Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Uzvara galotnē

Andrejs Siliņš

Uzvara galotnē
"Latvijas Avīze/LU" priecājas par kārtējo vārtu guvumu.
Foto: Romualds Vambuts

Vakar Latvijas čempionātā florbolā "Latvijas Avīze/LU" florbolisti pirmajā pusfinālspēlē savā laukumā Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā ar 8:6 uzvarēja Talsus. Sērijā līdz divām uzvarām ar 1:0 vadībā "Latvijas Avīze/LU".

Tik pārpildītas šaurās Olimpiskā centra tribīnes sen nebija redzētas. Pirmo rīdzinieku un talsinieku dueli klātienē vērot bija ieradušies ap 1000 līdzjutēji. Sāncenši skatītājiem nelika vilties, aizvadot azartisku, spraigu un rezultatīvu cīņu. Izšķirošo pārsvaru „avīžnieki” nodrošināja spēlēs pēdējās piecās minūtēs. Tagad "Latvijas Avīzei/LU" vēl nepieciešama viena uzvara, lai ceturto sezonu pēc kārtas iekļūtu Latvijas čempionāta finālā. Atbildes spēle būs nākam sestdien Kandavā. Mačs nenotiks Talsos, jo talsinieku laukums neatbilst starptautiskajiem standartiem.

"Latvijas Avīzes/L" galvenais treneris Normunds Zvejnieks kā galveno argumentu „avīžnieku” uzvarai minēja pieredzi: „Mēs esam jau iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas spēlējuši Latvijas čempionāta finālos, kamēr Talsi pagājušogad cīnījās par palikšanu virslīgā. Viņiem visu spēli taisa septiņi spēlētāji, bet pārējiem talsiniekiem šāda līmeņa spēļu prakses īsti nav.”

Savukārt Talsu vienības galvenais treneris Uldis Fīrmanis savas komandas zaudējumā vaino spēlētāju nedisciplinētību: „Kad cīņas sākumā bijām vadībā 3:1, pazuda disciplīna. Komandas uzdevums pirmkārt bija domāt par savu vārtu drošību jeb spēlēt cieši no aizsardzības. Tiesa, pēc tam spēlētāji pārāk azartiski sāka mesties uz pretinieku vārtiem, kā rezultātā iekritām pretuzbrukumos.”

Notikumiem bagātākais izvērtās mača pirmais periods. Pa abām komandām kopā seši vārtu guvumi un trīs soda metieni par „pēdējās cerības” noteikumu pārkāpumiem. Tiesa, ne Pēteris Freimanis, ne Atis Blinds nerealizēja nevienu no diviem „avīžnieku” bullīšiem, nedz talsiniekam Kristiānam Lisovskim izdevās izmantot savas komandas soda metienu.

Kaut gan vadībā ar divu vārtu pārsvaru - 2:0 un 3:1 – pirmie izvirzījās Talsi, iekrāto pārsvaru līdz pirmās trešdaļas beigām viesi izsēja vējā. Vēl vairāk, „avīžnieku” kapteinis Atis Blinds, vienatnē apspēlējot aizsargus un vārtsargu, vispirms rezultātu izlīdzināja, bet otrā perioda sākumā ar asu metienu no laukuma malas pirmoreiz "Latvijas Avīzi/LU" jau izvirzīja vadībā – 4:3. Taču perioda vidū ar tālu šķīlienu 20 gadus vecais talsinieks Artis Raitums rezultātu atkal līdzsvaroja 4:4.

Mača izšķirošie notikumi risinājās trešajā trešdaļā, kad rezultāts mainījās kā pa viļņiem. Vispirms Ainārs Juškēvičs pretuzbrukumā vadībā atkal izvirzīja „avīžniekus”, bet mirkli vēlāk pēc A.Raituma metiena bumba rikošetā atrada ceļu uz vārtiem. „Es pats burzmā īsti neredzēju šo epizodi. Pie soda izspēles saņēmu bumbu un maucu pa vārtiem. Tā laikam kādam trāpīja pa kāju un veiksmīgi ieleca vārtos,” tā pats vārtu autors A.Raitums. Un atkal viss varēja sākties no jauna – 5:5.

