minimumam. Otrajā periodā zviedri guva vēl vienus vārtus un panāca līdzsvaru - 4:4.

Spēles lūzumu zviedri panāca pēdējās trešdaļas sākumā, kad trešdaļas pirmo sešu minūšu laikā pretinieki guva piecus (!) vārtus. Toms Rutkis gan brīdi vēlāk vienus vārtus atguva, taču tūliņ pat sekoja arī zviedru atbilde. Diemžēl atlikušajās minūtēs Latvijas studentiem spēli sev par labu vērst vairs neizdevās un Jāņa Jansona vārti priekšpēdējā minūtē bija vairs tikai formalitāte.

Universiādi latvieši iesāka ar zaudējumu 2:13 pret zviedriem, pēc tam sekoja neveiksme arī pret spēcīgo Čehijas valstsvienību (3:12), bet pēc tam sekoja graujoša uzvara pār Ungāriju - 19:1. Ceturtajā mačā tika atzīts somu pārākums - 3:6.

Par zelta medaļām universiādē sacentīsies Somijas un Čehijas studentu izlases.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +3 [+] [-]

, 2008-11-09 15:00, pirms 16 gadiem
Kas tur augsts? aiz mums palika ungāri un japāņi

  +2 [+] [-]

, 2008-11-09 15:36, pirms 16 gadiem
njemot veel veraa, ka zviedriem tieshaam piedaliijaas studenti- dzekinji, kuriem liidz valstvieniibai krietni pataalu, bet mums tomer Blinds, Jansons un vel dazhi ir stabili izlases kapletaji

  +3 [+] [-]

, 2008-11-09 16:38, pirms 16 gadiem
Nu nevajadzēja uz šo čempionātu braukt izlases spēlētājiem,nevajadzēja!Mums ir pietiekoši daudz jaunu perspektīvu spēlētāju(studenti,arī nākamie izlases kandidāti),kuri grib sevi apliecināt,un šī būtu viņiem bijusi arī laba iespēja pieredzi uzkrāt.Sūtīt uz šo čempionātu izlases labākos spēlētājus,lai tikai varētu pacīnīties par medaļām,priekš kam tas ir vajadzīgs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-22 17:04, pirms 15 gadiem
florbolists rakstīja: Kas tur augsts? aiz mums palika ungāri un japāņi
Tas gan ir augsti ko Tu kko dirs?