Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

papildināts "RSU/Runway" un "RTU/Inspecta" izcīna "EuroFloorball" kausu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RSU/Runway" un "RTU/Inspecta" izcīna "EuroFloorball" kausu
"RSU/Runway"
Foto: floorball.org

Šodien florbola vēstures lappusēs savu vārdu ierakstīja Latvijas florbola komandas "RSU/Runway" un "RTU/Inspecta", kļūdamas par pirmā Eiropas Čempionu kausa fināla atlases turnīra uzvarētājām. Izšķirošajā spēlē mūsu meitenes ar 5:1 pieveica Norvēģijas klubu "Holmlia SK", bet vīri ar 4:2 Igaunijas čempioni "Augur".

Tāpat kā pusfināla mača pret krievietēm, arī spēlē pret Norvēģijas čempionēm mūsu meitenes vispirms nonāca iedzināju lomā – 6. minūtē 0:1. Tomēr jau pirmajā periodā pēc diviem Tatjanas Varšas precīziem metieniem vadībā izvirzījās "RSU/Runway" – 2:1. Otrajā trešdaļā Aija Kuncīte un Gunita Kārkliņa mūsu komandas gūti vārtu skaitu dubultoja (4:1), bet perioda izskaņā punktu ar precīzu metienu pielika Signe Ercena, kura tika atzīta par ši mača labāko spēlētāju – 5:1. Pēdējā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās un mūsu meitenes varēja gavilēt, kārt kaklā zelta medaļas, bet virs galvām celt "EuroFloorball" kausu – viņas ir izcīnījušas tiesības nākamruden cīnīties par Eiropas Čempionu kausu kopā ar Top-4 valstu spēcīgākajām komandām.

Starp turnīra desmit rezultatīvākajām spēlētājām ir septiņas latvietes, bet 1. vietā - Luīze Biļinska, kuras kontā 12 (6+6) punktu. Viņa kopā ar Gunitu Kārkliņu (10 punktu), Tatjanu Varšu (10 punktu) un vārtsardzi Liānu Aldiņu tika iekļautas turnīra simboliskajā izlasē.

"RSU/Runway" galvenais treneris Andris Pīlups telefonsarunā pēc apbalvošanas ceremonijas pastāstīja, ka viņa vadītā komanda šodien nospēlējusi ļoti labi – meitenes cīnījušas ne tika par sava kluba, bet arī par visas Latvijas godu. Komandā valdījis lielisks emocionālais pacēlums, meitenēm bijusi liela pārliecība par saviem spēkiem. Produktīvi tika pastrādāts jau pirms fināla, rūpīgi izpētot pretinieču stiprās un vājās puses. Mača laikā bumbiņu lielākoties kontrolēja mūsu florbolistes, pacietīgi gaidot un arī sagaidot savas vārtu gūšanas iespējas. Izcīnītā uzvara un kauss ir "RSU/Runway" līdz šim augstākais sasniegums, pie tam – spēlētājas guva neatsveramu starptautisku spēļu pieredzi.

Spēlē pret Igaunijas čempioniem "RTU/Inspecta" pirmā perioda laikā divas reizes nonāca izdzinējos (0:1 un 1:2). Ainārs Juškēvičs otrās trešdaļas sākumā vispirms izlīdzināja rezultātu (2:2), bet perioda beigās pirmo reizi vadībā izvirzīja latviešus – 3:2. Pēdējā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – Kristians Lisovskis pēc Ata Blinda piespēles nostiprināja Latvijas čempionu pārākumu – 4:2.

Par šīs spēles labāko spēlētāju tika atzīts Atis Blinds. Viņam arī turnīra rezultatīvākā spēlētāja gods – 15 (5+10) punkti. 2. vietā Ainārs Juškēvičs ar 12 (7+5) punktiem, bet 4. vietā Kristians Lisovskis ar 9 (8+1) punktiem. Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauti trīs "RTU/Inspecta" spēlētāji – Atis Blinds, Ainārs Juškēvičs un Ivo Preiss.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2011-10-09 19:08, pirms 13 gadiem
izraadaas, ka igaunjiem Jogeva nav vieniigaa normaalaa komanda, ja jau tikai 2:4 zaudeeja