52. minūtē aizsargs Māris Zicmanis ar ļoti tālu, planējošu metienu pa varavīksnes trajektoriju no laukuma centra trešo reizi vadībā izvirza Latvijas Avīzi/LU – 6:5. „Tā nebija nekāda cūcene. Tas bija apzināts metiens. Es ar Kristu Pavloviču sarunāju, ka viņš piesegs vārtsargu, un viss sanāca kā plānots,” piebilda pats vārtu autors M.Zicamanis.

Nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām Rihards Fīrmanis atkal rezultātu līdzsvaroja (6:6), taču pēc piecpadsmit Toms Rutkis ar grieztu metienu Latvijas Avīzei/LU guva uzvaru nesošos vārtus – 7:6. Trīs minūtes pirms mača beigām punktu spēlei pielika Pēteris Freimanis – 8:6.

„Protams, vienmēr ir patīkami gūt svarīgus vārtus. Prieks arī pirmajiem vārtiem, kad no 0:2 panācu 1:2. Likās, ka šie vārti komandu pamodināja,” prieku par saviem diviem gūtajiem vārtiem neslēpa uzvaras vārtu autors T.Rutkis. „Domāju, atbildes spēlē mums neklāsies viegli, jo nekad Kandavā neesam spēlējuši.”

Divu talsinieku vārtu autors A.Raitums: „Laikam jau zaudējām tāpēc, ka „avīžnieku” spēcīgākā maiņa nospēlēja labi, kamēr mūsu vadošais piecinieks salaida ļoti daudz vārtu. Tas, ka atbildes maču aizvadīsim Kandavā, nevis Talsos, tik un tā ir neliels plusiņš mums. Esam šeit tur jau aizvadījuši vienu treniņu un būs vēl vairāki treniņi, lai piešautos pie jaunā laukuma.”

Tribīnēs sastaptais ASK/Lielvārde florbolists Mihails Kostusevs atzinīgi vērtēja spēli: „Man spēle patika! Īpaši labi likās kā „avīžnieki” saspēlējās un interesantas bija arī spēles beigas, kad Talsi nodemonstrēja raksturu neatlaidīgi cīnoties līdz pat spēles beigu signālam. Manuprāt, īpašas uzslavas būtu pelnījuši tiesneši, kas savas pienākumus šovakar veica godam.”

Rakstu sagatavoja
Kristaps Zaļkalns

  +1 [+] [-]

, 2008-03-31 16:38, pirms 16 gadiem
visi pusfināli ļoti interesanti, Sestdien viss turpināsies

  -4 [+] [-]

, 2008-03-31 16:46, pirms 16 gadiem
"Viņiem visu spēli taisa septiņi spēlētāji, bet pārējiem talsiniekiem šāda līmeņa spēļu prakses īsti nav.” ee Zvejnieka kungs, cik spēlētaji Jūsu komandā taisa spēli?????atbildešu, 1.maiņas uzbruceeji?!
"Es ar Kristu Pavloviču sarunāju, ka viņš piesegs vārtsargu, un viss sanāca kā plānots,” piebilda pats vārtu autors M.Zicamanis." d.... nav maklu cirst......no malas skatoties, man likaas( un ne tikai man), ka Talsu spēlētājs bija vārtu viiram priekšā, nevis LA spēlētajs?!

     [+] [-]

, 2008-03-31 16:47, pirms 16 gadiem
parejas speles tik pat interesantas

     [+] [-]

, 2008-03-31 16:55, pirms 16 gadiem
raimisss rakstīja: "Viņiem visu spēli taisa septiņi spēlētāji, bet pārējiem talsiniekiem šāda līmeņa spēļu prakses īsti nav.” ee Zvejnieka kungs, cik spēlētaji Jūsu komandā taisa spēli?????atbildešu, 1.maiņas uzbruceeji?!
"Es ar Kristu Pavloviču sarunāju, ka viņš piesegs vārtsargu, un viss sanāca kā plānots,” piebilda pats vārtu autors M.Zicamanis." d.... nav maklu cirst......no malas skatoties, man likaas( un ne tikai man), ka Talsu spēlētājs bija vārtu viiram priekšā, nevis LA spēlētajs?!


kas Tu galiigs muljkjis esi vai izliecies! ja tur nebuutu Paulovich, tad jau arii nebuutu Fiirmanis blakus ne? chali sanjemies! taapeec taa arii ir pirmaa mainja, ka vinji taisa speeli, un otraa un treshaa mainja arii labi nospeeleeja - Rutkim 2vi goli, Zicmanim viens un viens it kaa Bulaana, bet traapija pa kaaju!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-31 17:17, pirms 16 gadiem
ko tu tur d...!!!
kauko nepareizu pateicu!?!?!?!?eee iemācies lasīt un doomāt!!!

