Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"AXA Vasaras kauss" jau nākamajā nedēļas nogalē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Līdz florbola turnīram bērniem un jauniešiem “AXA Vasaras kauss”, kas notiks Rīgā, LIDO atpūtas centrā, atlikusi vien nepilna nedēļa.

Lai arī iepriekš neizdevās sapulcēt pietiekamu jauniešu komandu skaitu sacensībām visas vasaras garumā, vienas nedēļas nogales turnīrs jauniešu komandām šķitis pietiekoši interesants un vilinošs - pieteikušās jau 15 komandas no tuvākām un tālākām Latvijas vietām.

Oficiālais pieteikšanās beigu datums ir 2. augusts. Lai pieteiktos turnīram, jāaizpilda reģistrēšanas formu
mājas lapā Vasaras Florbola Līga | Vasaras Florbola Līga sadaļā “AXA Vasaras Kauss”. Turpat atrodams arī nolikums.

Turnīrs notiks zem klajas debess un, cerams, spožiem saulesstariem. Taču diemžēl gaišajā dienas laikā iespējams izspēlēt vien ierobežotu spēļu skaitu. Tāpēc, lai dotu iespēju piedalīties turnīrā lielākam komandu skaitam, organizatori pieņēma lēmumu sacensības izspēlēt divās dienās. 7. augustā (sestdienā) tiks izspēlētas U-13 grupas spēles, bet U-16 grupas spēles notiks 8. augustā (svētdienā). Tas ļaus saglabāt katrai komandai pietiekamu spēļu skaitu (vismaz četras) un nesamazināt spēles laiku. Ja laika apstākļi nebūs piemēroti spēlēšanai (lietus), sestdienas spēles tiks pārceltas uz svētdienu, bet svētdienā paredzētās tiks aizvadītas citā dienā.

Liels komandu skaits pieteicies U-13 grupā, kurā spēlēs 1996. - 1998. gadā dzimušie florbolisti. Šajā grupā jau pieteikušās komandas “Līgatne”, “Pārgauja”, “Jūrmala”, “Ziemeļvalstu ģimnāzija”, “Rīgas Lauvas”, “Bauska”, “Babīte” un “Ulbroka”. U-16 grupas (1993. - 1995. g. dz.) komandu aktivitāte ir mazāka, taču plānots, ka piedalīsies vismaz sešas komandas. Pieteikušās ir “Jūrmala”, FK “Rīga”, “Rīgas Lauvas”, “Babīte”, “Ulbroka” un “Valka”.

Izspēles sistēma katrā grupā tiks precizēta pēc pieteikšanās beigām. Taču provizoriski plānots, ka U-13 grupa tiks sadalīta divās vai trijās apakšgrupās, kur komandas tiksies katra ar katru, bet pēc tam izslēgšanas spēles. U-16 komandas izspēlēs viena riņķa turnīru, tiekoties katra ar katru. Spēļu laiks - 2×10 minūtes. Spēles notiks 4 pret 4 laukuma spēlētāji, kā arī vārtsargi. Katra komanda turnīram drīkst pieteikt ne vairāk kā 10 spēlētājus.

Turnīru organizē Florbola attīstības aģentūra, par balvām rūpēsies AXA un Florbolam.lv.

Izmantotie resursi:
Vasaras Florbola Līga | Vasaras Florbola Līga