Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Rubene" un "Lekrings" sakauj savas pretinieces

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" un "Lekrings" sakauj savas pretinieces
Kocēnu "Rubene". Foto: floorball.lv

Ļoti pārliecinošu uzvaru Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgā guvusi Kocēnu "Rubene", kas šodien savā laukumā ar 12:3 sagrāva komandu "Tartu EMU". Rezultatīvākā uzvarētāju komandā ar 5 (4+1) punktiem bija Elīna Sirmā. Tik par labi veicās arī Cēsu vienībai "Lekrings", kas šodien savā laukumā ar 11:5 sakāva komandu "Sparta Tallinn". Izcilu rezultativitāti uzvarētāju sastāvā nodemonstrēja Džeina Eglīte, kuras kontā 7 (3+4) rezultativitātes punkti.

"Rubene" burtiski sakauj "Tartu EMU"

Kocēnu sporta namā spēle bija ritējusi tikai divas minūtes, kad iemesls gavilēm radās Tartu florbolistēm, kuras atklāja mača rezultātu – 1:0. Situācija gan mainījās ļoti strauji, jo līdz pirmajam puslaikam vadības grožus ar 4:1 bija pārņēmusi Kocēnu komanda. Pa bumbiņai viešņu vārtos ieraidīja Danute Tinkuse un Kristīne Andrējeva, bet divas – Elīna Sirmā. Otrās trešdaļas sākumā igaunietes guva vēl vienus vārtus (2:4), bet līdz nākamajam pārtraukumam laukuma saimnieces paspēja gūt vēl septiņus vārtus – 11:2. Arī pēdējā periodā "Tartu EMU" guva vienus vārtus (3:11), bet šoreiz mājinieces uz to atbildēja tikai ar vienu Elīnas Sirmās vārtu guvumu. Kocēnu "Rubene" varēja svinēt uzvaru ar 12:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina divu vārtu autori Kristīni Andrējevu. Rezultatīvākas par viņu bija Laura Gaugere un Paula Egle, kurām katrai pa trim punktiem. Danute Tinkuse sakrāja 4 (3+1) punktus, bet Elīna Sirmā – 5 (4+1) punktus. Labākās spēlētājas balvu Tartu komandā saņēma Grēte Hobejarve, kura ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākā. Pēc šīs uzvaras Kocēnu "Rubene" ar sešiem punktiem pakāpās uz 2. vietu turnīra tabulā, bet "Tartu EMU" ar diviem punktiem atrodas 4. pozīcijā.

Cēsu "Lekrings" pārliecinoši uzvar "Sparta Tallinn"

Spēles Cēsīs sākās ar diviem "Sparta Tallinn" vārtu guvumiem – 5. minūtē igaunietes bija izvirzījušās vadībā ar 2:0. Līdz pirmā perioda beigām ar vienu golu atbildēja cēsnieces Džeinas Eglītes personā (1:2). Otrās trešdaļas pirmajā pusē pēc Elenas Klaviniusas un Eglītes vārtu guvumiem vadībā ar 3:2 izvirzījās Cēsu florbolistes. Viešņas vēl spēja atjaunot neizšķirtu (3:3), bet pirms pēdējā pārtraukuma vadībā ar 6:4 jau atradās laukuma saimnieces. Pēdējā periodā latvietes guva vēl piecus vārtus, uz ko tallinietes spēja atbildēt ar tikai vienu rezultatīvu raidījumu. "Lekrings" varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 11:5.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 7 (3+4) punktiem bija Džeina Eglīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Evelīna Barka, kuras kontā 4 (3+1) punkti. Pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Elena Klaviniusa, Dārta Malkava, Jolanta Lapsiņa, Katrīna Dārta Kārkliņa un Luīze Raseiceva. Par labāko starp igaunietēm atzina Rēliku Līvu, kura guva divus vārtus. Rezultatīvāka par viņu ar 3 (1+2) punktiem bija Mona Liza Lusti. Pēc šīs uzvaras Cēsu "Lekrings" ar septiņiem punktiem kļuva par turnīra tabulas līderi, bet "Sparta Tallinn" pagaidām bez punktiem un attiecīgi pēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...