Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Lekrings” uzvar pirmssezonas turnīrā “Oxdog Cup 2011”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekrings” uzvar pirmssezonas turnīrā “Oxdog Cup 2011”
"Lekrings"
Foto: Lekrings

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ādažos norisinājās florbola sacensības “Oxdog Cup 2011”, kurās piedalījās piecas Elvi virslīgas čempionāta komandas. Par turnīra uzvarētājiem kļuva Cēsu “Lekrings”.

Vispirms komandas aizvadīja apļu turnīru, tiekoties katrai ar katru. Jāpiezīmē, ka spēles tika aizvadītas trijos periodos pa 15 minūtēm katrā. Grupu turnīrā visas komandas izcīnīja vismaz vienu uzvaru, vienlaikus katra piedzīvoja arī pa vismaz vienai neveiksmei. Summā labākie izrādījās FK “Kurši” no Liepājas ar deviņiem izcīnītajiem punktiem. Cēsnieku rēķinā septiņi punkti, kamēr “Lielvārde/FatPipe” ar sešiem punktiem noslēdza labāko trio. Tālāk sekoja Elvi līgas jaunpienācēji “FBK SĀC” ar četriem punktiem un “Bauska”, kuru rēķinā trīs punkti.

Baušķeniekiem līdz ar to turnīrs bija noslēdzies. Spēlē par trešo vietu “Lielvārde/FatPipe” pirmajā periodā ar 0:3 nonāca iedzinējos pret FBK SĀC, zaudētāju pozīcijās atrodoties arī pēc divām trešdaļām (3:5). Pamatlaika pēdējā minūtē ciemiņi no Lielvārdes bija ne vien atspēlējušies, bet arī pārņēmuši vadību (6:5), taču Dēvids Osītis 12 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultātu līdzsvaroja. Tas nozīmēja, ka jācīnās papildlaikā, kurā pēc 55 sekundēm Juris Sandis Jēgers nodrošināja trešo vietu sacensībās “Lielvārde/FatPipe”.

Par uzvaru turnīrā sacentās Cēsu “Lekrings” un Liepājas “Kurši”. Interesanti, ka vien pāris stundu pirms fināla abas komandas devās laukumā grupu turnīrā, kad cēsnieki svinēja panākumu ar 7:0. Finālā pirmie vadībā izvirzījās kurzemnieki, taču “lēcējpeles” atbildēja ar trim saviem vārtu guvumiem. Lai gan Vēju pilsētas spēlētāji vairākas reizes pietuvojās divu vārtu attālumā, tuvāk tikt neizdevās. Pirms pēdējā perioda vidzemnieki bija vadībā ar 5:3, bet pēdējā trešdaļā iemeta vēl trīs vārtus, tiekot pie komfortabla 8:3 panākuma.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 9 (6+3) punktiem kļuva Juris Sandis Jēgers, bet astoņus punktus iekrāja liepājnieks Sandis Lēvalds un “Lekringa” jaunpienācējs Olafs Zvīnis.