Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Vienīgi Talsu veterāni turpina nevainojami

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vienīgi Talsu veterāni turpina nevainojami
"Talsi 35+", foto: FK Talsi

Bauskā aizvadīts otrais sabraukuma posms Latvijas florbola čempionātā veterāniem 35+ vecuma kategorijā. Ja pēc pirmā posma tabulas galvgalī bija trīs vienības, tad tagad bez zaudējumiem ir vien Talsu komanda.

Talsinieki Bauskā aizvadīja divas spēles. Pirmajā no tām gana pārliecinoši ar 5:1 tika pieveikti “FBK Valmiera”, ar trim vārtu guvumiem izceļoties Uldim Purvišķim-Priedem. Dienas izskaņā Purvišķis-Priede aizvadīja vēl vienu sekmīgu maču, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi piedaloties komandas visos vārtu guvumos 3:0 uzvarā pār “Salaspili”. Līdz ar to “Talsi 35+” ar 12 punktiem turnīra tabulā iekārtojušies pašā galvgalī.

Pirmajā posmā Madonā pārliecinošāko sniegumu nodemonstrēja “Lekrings Sr.”, kuriem Bauskā sekmes vairs nebūt nebija tik sekmīgas. Pirmajā spēlē pret posma saimniekiem komanda gan ātri panāca 3:0 vadību. Lai gan baušķenieki prata panākt 3:3 un vēlāk 4:4, vidzemnieki vēlreiz aizmuka divu vārtu attālumā. Taču pusotru minūti pirms cīņas beigām vārtus guva Edgars Lujāns, bet pēdējā minūtē Andis Levītis, kurš karjeras laikā piemērījis arī Cēsu kluba formu, panāca izlīdzinājumu. Sekojošajā pēcspēles metienu sērijā pārāki tomēr bija “Lekrings Sr.”. Andis Malkavs bija mača rezultatīvākais spēlētājs ar diviem vārtiem un vienu piespēli. Pēc līdzīga scenārija “Lekrings Sr.” Izsēja arī 3:0 un vēlāk 4:1 pārsvaru pār “Madonas novads”, pamatlaikam noslēdzoties ar neizšķirtu 4:4 rezultātu. Šoreiz “bullīšos’ cēsnieki vairs nebija tik sekmīgi, piedzīvojot pirmo zaudējumu sezonā.

Otro pozīciju “Lekrings Sr.” gan spējuši nosargāt. Lielā mērā tas noticis pateicoties “FBK Valmiera” 5:3 uzvarai pār “Rubene”, sekmīgi kontrolējot teju visas spēles gaitu. Vēl šajā sabraukumā mājinieki “Bauska” ar 6:3 pieveica “Salaspili” un ar 5:7 zaudēja “Madonas novads”. Pagalam neveiksmīgs posms “Salaspils” komandai, kas zaudēja visas trīs spēles – posma noslēdzošajā mačā sekoja 0:7 neveiksme pret “Rubeni”, tādējādi divās no trim spēlēm nācās palikt bez vārtu guvumiem.

“Talsi 35+” pašlaik iekrājuši 12 punktus, bet turpinājumā pamatīga drūzmēšanās, jo Cēsu un Valmieras komandām izdevies tikt pie deviņiem punktiem, bet tikai punkts mazāk ir Madonas novada vienībai. Savu vārdu noteikti vēl nav teikuši “Rubene”, tāpat kā “Bauska”, kas zaudējusi četras no piecām spēlēm, taču vārtu attiecība komandai ir lieliska, ja skatāmies uz pirmspēdējo vienību tabulā – 28:31.

Pēc pirmā posma rezultatīvākais florbolists bija cēsnieks Mārtiņš Jarohovičs, kurš gan Bauskā savai komandai palīdzēt nevarēja, tādējādi izkrītot no labāko desmitnieka. Līdzīgs liktenis piemeklējis talsinieku Māri Roni, kurš pēc pirmā posma bija trešais labākais punktu kolekcionārs. Pēc diviem posmiem rezultatīvākais ir cits Talsu florbolists Uldis Purvišķis-Priede, kurš iekrājis 10 (7+3) punktus. Madoniešu līderis Edgars Gailums ticis pie 9 (5+4) punktiem, bet pa deviņiem punktiem ir arī vēl vienam talsiniekam Raitim Bušam (4+5) un Ērikam Akulovam (2+7), kurš pārstāv “Lekrings Sr.”.

Turnīra trešais sabraukuma posms notiks Talsu Valsts ģimnāzijā 10. decembrī, kur posma organizatori lūkos nostiprināties galvgalī, aizvadot spēles pret “Rubeni”, “Lekrings Sr.” un “FBK Valmiera”.