     [+] [-]

, 2008-03-31 17:19, pirms 16 gadiem
Izlasi savu pirmo komentaaaru 5 reizes un tad padomā pats ko uzrakstiiji!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-31 17:22, pirms 16 gadiem
cik spēlētaji taisa spēli LA- maximums 3!!!vai tad tā nav, nu labi, kaa gribi, pat divi, jo klibais jau neko iipashu nevar bez Blinda un Jusi!
Oiii un lieliskais metiens, nu vai tad Talsu speeleetajs nebija prieksaaa.......?!?!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-31 17:25, pirms 16 gadiem
Nu bet protams ka vinji taisa speeli, ne bez iipasha iemesla vinji ir vieni no labaakajiem latvijaa, bet bez paareejaam mainjaam viinji taapat neizvilktu ne?

un protams ka bija Fiirmanis priekshaa, bet es saku, ka vinjsh nebuutu tur ja nebuutu arii LA speeleetaajs ne?

  -1 [+] [-]

, 2008-03-31 17:37, pirms 16 gadiem
nu tad par ko iet runa, teicu sākuma, ka spēli taisa trīs spēlētājis, pats tgd piekrīti, ka taisa, neiet runa vai viņi ir labākie vai nav!!!
Un kas bija vaartu vīram priekšā, tātad Talsu komandas spēlētājs, pats atkal tā apgalvoji!
viss pietiek!!

     [+] [-]

, 2008-03-31 17:49, pirms 16 gadiem
Lieliski!
Ata reids apspēlējot gan Jansonu, gan Roni un ieliekot "banku" bija vnk perfecto!!!
Krūmam gan sākumā neaizgāja, bet nu čalis saņēmās. Visu cieņu arī Ronim, pat neskatoties uz Zicmaņa "ieplivināto" banku, jo Māris itkā bija izdarījis pareizi izslīdot nedaudz no vārtiem, bet kurš to bija gaidījis, ka vārda brālis uzmetīs tādu planējošo (turklāt vārtsargam skats bija aizsegts)!!! Aiziet Avīze!!! Es ar Jums!!!

     [+] [-]

, 2008-04-01 11:22, pirms 16 gadiem
Jonson, gaidam hattriku!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-01 14:12, pirms 16 gadiem
Aviizeee....davai nolseedzat 1/2 KAndava!!

  -1 [+] [-]

, 2008-04-02 23:32, pirms 16 gadiem
Nu isteniba, gan talsiem, gan LA visu rezultatu taisa 1.mainja... a parejas mainjas vnk pieklibo... sakiet ko gribat... gan LA, gan Talsi nav forshas komandas Bet nu ceru ka Talsi izlidzinas uzvaru seriju

  -1 [+] [-]

, 2008-04-03 14:43, pirms 16 gadiem
Labi andzix, ka tu esi forshs?! liekas, ka esi Cēsu fans, un gribi teikt, ka Lekrings tad ir krutie, jo visas maiņas vienlīdzīgas, bet LA/LU tāpat uzvarēt jūs nespējat, td padomā kāda ir tā komanda, kura nevar vienu maiņu sasist?!?!?:

     [+] [-]

, 2008-04-03 23:46, pirms 16 gadiem
nu raimiss aizshavi nu garam... esmu gan Rubenes fans! HA!
es vnk pateicu, ko es domaju par shim komandam... luk ta... padalijos ar redzeto iz speles!
Par lekringu ar neko negribu teikt... vinji tomer ari ir uzvaraami

     [+] [-]

, 2008-04-03 23:48, pirms 16 gadiem
raimisss rakstīja: Labi andzix, ka tu esi forshs?! liekas, ka esi Cēsu fans, un gribi teikt, ka Lekrings tad ir krutie, jo visas maiņas vienlīdzīgas, bet LA/LU tāpat uzvarēt jūs nespējat, td padomā kāda ir tā komanda, kura nevar vienu maiņu sasist?!?!?:

+ skat, ka tiesham LA/LU nezaude talsiem... bet nu dzivos redzes manis pec shis komandas varetu abas par 3. vietu cinities... tas man patiktu!