Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

LFS prezidenta sveiciens Jaunajā gadā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

LFS prezidenta sveiciens Jaunajā gadā
LFS prezidents Ilvis Pētersons
Foto: Ritvars Raits

Florbola draugi,
Vēl tikai dažas stundas un atkal būsim liecinieki Jaunā gada atnākšanai. Šis ir laiks, kad atskatīties uz paveikto un iezīmētu pieturas punktus tām lietām, ko būtu svarīgi paveikt nākamajā gadā. Lai arī mūsu – sezonas gads – ir tikai pusē, tomēr šodien varam teikt: kalendārā gada ietvaros esam paveikuši daudz, lai florbola vidi padarītu aizvien pievilcīgāku.

Vēlos izteikt patiesu prieku par tām aktivitātēm, kuras esam aizvadījuši šajā gadā un pie reizes visiem pateikt lielu paldies par katra ieguldījumu, lai arī šis gads varētu tikt vērtēts kā veiksmīgi un labi pavadīts. Vispirms jau svarīgs un patīkams fakts ir regulāri pieaugošais reģistrēto (licencēto) spēlētāju skaits, kas šajā gadā atkal ir sasniedzis jaunu rekordu. Un tas viss. pateicoties mūsu kopīgi ieguldītajam darbam - veiksmīgi organizētajiem popularizēšanas pasākumiem, projektam "Skrienam sportot”, dažādiem reģionāliem un starpsezonu turnīriem, jauniešu un bērnu nometnēm, kas veicinājis jauniešu pastiprinātu interesi un piesaisti.

Esmu pārliecināts, ka florbola saime ar aizrautību sekoja līdzi arī mūsu junioru startam pasaules čempionātā maijā, kurā Latvijas jaunie florbolisti izcīnīja augsto piekto vietu, ierindojoties uzreiz aiz pasaules florbola elites lielvalstīm, parādot drošu un līdzvērtīgu spēli. Latvijas Florbola savienība tic, ka daļa no šiem spējīgajiem jauniešiem jau tuvākajā laikā varētu tikt uzaicināti dalībai vīriešu izlasē, tādējādi novērtējot viņu prasmes un iemaņas.

Vasaras vidū daudzu mūsu prātus aizņēma jautājums, kad florbolam tiks piešķirts Olimpiskā sporta veida statuss. Pateicoties veiksmīgai Starptautiskās Florbola federācijas aktīvajai darbībai, 2011.gada 8.jūlijs pasaules florbola vēsturē ieies kā neaizmirstama diena, jo tieši tajā – 123.Starptautiskās Olimpiskās komitejas sanāksmē, florbolam tika piešķirta pilnīga atzinība, florbolu atzīstot par olimpisko sporta veidu. Jā, daudzi pirms šī paziņojuma bija skeptiski noskaņoti un bažīgi raudzījās uz to, vai šāds solis varētu tikt sperts, un ticiet man, tikai mērķtiecīgā darbībā uz panākumiem, šāds rezultāts var būt panākams. Šis notikums varētu kalpot par vadmotīvu arī mums – ja spēsim noticēt, un uz to strādāt, tad kopīgiem spēkiem viss ir iespējams.

Aizvadītajā gadā bijām nosprauduši mērķi, iesaistīties treneru izglītības veicināšanā un piedāvāt iespēju gūt pieredzi no elites valstu ekspertiem. Pateicoties sadarbībai ar Zviedrijas Florbola federāciju, šī gada vasaras izskaņā mums bija iespēja piedāvāt florbola treneriem noklausīties divu dienu lekciju ciklu par florbola attīstību un dažādām citām būtiskām un interesējošām tēmām. Varu tikai izteikt pateicību tiem treneriem, kas uzskatīja šo kā nozīmīgu ieguvumu sava kā trenera karjeras attīstībā. Ar cerību raugos, ka nākotnē šāda iespēja pulcēs lielāku skaitu interesentu, jo šīs lietas var būt patiesi noderīgas mūsu jauniešu attīstībā. Tāpat vēlos pateikties visiem tiesnešiem, kas apmeklēja speciāli viņiem organizēto tiesnešu apmācības semināru ar Starptautiskās Florbola federācijas ekspertu piedalīšanos.

Atsākoties jaunajai florbola sezonai, florbola kartē pievienojušās un atgriezušās vēl vairākas pilsētas, kurās florbols kādreiz tika spēlēs un sākot ar šo sezonu tiks spēlēts. Tas būtiski veicinājis bērnu un jauniešu komandu skaita pieaugumu, un varam būt lepni, ka šī interese pieaug un attīstās ar katru gadu. Sekojot hronoloģiskai notikumu attīstībai, varam būt lepni, ka šogad, pirmo reizi Latvijas florbola vēsturē – viena gada laikā, trijiem Latvijas klubiem ir bijusi iespēja piedalīties Starptautiskās florbola federācijas organizētajos klubu turnīros – Čempionu kausa izcīņā, kurā Latvijas eliti pārstāvēja "Rubenes" sieviešu komanda, savukārt Eiropas čempionvienību kausa izcīņas finālturnīrā, zelta medaļas izcīnīja aizvadītās sezonas Latvijas čempionvienības – "RTU/Inspecta" un "RSU/Runway", nodrošinot sev tiesības jau nākamajā gadā piedalīties Čempionu kausa izcīņā. Kopīgi varam pateikties šiem trijām komandām par Latvijas florbola vārda nešanu
pasaulē.

