Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Pēc pirmā sabraukuma veterāniem trīs līdervienības

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēc pirmā sabraukuma veterāniem trīs līdervienības
Pirmo posmu pie sevis organizēja "Madonas novads", foto: FK Madona

Aizvadītajā nedēļa nogalē Madonā tika aizvadīts šīs sezonas pirmais sabraukuma posms Latvijas florbola čempionātā veterānu 35+ turnīrā. Pēc tā labākie rezultāti padevušies Cēsu, Talsu un Valmieras komandām.

Interesanti, ka turnīra pirmās divas spēles bija ar "FBK Valmiera" līdzdalību, kas gan viņiem netraucēja iekrāt maksimālo punktu skaitu – vispirms ar 4:2 tika pieveikti laukuma saimnieki, visos vārtu guvumos piedaloties Aigaram Belasovam (2+2). Uzreiz pēc tam nerezultatīvā spēlē valmierieši ar 2:1 nosargāja minimālu vadību arī pār "Salaspili", vismaz līdz novembra ievadam nodrošinot sev perfektu bilanci ar sešiem punktiem.

Tabulā gan valmierieši dienas gaitā tika atvirzīti līdz trešajai pozīcijai. Vispirms viņiem garām paspurdza "Talsi 35+", kas savā pirmajā spēlē ar 5:1 pieveica "Rubeni", pa trim punktiem iekrājot Raitim Bušam un Sandijam Eglītim. Vēlāk kurzemnieki otrajā puslaikā prata atspēlēties no 2:3 deficīta un ar 6:4 pieveikt "Bausku". Šoreiz lielisks bija Māris Ronis, kuram trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

Taču arī talsinieki nav tabulas galvgalī, jo dienas gaitā cīņā iesaistījās arī "Lekrings Sr.", kas vispirms ar 9:0 ierādīja vietu "Salaspils" komandai, četrus punktus iekrājot Ingum Laiviņam. Tikmēr Mārtiņš Jarohovičs tika pie trim vārtu guvumiem, tādējādi sasniedzot 100 gūto punktu robežu veterānu turnīrā. Cēsnieki gan ar to nesamierinājās, dienas noslēgumā ar 4:2 salaužot arī turnīra saimniekus madoniešus, pēdējos divus vārtus iemetot vien pēdējās sešās minūtēs. Arī šoreiz rezultatīvs Jarohovičs ar diviem vārtiem un vienu piespēli.

Vēl turnīrā "Madonas novads" ar 5:2 uzvarēja "Salaspili", bet "Rubene" aizraujošā un rezultatīvā spēlē vispirms izlaida trīs vārtu pārsvaru, bet beigās izrāva 8:7 uzvaru pār "Bausku", uzvaras vārtus Ivaram Jēkabsonam iemetot desmit sekundes pirms mača pamatlaika beigām.

Pēc pirmā sabraukuma turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir cēsnieks Mārtiņš Jarohovičs ar 6 (5+1) punktiem. Tikpat punktu ir arī Ģirtam Laugalim (2+4), bet trešais pašlaik ir Māris Ronis, kurš iekrājis 5 (3+2) punktus.

Nākamais sabraukums ieplānots 4. novembrī, kad smagākais kalendārs no vadošajām komandām varētu būt valmieriešiem, kuriem vispirms gaidāma spēle ar "Talsi 35+", bet pēc tam principiālā cīņa ar "Rubeni". Cīņas ieplānotas Bauskā.