Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas klubi pēc pirmās uzvaras Čempionu kausā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Trīs Latvijas klubi pēc pirmās uzvaras Čempionu kausā
Kocēnu "Rubene"
Foto: championscup.cz

Šodien visas trīs Latvijas florbola komandas centīsies izcīnīt pirmo uzvaru Eiropas Čempionu kausā. Kocēnu "Rubenes" meitenes aizvadīs jau otro spēli Čempionvienību kausa finālā, bet Rīgas "RSU/Runway" un "RTU/Inspecta" debitēs Čempionu kausa atlases turnīrā.

Pulksten 14.00 "Rubene" - "Herbadent SJM" (Mlada Boleslavā, Čehijā)

Spēles video tiešraide internetā: ŠEIT

Kocēniešu pirmā spēle bija jau aizvakar, kad viņas turnīra atklāšanas mačā ar 1:14 piekāpās droši vien galvenajām favorītēm – Zviedrijas "Djurgardens IF" florbolistēm. Goda vārtus latviešu labā guva Edīte Bankava. Vakar zviedrietes spēkojās ar mūsu komandas šodienas pretiniecēm – Čehijas "Herbadent SJM". Jāsaka, ka mājinieces acīmredzami pārsteidza Zviedrijas florbolistes, jo spēles vidū bija izvirzījušās vadībā ar 5:1. Sensācija tomēr izpalika, jo ar 6:5 uzvarēja "Djurgardens IF", izšķirošos vārtus gūstot 57. minūtē. Ja mūsu meitenēm šodien izdotos pārspēt čehietes, viņas iekļūtu pusfinālā. Pretējā gadījumā "Rubenei" turnīrs būs beidzies, jo spēle par 6. vietu nav paredzēta.

Pulksten 17.45 "RSU/Runway" - "Zirafa" (Rakoņevicē, Polijā)

Spēles video tiešraide internetā: ŠEIT

Eiropas Čempionu kausa fināla atlases turnīrs notiek pirmo reizi. Tā uzvarētāji iegūs ne vien kausu, bet arī tiesības nākamajā rudenī spēlēt finālturnīrā kopā ar "TOP-4" valstu (Somijas, Zviedrijas, Šveices un Čehijas) labākajām komandām. Ar tādām cerībām uz Poliju devās arī mūsu čempiones - "RSU/Runway" meitenes, kuras šodien sacentīsies ar Slovākijas labāko klubu - "Zirafa", kurš šo turnīru tika tikai caur atlases "sietu". Vakar, turnīra pirmajā dienā, "Zirafa" mērojās spēkiem ar Polijas čempionvienību "Olimp Osowia" un piekāpās ar 3:10. "RSU/Runway" uz Poliju devās 13 laukuma spēlētāju sastāvā un ar divām vārtsardzēm. Mūsējām jāiztiek bez divām spēlētājām (Santas Torsteres un Daces Spalvas), kurām ir veselības problēmas, lai gan D.Spalva devusies uz Poliju kopā ar komandu, lai atbalstītu to.

Pulksten 20.30 "RTU/Inspecta" - "Gorale" (Rakoņevicē, Polijā)j

Spēles video tiešraide internetā: ŠEIT

Mūsu čempionu - "RTU/Inspecta" vīru mērķis un uzdevums ir tieši tāds pats, kā "RSU/Runway" – uzvarēt pirmajā Eiropas Čempionu kausa fināla atlases turnīrā. Arī mūsu florbolistiem turnīra pirmā diena bija brīva, jo savā starpā tikās abas pārējās apakšgrupas komandas – šodienas pretiniece "Gorale" (Polija) ar 7:14 piekāpās Krievijas klubam "Nauka". "RTU/Inspecta" Polijā ieradusies ar 15 laukuma spēlētājiem un diviem vārtsargiem. No laukuma spēlētājiem uz turnīru darba dēļ netika Toms Rutkis, no vārtsargiem nebrauca Valērijs Bodnieks.

Izmantotie resursi:
floorball.lv