Salīdzinājumā ar šī gada sākumu, vērā ņemams fakts ir kārtējais licencēto spēlētāju skaita pieaugums, uz šī gada 1.decembri licencēto spēlētāju reģistrā ierindojušies 2783 spēlētāji. Latvijas Florbola savienība ir priecīga par to, ka arī šobrīd šis skaitlis turpina pieaugt.

Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar Sportacentrs.com, šajā sezonā regulāri Virslīgas spēles ir iespējams vērot interneta tiešraidēs un interaktīvajā televīzijā, rūpējoties par mūsu sporta veida attīstību, atpazīstamību un redzamību starp citiem populārajiem sporta veidiem, par ko atzinību izsaka un pozitīvi apskauž mūsu skandināvu kolēģi, norādot uz mūsu spēju attīstīt savas vēlmes.

Ar patiesu prieku un rūpēm vienlaikus, esam pateicīgi Latvijas sieviešu izlasei, kas pasaules čempionāta finālturnīrā šogad izcīnījusi 7.vietu. Pasaules čempionāts pirmoreiz notika pēc jaunās izspēles kārtības un sasniegt augstu vietu, kļuvis ievērojami grūtāk. Lai arī mūsu izlase nesasniedza iedomāto vietu, tomēr meitenes rādīja atzīstamu un teicamu spēli.

Sasniegumi ir viens, padarītais ir otrs, taču svarīgākais ir pievērst uzmanību nākotnē paredzētajam. Tuvojoties gadu mijai, vēlamies norādīt uz tām lietām, kas varētu padarīt nākamo gadu florbolā vēl interesantāku. Ar pirmajām izslēgšanas spēļu dienām jums būs iespēja visām florbola aktualitātēm sekot līdzi jauna stila un dizaina, bagātinātā ar papildus statistikas rādītājiem, ievērojami uzlabotā mājas lapā, veltīsim darbu pie tā, lai klubiem atvieglotu sporta zāļu aprīkošanu ar nepieciešamo inventāru, turpināsim darbu pie izdevīgu piedāvājumu meklēšanas, palīdzot tiem attīstīties, kā arī kopīgiem spēkiem meklēsim labvēlīgus nosacījumus dažādās jomās, veicinot klubu attīstību. Turpināsim sadarbību ar Zviedrijas kolēģiem, lai mūsu treneriem būtu lielāka iespēja papildināt savas zināšanas un sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem, rūpēties par Latvijas florbola attīstību, pirmo reizi Latvijas florbola vēsturē novēlēsim augstākos panākumus četriem Latvijas klubiem IFF klubu turnīros, strādāsim pie Latvijas kausa izcīņas turnīra veidošanas, kā arī novēlēsim mūsu meiteņu junioru izlasei un vīriešu izlasei veiksmīgus startus un aizraujošas spēles pasaules čempionātos – maijā un decembrī. Savukārt tuvojoties Latvijas čempionāta 20. sezonai, domāsim, kā jūsu un mūsu ikdienu padarīt interesantāku.

Mīļie draugi, vēlos visiem pateikt lielu paldies par jūsu katru ieguldījumu mūsu attīstībā, izlašu dalībniekiem un apkalpojošam personālam par ieguldījumu izlašu attīstībā un sasniegumos, klubiem par spēju uzklausīt un vēlmi līdzdarboties, un atbalstītājiem par vēlmi un iespējām atbalstīt, šos darbus paveicot šobrīd ekonomiski un finansiāli sarežģītajā laikā.

Novēlu jums visiem izturību, veselību un panākumus, sportisku garu un augstus rezultātus nākamajā gadā! Būsim iecietīgi, savstarpēji saprotoši, ar spēju un vēlmi sadarboties, lai turpinātu realizēt nospraustos mērķus. Līdz šim ar savu darbu esam parādījuši, ka kopīgi darbojoties ir vieglāk. Lai mums izdodas!

LFS prezidents Ilvis Pētersons,
floorball.lv

  +2 [+] [-]

, 2011-12-31 22:22, pirms 12 gadiem
Kaut LHF vairāk līdzinātos LFS

  -3 [+] [-]

, 2012-01-01 00:47, pirms 12 gadiem
Tici man, nav nemaz viņi tādi kam vajadzētu līdzināties...florbols ir spēris platu soli atpakaļ, kam par mērauklu var likt skatītāju skaitu tribīnēs

  +2 [+] [-]

, 2012-01-01 02:21, pirms 12 gadiem
florbols 4ever visiem!!!!!!!!!!!! un visiem laimīgu!!!!!!!!!!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-01-01 09:39, pirms 12 gadiem
Raimuha rakstīja: Tici man, nav nemaz viņi tādi kam vajadzētu līdzināties...florbols ir spēris platu soli atpakaļ, kam par mērauklu var likt skatītāju skaitu tribīnēs
Hokeja čempionātā skatītāju droši vien daudz vairāk?

  +1 [+] [-]

, 2012-01-01 09:57, pirms 12 gadiem
varbūt jocker bija domājis handbola federāciju pie tukšajām tribīnēm jau vainīgi klubi

  +3 [+] [-]

, 2012-01-01 10:17, pirms 12 gadiem
Forma rakstīja: varbūt jocker bija domājis handbola federāciju pie tukšajām tribīnēm jau vainīgi klubi
Kāda atšķirība? Ar florbola čempionātu organizācijas un arī apmeklētības ziņā varbūt tikai LBS var sacensties, jo hokejs, futbols, nerunājot nemaz par handbolu un volejbolu, ir galīgā pakaļā...